bugün

pazarı olan sayılı hayvanlardan biri. nedense ingilizcesi pire olarak düşünülmüş.
Bu siktiğim hayvanından bıktım ben.
Her sene kardeşim bi yerden buluyo 3 senedir.
Annem de yok ihale bana kaldı. Her gün ilaçlama saç tarama. Amk yani başka dicek bişi yok.
Nezle de bulaştırdı bana harbi dövcem artık bu cocu....
Kan emici bir hayvan.
Binary kelimesinin ilk harfi ve digit kelimesinin son 2 harfinin birleşmesiyle oluşan ve 0 ve 1 ile ifade edilen bir terimdir.
Örneğin ongun aş, yeni adana imar inşaat, adana hafif raylı sistem.
bu böceklerin para birimi bayağı prim yaptı.
1) Beş bine yakın türü bulunan ve bir konak üzerinde devamlılığını sürdürebilen kanatsız böcek.

2) Veri depolamada en küçük birim.
gamlı olanı kötüdür.
(bkz: Kehle)
Ergin bir bit her ısırışta yaklaşık olarak 0,008 gr kan emer.
görsel
Öküz gibi bir canlı. Evet.
evcil bir hayvan türüdür.
bünyemizdeki kıl tüy , özellikle saçtan beslenir.
hayvanları sevin.
Geçenlerde yeğenime musallat olan, çocuğu depresyona sokan, parazitgillerden, koloni şeklinde yaşayan canlı. Büyüklerin, gaz yağıyla kolayca alt edileceğine inandığı, lavanta kolonyasından rahatsız olan kan emici. Eczaneden bit şampuanı isterken, gözlerinizi kaçırarak, hafif mahcup oluşunuz da cabasıdır efendim.
görsel
insanda ve evcil hayvanlarda asalak yaşayan kanatsız bir böcek. Başlıbaşına birtakım sayılar ve yalnız üç cinsten oluşur. Hepsi başkalaşma geçirmeyen sokucu ve kan emici böceklerdir. Sürekli olarak konaklarının üstünde yaşar, yumurtalarını (sirke) yapışkan bir madde ile konaklarının kıllarına yapıştırırlar. Üç cinsten Pediculus (baş ve giysi biti) insanlarda, Haematopinus çeşitli evcil memeli hayvanlarda yaşar.

Kaynak: http://www.yeniansiklopedi.com/bit/#ixzz2ORlm6zoA
çocukluğumda sık sık başıma gelen, gelince de gitmek bilmeyen, aklınıza bile gelince deli gibi kaşınmanıza vesile olan minik misafirlerdir kendileri. temiz bir çocuktum. ammavelakin bu meret de zaten temizlere gelirmiş. öyle söylerlerdi. bak şu an yazarken bile kaşınıyorum. çocukken çok sık bitlenirdim ben. şimdi olduğu gibi o zaman da upuzun saçlarım vardı. tertemizdi ve hep mis gibi kokardı. tabi arkadaş çevrem ve varoş okulum da buna eklenince, sevgili minik bitlerin ve bunların yavru bebeleri diye tabir edilen sirke, hatta kaba tabiri ile yavşakların başımın üstünde bir yerlerinin olmaması imkansızdı. eskiden tabi bit şampuanları bu kadar yaygın değildi veya pahalıydı, çok bulunmazdı. e tabi bu durumda eski yöntemler denenmeye değerdi. bir keresinde, hiç unutmam, okuldan gelmiştim. hatır hutur kaşınıyordum. annem bunu görmüş tabi. çağırdı beni yanına. birkaç saç karıştırma operasyonundan sonra başıma konaklamış bit ailesini gördü annem. hemen dışarı çıktı ve elinde minik bir şişede gaz yağı ile eve geri döndü. çaresiz ve şaşkın bakışlarla annemi inceliyor, bir yandan da deli gibi kaşınıyor, kaşındıkça kaşınıyordum. şu anda da olduğu gibi... annem gazyağını büyük bir pamuk parçasına döktü ve saç diplerime hafif hafif dokundurmak sureti ile tüm saçlarıma yedirdi gaz yağını. daha sonra başıma naylon bir poşet sardı. birkaç dakika bile geçmeden saç diplerimde inanılmaz yanma, acı, kaşıntı hissi ile evin içinde koşmaya başladım. annem kendisine de bit bulaşmıştır ihtimali ile, kendi saçlarına da sürdüğü için, karşılıklı olarak büyük acılara maruz kaldık. adeta beynim fokur fokur kaynıyordu acıdan. derhal banyoya koştuk ve annem saçlarımızı yıkadı. bitten böcekten arınmıştık gerçi ama, beyin hücrelerimizin büyük bir kısmı hasara uğramıştı. annem hatta bundan ders almamış olacak ki, buna benzer bir yöntem olan saça sinek veya böcek ilacı sıkma gibi saçmalıkları da denemiştir. ama sonunda kurtudum mu? kurtuldum? not: sakın denemeyin, deneyenlere engel olun ve önermeyin. gidin eczaneye ve doğru düzgün bir bit ilacı alın. off! hala kaşınıyorum şu an. ben bir duşa girip geleyim.
saçlara gıcığı olan hayvan.
cinsel açıdan güçlü insanları seçtiğine inanılır kimi akdeniz ülkelerinde.
salgıladığı bir sıvı üzerinde bulunduğu konak insanı bunalımlı yapar.
küçükken annem "bir topal bir gecede 7 yorgan gezer" demişti. topal olmadığını düşünürsek kaç yorgan gezer acaba?? yada sadece yorganı mı gezer? *
(bkz: dünyanın en atletik hayvanı) *
saçlarda çoğalıp yaşayan, kafa derisindeki kandan beslenen küçük böceklerdir.
Sen yeterki de bitin olayım
Boynuna koynuna dolanayım
Üzerinde çoğalayım
Mahşere kadar
--gaza gelmiş bitin aşk şiiri--
bit, anoplura takımından, küçük boyda(0,4-6 mm) kanatsız bir böcektir. Dünyada yaygın 200 den çok türü bilinmektedir. bunların tümü, genellikle keseliler dışındaki memeli hayvanlarda yaşayan, kan emen, sürekli ve zorunlu dış asalaklardır.
türlerin çoğunda beden, yumurta biçiminde ve yassıdır; üstü sarımsı ya da esmer renkte, kalın ve dayanıklı bir kabukla kaplıdır. Baş küçüktür; duyargalar kısadır ve erişkinlerde 5 parçadan oluşur. Baş, öne doğru bir hortum gibi uzamıştır; içinde ağız parçaları, ucunda dişcikler vardır. Ağız aygıtı delici-emici tiptedir.
bit, beslenmek için günde iki üç kez hortumundaki dişciklerle konağının derisine yapışır; sonra, emmecinin ucundaki keskin bölmeyle deriyi deler. yaraya pıhtı önleyici nitelikteki tükürüğünü bulaştırdıktan sonra, bir emme tulumba gibi çalışan güçlü yutağıyla kanı içine çeker.
bitlerde göğüs yassı ve genellikle baştan daha kısadır; ayrıca bütün bölütleri birbirine kaynamış durumdadır. çok güçlü olan ayaklarının ucunda, iri çengeller vardır, burada bir tür kıskaç oluşturarak konağına tutunur. ötekilerden genellikle morfoloji bakımından değişik olan birinci çift bacak, sarılgandır.
6-9 bölütten oluşan karın bölümü geniş ve yassıdır. Dişide son bölütte, iki eşeysel uzantı bulunur. bu bölüt, ayça biçimli ya da iki loplu görünümdedir. erkekte dişiye göre daha ince olan son bölüt değrmidir; bunun tam orta çizgisinde, anüs ile eşeysel delik yer alır.
2-3 cm boyunda oluyor bu yerden bitmeler. böyle yassı vucutlu, kanatsız, gıcık bir böcek türü. ayak uçları kıllara tutunabilmek için çengel tırnaklı oluyor.
istanbul gelmeyen bitlensin zirvesine gitmediğim için; şuan başımda zıplayan böcek. *