bugün

/782
dany'nin sağ bekte de oynadığını bilmeyenlerin tuttuğu takımım.neyse sonuç olarak mütevazi kadromuza rağmen ligde ikinci sıradayız inşallah daha da ileriye gideriz.
sevinmek için sevmedik biz seni dedirtir her hafta. sen ne büyük aşksın.
Tarih
boyunca birbirine kirli oyun oynamaktan vazgeçmeyen fb ve gsnin yanına
çekmeye çalıştığı 111 yıllık ulu camia.Kimsenin yanında değiliz
arkadaş,biz haklının yanında olduk tarih boyunca.20 yılda iki
şampiyonluğumuzu çalmış,fırtına gibi estiğimiz yıllarda bizi mahvetmiş
topluluklar bugün bize masum numarası çekmesin.Son olarak adam gibi bir
tanım;Şanlı,"şeref"li(en önemli kısım burası) büyük camia.Baba
hakkının,vedat okyarın takımı.
alayına isyan ölümüne karakartal! dedirten takım.
Şampiyonluğa depar atan takımım.

Geliyoruz.
Her kazandığımız maç sonrası bazıları kupalara bazıları şampiyonluğa tezahuratını aklıma getiren şerefli takımım.
Dünden bu yana hem taraftarı olduğm için inanılmaz gurur duyduğum hem her zaman hakkı yeneceği için üzüldüğüm canım takımım.
Artık çıldırmak üzereyim, yemin ediyorum sinirden kendimi sikicem, ya hastası olduğum futbolu izlemeyi bırakmak noktasına geldim arkadaş.
iki temel rakibimiz var gs ve fb.
ikisinin de her iç saha maçında inanılmaz olaylar oluyor, tekme tokat dövseler de rakiplerini hakemler hiçbir şey yapmadığı gibi bu hakemler maç almaya devam ediyor. Hiçbir şey olmuyor arkadaş olmuyor.
Bizim başımıza sürekli gelen bir şey oluyor fb'ye ve hakem yüzünden yeniliyorlar (evet sivas maçındaki mağlubiyetin tek müsebbibi hakemdir.)
bir hafta sonra, aylardır maçına vermedikleri fırat, hem de bir iç saha maçına, fenerliler bir hafta boyunca hakeme çakmışken veriliyor. Aklım hafsalam almıyor, şaşırıyorum ama bir dur diyorum.
Adam maçta ısınmaya dahi çıkamıyor ve bu hakemin sağlıklı maç yönetmesi bekleniyor. Sonra ne mi oluyor, alves yan hakemin burnunun dibinde, burnunun dibinde rakibine geçiriyor, öyle bir geçiriyor ki tabanı ağır çekimde alvesin bacak kaslarındaki gerilmeyi görebiliyorsunuz, sonuç mu, hiçbir şey olmuyor. sonra emre her zamanki gibi devreye gidiyor, dördüncü hakemin dibinde ana avrat küfrediyor kasımpaşa kulübesine, yine hiçbir şey olmuyor.
Bu maçtan sonra alemin şikeci kralı, o sezon küme düşmekten zor kurtulduğu için tapelere girmeyen gs, havadaki pis kokuyu seven çakal gs yönetimi, kendi maçından önce hakemi baskı altına almak için gece birde deklare yayınlıyor.
ertesi gün gs-antalya maçı var, burda da sahtekar burak giriyor devreye, yan hakemin gözü önünde rakibine dirseği yapıştırıyor, görüntüleri dikkatli izleyin, yan hakem dirseği görür görmez hemen kafasını öbür tarafa çeviriyor, aman ben şahit olmayım diye. aynı burak ana avrat küfrediyor yine bir şey yok.
benim canım takımımın futbolcusu ise yapmadığı bir hareket yüzünden 30 metreden fazla bir mesafeden işgüzar yavşak bir altıncı hakem nedeniyle oyundan atılıyor.
Yani inanılır gibi değil, mağdur olan tek takım var o konuşmuyor, lehine kararlar alınan takımlar hakem konusunda deklarasyon yayınlıyorlar.
Ey saygılı akıllı bilinçli futbol taraftarları hiç mi sıkılmadınız bu durumdan, başarı için her yol mübahtır anlayışına sırf takımınız olduğu için neden ses çıkartmıyorsunuz?
Sonra gururlanıyorum işte, kasımpaşa-bursa maçından sonraki futbolcularımın gözlerindeki ışığı, biliçin her iki maçta kenardan basketbol koçu gibi her pozisyona müdahalesini, golden sonra yardımcı antrenörün kucağına atlayan tercümanı, 10 metre depar atan kulüp doktorunu görüyorum, duygulanıyorum.
Ve bu takımda bir tane bile çirkef oyuncu olmadığından gururlanıyorum, rakibine kasıtlı tekme atan tek oyuncum yok, her maçtan sonra kucaklaşıyor rakibiyle, bu takımın en gaddar addedilen oyuncusu veli bile rakibinin ayağına basıp kırmızı kart gören meireles için bile kasıtlı yaptığını düşünmüyorum diyecek kadar efendi.
Sonra bir bakıyorum riera bu ülkeden kırmızı kart görmeden gitmiş, alves bir kere bile görmüyor emre ve burak da.
Beşiktaş ise bu sezon 5 kez kırmızı kart görmüş, yine sinirleniyorum, yine sinirleniyorum.
Emin oluyorum ki gs maçında arenada kazanmak için hakemi de yenmek şart!
(bkz: çok sıkıcısın keşke ölsen)

fb gs arasında varlığı ile yokluğu belli değil bunların, yazık kimin takımıysa.
kalbimin en orta yerinde büyük bir yangın var alevler içinde, beşiktaş sana yemin olsun bitmeyecek sevda mezarımda bile. beşiktaşlılık herkese nasip olmuyor.
fb ve gs gibi saman alevi takımların arasında kalmayan aksine türkiyede taraftarıyla duruşuyla marka haline gelmiş süper ligdeki en köklü takım, efsane.
kasımpaşa tarafından stad sözleşmesi iptal edilen kulüp.lan belliydi amk en başta ne diye direttiniz kasımpaşa diye. gelseler izmit,adapazarı daha hoş olmaz mıydı. hem maddi olarak zor günler yaşayan bu efsanelere bi katkımız olurdu hem de itle köpekle muhatap olmadan paşa paşa oynardık. hem ulaşımı olimpiyattan daha kolay olur hem de yağmurda rüzgarda çile çekmezdik.
sakatlıklar boğuşmaya devam eden takım.

gaziantepspor maçının öyküsü: http://www.ligtv.com.tr/haber/taraftar-o-ruhu-ozledi

kasımpaşa maçının öyküsü: http://www.ligtv.com.tr/h...ntuler-baska-yerde-yok-20

bursaspor maçının öyküsü: http://www.ligtv.com.tr/h...r/atiba-golden-emindi-ama
taraftarı olan yorumcular sayesinde galatasaray'ın önüne geçene kadar şampiyonluk iddiası hep gözardı edilen kulüp. malum yorumcular fenerbahçe haklarını kollamakla meşgul oldukları için beşiktaş'ın hak ettiği kadar anılmaması normal tabi. ondan sonra da beşiktaş üçüncü büyük değil vırvırvır. özellikle önder özen'ın yönettiği yapılanma ve futbol takımının ligde gösterdiği performans kesinlikle çok daha fazla işlenmeyi hakediyor ve bu takımın kilit oyuncularının çoğu genç yaşta. yerli gelecek vadeden futbolcuları da toparlıyor önder özen ve ekibi. eğer yabancı sınırı kalkmazsa seneye en büyük favorilerden biri ama galatasaray'ı geçene kadar kendi çapında takılır görüntüsü vardı medyada.

bu haftaki maçta beşiktaş'ın kaybedip tekrar umursamazlığa itileceğini düşünüyorum. son 2 sezondur hemen hemen her beşiktaş-galatasaray maçı beşiktaş'ın gaza gelip galatasaray'ın beşiktaş gazını almasıyla sonuçlandı. hatta gaz çıkışı ve tiner bir araya gelince tribünler yeşil zemine indilerdi. neyse, biz bu beşiktaş'a koyup geçsek bile bu takımın hakkı verilmeli, çok iyi yönetiliyor. taraftarlar da desteğini arttırırlar umarım.
galatasaray küsküyü dayayınca şampiyonluk hayalleri yıkılacak kulüp.
bazıları lucescu "köpekler istedi diye atlar ölmez" lafını bjkye yerer olmuş ki hatırlamaları gereken şey lucescu'nun "köpek" tanımlaması galatasaray haricindeki kulüplere ki özellikle fb ve bjk için kullanmıştı.
özellikle; (bkz: #22910799)

bununla ilgili atlayacak ve gerçekleri bilmeyen bir bjk sazanı olacağını tahmin etmiştim.

lucescu'nun malum sözü sadece galatasarayın başındayken söylediğini bilmeyen için ilgili entry'deki türk atasözü de var, onu da kullanabilir manayı kavrayabilmek için.
çok büyük tehlike atlatmış, verilmiş sadakası olan canım takımımdır.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/25851340.asp
hakem hatalarının birinci adresidir. trt şöyle bir video derlemiş, özellikle şikeli 92-93 sezonunda izleyin bak neler yaşanmış, hele o sarıyer beşiktaş maçında sarıyer'e verilen penaltı, tanju'nun elle düzeltip gol atması, dışarıdaki faule çalınan penaltılar:

http://www.youtube.com/watch?v=UodkEIKT-HY
Semtinin de takimininda ayri bir havasi ayri bir asaleti vardir.
gözlerim doluyor aşkımın şiddetinden
ağlamak istiyorum
yıldızlar tutuşurken gecelerin şehvetinden
kendimden taşıyorum

hani bazen öyle bir şey oluyor ki keşke, düşünmesem diyorsun işte bu beşiktaş hakkında konuşmanı engelliyor aylar geçse de ağzını açmıyorsun ama için içini yiyip bitiriyor.

çok başka bi şey... *
22.02.2014 tarihinde oynanan galatasaray derbi maçını kaybettikten sonra çöküşünü hızlandıran 3 büyük kulüpten bir tanesi.
danny transfer şikesi yaptı oylummmm oydan yeydiniz siz diyen taraftara sahip olan kulüp. işte bu yüzden 3. büyük olarak lanse ediliyorsunuz. alayınız ergen amk.
ne yazık ki amatör insanların hastalıklı düşüncelerine kurban gidiyor kulübüdür.

önder özen ve slaven bilic'in amatör ve bir o kadar mantıksız hamlelerini sorgulamayan beşiktaş taraftarı bir zahmet en yakındaki gsstore'a gidip parçalı metin oktay forması alsın.

tabela sevicisi olacaksanız beşiktaşlıyız demeyin. futbolun mantığı ve matematiği var. bunları es geçemezsiniz.

necip, veli, danny, franco gibi adamları bu matematiğe sığdıramazsınız.

veli çok koşuyor da ne oluyor allaşkına. yaptığı pas hatalarının haddi hesabı yok.

danny ligi biliyor, hazır, maliyetsiz? aferin gülüm good boy.
siyah - beyaz film gibisin, koyup koyup izliyoruz.
* * *
ilhan mansız gibi 'striker/sprinter' özellikli bir oyuncuyu projektörle arayan kulübüm.
hugo almeida kötü demiyorum, adam en berbat sezonumuzda kariyer rekoruna doğru ilerliyor lakin öldürücü vuruş yapacak oyuncu kadromuzda yok.

gerçi öyle oyuncuyu kim kaybetmişki biz bulalım, bi gekas vardı o da nerelerde kim bilir. zaten yabancı kontenjanında.
mustafa pektemek iyi olsa da son vuruşlarda yok, filip holosko desen sprinter ama artık striker fonksiyonu çalışmıyor.
sen gökhan töre diyeceksin de birader o da winger.
tek başına almeida yetmiyor işte bu takıma. 4-5-1'den ömer'i kadroya alarak 4-4-2'ye mi döneriz yoksa 5-3-2'ye mi döneriz bilmiyorum da son vuruş yapabilecek bir isme ihtiyacımız olduğu kesin.

oha lan, 10 yıl oldu anasını satayım şu takımda golcü vasıflı bir isim görmeyeli.
la siktiret ilhan mansız'ı, ahmet hassan ı bile arar oldu gözlerim.

takım iyi yolda eyvallah, direniyor, savaşıyor, galip gelmek istiyor da bulursa gol atıyor. bulamazsa bugünkü gibi pozisyonsuz maçtan mağlup ayrılıyor. galatasaray'ı ya da galibiyetini küçümsediğim falan yok da aga gol atamazsan kimse sana 3 puan vermiyor işte onu anlatmaya çalışıyorum.
© copyright 2005 - 2026