bugün
- dünya35
- amerika birleşik devletleri29
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı26
- norveç9
- şuan dinlediğin şarkı4
- mustafa kemal atatürk10
- taş gibi kalçası olan kadın7
- sözlüğün en güzel kadını11
- türk rock grupları8
- fransa5
- finlandiya3
- isveç4
- almanya4
- recep tayyip erdoğan'ın ülkeye çağ atlatması30
- ecevit denince akla gelen şeyler25
- mekke ortak savunma anlaşması nda kritik toplantı3
- 25 eylül 2026 aym önünde intihar eden emekli8
- 25 eylül 2026 italya belçika maçı4
- ateizmin dinlere balyoz etkisi yapması5
- orospu çocuğu abdullah öcalan8
- evanjelist8
- hewal ebo12
- türkçe vs arapça vs farsça4
- türkiye6
- orkun kökçü2
- hava durumu4
- nihilist hedonist şehvetperest insan5
- anadolu efes biracılık2
- türkiye'nin fransa'yı yeneceğini düşünmek5
- kıymalı domatesli biberli soğanlı yumurta6
- danimarka3
- allah bize salat etti5
- çiğdem çiçek2
- apo'ya küfür etsek ceza alır mıyız3
- dikili bir ağacının olmaması6
- platon un mağara alegorisi3
- walking tour adı altında göt meme çekmek2
- sözlükte kız olduğunu belli eden kızların amacı5
- flörte emmioğlu napıyon demek2
- belçika2
- aylık 138 bin tl iyi para mıdır sorunsalı3
- kendini tüm insanlardan üstün tutan ateist2
- simko314
- ateizm2
- iltica beyin nihavent bey olması2
- brezilya3
- italya2
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin35
- pkk vs hamas çatışmalarında ölenler2
- en güzel diller2
galata kulesini bu acidan fotografa alan herkes koyludur.
4 aydır yaşadığım mükemmel yer. Sanırım aşık oldum. Çok şanslı hissediyorum kendimi.
aynı adlı rakı markasının çok çok iyi olduğu söyleniyor. istanbuldaki rakı severlerin bilgisine. çiçek pasajı civarında sorun.
tarihi bina ve sokaklarla dolu, ünlü istiklal caddesi'ni de içinde bulunduran semt.
"iyi ki bilmiyor kalabalıklar,
yağmura bakmayı cam arkasından,
insandan insana şükür ki fark var;
-birine cennetse birine zindan-
iyi ki bilmiyor kalabalıklar."
rahmetli sezai karakoç üstadın yağmur duası isimli şiirini bana bir ömür anımsatacak olan ilçe.
yağmura bakmayı cam arkasından,
insandan insana şükür ki fark var;
-birine cennetse birine zindan-
iyi ki bilmiyor kalabalıklar."
rahmetli sezai karakoç üstadın yağmur duası isimli şiirini bana bir ömür anımsatacak olan ilçe.
aşırı kalabalık konolaık .
istanbul'un tarihi yüzlerinden biri Beyoğlu ilçesidir. Veya bir diğer adıyla pera.
insanlar genellikle Osmanlı ile özdeşleşmiş eserleriyle ön plana çıkan fatih ilçesini (Suriçi) sevse de bana Beyoğlu daha güzel gelir.
Avrupa - Ceneviz mimarisi..
Sanki gerçek istanbul yalnız burası gibi.
Onca paha biçilemez tarihi eserden bir galata kulesinin manzarasına oturmak isterim mesela..
istanbul'da albenisine tutulduğum tek ilçe.
istanbul'da yaşamak hep mantıksız derim.
Ama burada 1+1 bir dairede birkaç sene yaşamak fikri bile tatlı.
görsel
görsel
insanlar genellikle Osmanlı ile özdeşleşmiş eserleriyle ön plana çıkan fatih ilçesini (Suriçi) sevse de bana Beyoğlu daha güzel gelir.
Avrupa - Ceneviz mimarisi..
Sanki gerçek istanbul yalnız burası gibi.
Onca paha biçilemez tarihi eserden bir galata kulesinin manzarasına oturmak isterim mesela..
istanbul'da albenisine tutulduğum tek ilçe.
istanbul'da yaşamak hep mantıksız derim.
Ama burada 1+1 bir dairede birkaç sene yaşamak fikri bile tatlı.
görsel
görsel
istanbul'da eğlenmek için sıkça tercih edilen bir semt.
tarihi isimli çok sayıda mahalle ve sokağa sahiptir.
pera da derler. pera italyanca'da armut demektir. yerleşim yapısıyla ilgisi var mıdır, bilmem.
her şeyden bir diyet aldılar da buradan ne istediler, en çok onu anlamıyorum.
çok severdim. çok sevdiğim bir çok şey gibi artık ölü.
gerçekten yaşlandığımı fazla hissetmiyorum, çok şikayetim yok. kendime iyi bakarım zaten.
galiba yaşlanmanın kötü tarafı sevdiklerinin ölümüne şahit olmakmış. ama sevilenler sadece insanlar değil.
zaten, genelde insanlar değil.
her şeyden bir diyet aldılar da buradan ne istediler, en çok onu anlamıyorum.
çok severdim. çok sevdiğim bir çok şey gibi artık ölü.
gerçekten yaşlandığımı fazla hissetmiyorum, çok şikayetim yok. kendime iyi bakarım zaten.
galiba yaşlanmanın kötü tarafı sevdiklerinin ölümüne şahit olmakmış. ama sevilenler sadece insanlar değil.
zaten, genelde insanlar değil.
özellikle geceleri her tarz insan denk gelinebilecek renkli bir semt.
dün gece kuzenin getirdiği rakı markası. 3 kez damıtma. susuz bile içilebiliyor. tekirdağ ile yeni rakı arasında.
taksim, karaköy semtlerini içeren istanbul ilçesi.
Türk göremedim bugün doğru dürüst. Hafta sonu akşamları da mı böyle yoksa hafta içi diye mi? Bolca ortadoğulu turist veya yerli, avrupalı turistler vs. Yiyenler de gezenler de. Hep mi böyle vaziyet artık o civarda?
istanbul'un tarihi semtlerindendir.
1960-70 li yıllarda insanlar husisi olarak fiyakalı giyinip husisi olarak özellikle hafta sonları gezmeye giderlermiş oraya. '' beyoğluna çıkalım'' mış adı...
yanındaki kadına sarılıp yürümek ayıp kaçar-mış o dönem.
''sen kendine mi güvenmiyorsun kaçıracaklar diye, yoksa yanındakine mi güvenmiyorsun kaçacak diye'' gibisinden..
gayrimüslüm komşularımızdan da hep benzeri şeyler duymuştum. sarılarak yürümek abes olurmuş... koluna takıp yürünürmüş yanındaki hanımla!
o zamanların rajonu öyleymiş. şimdiki beyoğlunun kritiğini yapan o insanlar katiyen oradan geçmiyorlardı bile.
galatasarayda 20 sene ikamet eden biri olarak şimdiki durumu hakkında yorum yapmıyorum.
yanındaki kadına sarılıp yürümek ayıp kaçar-mış o dönem.
''sen kendine mi güvenmiyorsun kaçıracaklar diye, yoksa yanındakine mi güvenmiyorsun kaçacak diye'' gibisinden..
gayrimüslüm komşularımızdan da hep benzeri şeyler duymuştum. sarılarak yürümek abes olurmuş... koluna takıp yürünürmüş yanındaki hanımla!
o zamanların rajonu öyleymiş. şimdiki beyoğlunun kritiğini yapan o insanlar katiyen oradan geçmiyorlardı bile.
galatasarayda 20 sene ikamet eden biri olarak şimdiki durumu hakkında yorum yapmıyorum.
istanbul'un kültür lokomotifi ilçesi. istanbul'un en eski yerleşimlerinden ve ilk belediyesi. konut yoğunluğundan fazla boş alan ve arsası olmayan ilçe.
Bir lokantasında yemek yerken arka masama bir çift oturdu. Sağlarında araplar, sollarında ruslar vardı. Çiftin erkek üyesi: “ bak arapça ve rusça birbirine karışıyor “ dedi. Güzel bir nitelemeydi. Beyoğlu renklidir.
Çok özledim gezmeyi Beyoğlu'nda.
Beyoğlu adeta küçük bir Türkiye minyatürü. Türkiye'de ne varsa oarada da var adeta.
istanbul'un bir ilçesi. taksim meydanı ve istiklal caddesi bu ilçededir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar