bugün

/14
sevgiliye giden yolun baslangıcı.. *
ilk gittiğimde kaybolmuştum orada epey büyüktür.
ayrılık ve buluşmaların adresidir. pazartesilerdir, çarşambalardır aşti.
6 dan 9'a beklemektir. sonra 5'te dönmektir aşti arkanda gözü yaşlı yar'i bırakıpta.
sonra beklemektir bir dahaki dönüşü. aşti ölümdür.
ankara'ya ilk defa giden birisiyseniz kaybolma ihtimalinizin yüksek olduğu bir yer. özellikle metroda. her yer birbirine benziyor.
on dakikalık bir görüşme için 21:00 - 07:00 arası beklediğimiz mekan. beklediğimize değdi mi ? değdi.
varan ve ulusoy kullanıyorsanız uğramak zorunda olmadığınız yer.
memleket yolu.
Lütfen bağırtkan ve çığırtkanlara kulak asmayınız, seyyar satıcılardan yiyecek ve içecek almayınız.
yasa gereği aşti içerisinde sigara içmek yasaktır.
garip bi hüznü var aşti'nin. ufak ufak gelen gözyaşlarıyla içilen sigaraların sevgiliye son kez sarılışların hüznü var. otobüsün kalkışında bile hüzün var.
hüzün en çok ankara'ya yakışıyor sanırım.
simsar'ların 404, 502 gibi yapıştırıcılardan oluştuğunu düşündüğüm mekan. şöyle bir de diyalog yaşamıştım:

--spoiler--
-istanbul'a mı gidecen?
+yok, londra'ya gidecektim. ayarlasana bi bilet.
-...!?
--spoiler--
aşti içinde çığırtkanlık yasaktır.
bir esenler otogarı gibi keşmekeş,ve iğrenç değildir.
ankaraya geldigimi hatirlatan lanet, ankaradan giderkende donup baktigim muhtesem mekan.
tuvaletleri çok uçlarda olan yarak gibi yer. aldıkları 1 tlde bi sikime benzese tuvalet kağıdı koymuyorlar.
esenler otogarını gördükten sonra insana nasa gibi gelen otobüs terminali.
Sürekli bana ayrılıkları hatırlatan yer. Geceleri yürüyüşleri hatırlatır.
Derin düşüncelere gark ettirir, ufuklarda bir ışık aratır.
kapıdan girer girmez şehir isimlerinin havada uçuştuğu yer. van, van, eskişehir, istanbul, artvin ulan bu kadar hedef saptırılmaz ki. bir gün balıkesir'e gideceğim derken hakkari'de alacağım soluğu. evet.
görsel
inşaatı zamanında şu şekilde olan yapı;
görsel
görsel
sayısız ayrılıkların ve yine sayısız kavuşmaların yaşandığı terminal.
üzerine film çekilecek terminaldir, ne aşklar başlayıp bitmiştir bu terminalde.
esenler otogarının iyi halidir sadece.
gün batımı vaktinde giden yolcu katındakilere duygusal anlar yaşatan otobüs terminalidir.
özlediğimdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026