/636
her şeye rağmen sabretmektir özlemektir aşk.
kimi zaman platonik sevgiliye dair kurulan hayaller,
kimi zaman ilgi ve sevgi sahibinin verdiği tatlı heyecan,
kimi zaman zonklayan bir cinsel organdaki hayvansı dürtü,
kimi zaman macera arayışı,
kimi zaman ortak paydada birleşilen diğer paya duyulan huzur hissi,
..

sonuç: 'aşk' da tıpkı insanın ve hayatın doğası gibi dinamik, ve tüm durağınlıklardan uzak..değişken..
aşka yanmalı,
can dediğin.
ya canan olmalı;
ya da, canını almalı.
yar diyemezsin ki herkese,
içindeki yaran olmalı..
herkesin de bir yüreği vardır ama,
yürek dediğin de,
bir aşka yanmalı..
hayat acıtmadan, rüzgar savurmadan aşk mümkün müdür hala?
aşk ; tesadüf,tehlike ve yasakla beslenir...
ve olaylar gelişir..
Şimdi yetmez burası. Öyle kızıyorum ki bazen kendime!

Nedir yani, kimsin ki sen? Seni diğerlerinden ayrı tutan, yücelten ben! Ben, gitsem umurunda olur mu. "Yapma, dur!" diyebilir misin ardımdan, gözlerin düşer mi gözlerimden aşağı, kapanır mısın dizlerime?

O gün gibi, her gece uyumadan önce adına şiir dediğim karalamalara değer biçip koyar mısın arka cebine? Ve o gün gibi ayrılırken biz, tutar mısın kendini bana bakmamak için?

duvara bir yumruk sallayıp, unutabilir misin acısını?
başıma gelmiş içinde hapsolduğum. yiyip bitiriyor beni; onu bu kadar sevmeme istememe rağmen sevgilisi olduğunu öğrenmek yiyip bitiriyor!!!
nerde olduğunu bilmeden peşinden koşar dururuz.
insanoğlunun en son destanlara hapsettiği duygusudur. artık milenyuma kalan sadece aşkın iz düşümleri olsa gerek.
başkalarında kıskandığım tek duygudur. tabi o aralar aşık değilsem. ah ne yazık ki fazla sürmez.
sahip olamayacağın birini sevmektir.' diye devam eden boris vian aforizması. aşk bazen, o kadar çok şeydir ki tek bir aforizmada toplamak -şuan yaptığım gibi- mucizedir. daralmış bir cendereye sahip mutsuzluk gibidir, aşk bazen öznesine iyilik eki tanımayan bir cümledir.
el arabasının içine oturup şarkı söylemektir. *
aşk bazen hiç anlayamadığın anda çaylak olmaktır. keşke nedenini açıklasalardı.
ummadığın anda gelir çöreklenir kalır bsgçk dersin umrunda olmaz.
açık bir avuçtur.
Bundan sonra yapılacak tüm tanımlar "Şıpsevdi"den çıkanları hatırlatacaktır.
aşk bazen güzeldir. genellikle hardcore vurucudur bizlere. fazlası tavsiye edilmez.
artık mutsuzluğun dibine vurmaktır.
zamanı gelince kendiliğinden geçendir.
beklemektir oturup beklemek.
imkansız olandır.
sadece onunla olabilendir.
pişmanlıktır.
... sevdiğinle yan yana otururken yüzüne bakıp güldüğünde; o'nun kalbinin başkası için attığını öğrenmektir ve öğrendiğin halde o'nu halen sevebilmektir.
© copyright 2005 - 2026