bugün
- velvet vs nervio19
- sözlük kızlarının kombinleri18
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- velvet9
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması11
- slavko vincic15
- 1 saatte 10 bira içmek7
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı59
- anna karenina'ya orospu diyen beyinsiz adi köpek6
- nervio9
- 6 aydan uzun üyelerin çaylak olmaması5
- true hanın gazabı9
- yazarların adına başlık açılması3
- cv ye uludağ sözlük yazarı yazmak3
- arjantin'in 115 dakika şut atamaması8
- chp'ye oy vermiş yazarlar2
- domuz eti2
- tarla bellemek3
- beşiktaş'ın gümbür gümbür geldiği gerçeği2
- çekirgeler2
- playstation 12
- bu mesajı 10 kişiye göndermeyelerin durumu7
- bugün sözlük b k gibi3
- yarrrrraaaak2
- bilgi içerikli entry girmeyen siktirsin gitsin3
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek2
- ammmcıkkkk2
- true vs tuvalet terliği3
- sözlük kimsenin tekelinde değildir9
- tememda kenka nalaka10
- silinmesi gereken yazar varsa buyurun4
- ölmekteki arkadaşın web geçmişini silmeni istemesi2
- vurgun yemek2
- enişte senin dobloyu naptın sattınız mı2
- bursa2
- dune6
- suya verilen en çok para4
- hayran olunan yazarin entrylerini takip etmek2
- çingeneyle sevişmek6
- sözlükte flörtleşmek3
- sapık yazarı silmeyen moderasyon3
- istanbul un çok pahalı olması7
- üç cisim problemi4
- çift taraflı testis kanseri teşhisi8
- lazerle kedi oynatmak2
- 2026 dünya kupası24
- bir yıldız duruyordu aniden hareket edip gitti5
- messi ve arjantin'in tüm dünyaya rezil olması3
- kadınlar şaire aşık olur müteahitle evlenir4
- mazda2
aşk di mi ya.. ah o cazibesi o naif tadı olmasa.. dakka katlanır mıydık lan? gider ilahi aşkı en dibine kadar yaşardık. cin gibiydik güya, ama aşka gelince ne safları en kalbi kırıkları oynadık bile bile. aslında içini açsan bizi kandıran yine bizdik ya, kader işte.. hah, her seferinde de böyle dedik. kader. doğru yaa, kaderdi dimi. kaderdi lan. bizi üzen bunları yaşatan, hepsi kaderdi.. her şey kaderdi.. amma o kaderin kapılarını biz açmadık mı? açtık da, girmemek için direndik, adına aşk acısı dedik. direndik, ama ne zaman yolumuz o kapının dışına doğru meyletse, hemen o kaçınılmaz sonumuza doğru yol aldık tıpış tıpış.. ah şu biz yok muyuz, ah şu aşk yok mu..
* *
* *
herşeyi bölüşme ,bölüşürken bir olma durumu.
"bir nevi ilm-i simyadır ki alimi yoktur.
tecrübe edildikçe biriktirilen cahilliktir."
A. Galip
tecrübe edildikçe biriktirilen cahilliktir."
A. Galip
Gece olduğunda karanlığa gözlerinin alışmasıdır 'aşk'; kabullenmektir, yarının umuduyla her şeyi...
türk kızlarının italyan erkek yavşaklığına uydurdukları kalıp.
kimisinin saçmalık kimisinin sexten ibaret dediği kavramdır.oranlıyıcak olursak aşkın,50'si sex
%50'si saçmalıktır.bana söylermisiniz aramızda saçmalamayı sevmeyen var mıdır?
%50'si saçmalıktır.bana söylermisiniz aramızda saçmalamayı sevmeyen var mıdır?
en büyük saçmalık.
bu yüzden kimse ne olduğunu anlayamıyor garip acılar çekiyor.
sadece insan ırkında görülen bir tür hata.
bu yüzden kimse ne olduğunu anlayamıyor garip acılar çekiyor.
sadece insan ırkında görülen bir tür hata.
en masum, en tatlı, en güzel, en yüce duygu.
"o"dur. bir tanedir. değişilmezdir. enderdir, değerlidir.
ancak artık yanımda olmayandır. kokusunu özletendir. gözlerini aratandır. dokunuşlarıyla kendisine bağlayan, sıcaklığıyla her daim istenendir. özlenendir. ancak insanoğlunda öyle lanet bir inat vardır ki.. ne olursa olsun yenemez bu inadı. acı çekip kıvransan bile söz geçiremezsin.
sonunun kötü olacağından emin olsan dahi dönemezsin geri. ama yine de, çok özledim aşk seni..
neyse.
ancak artık yanımda olmayandır. kokusunu özletendir. gözlerini aratandır. dokunuşlarıyla kendisine bağlayan, sıcaklığıyla her daim istenendir. özlenendir. ancak insanoğlunda öyle lanet bir inat vardır ki.. ne olursa olsun yenemez bu inadı. acı çekip kıvransan bile söz geçiremezsin.
sonunun kötü olacağından emin olsan dahi dönemezsin geri. ama yine de, çok özledim aşk seni..
neyse.
Aslında gerçekte VAR olmayan insanların uydurduğu bir duygudur. Birini begeniriz mesela aşık oldum falan deriz ama sadece o insandan çok hoşlanmışızdır. Yani adı aşk değil hoşlantıdır. Veya biri ile birlikte oluruz o insanla ayrıldığımızda acı çekeriz bunu aşk acısı olarak tanımlarız ama sadece alışkanlıktır. Yani alışkanlıkların terk edilmesinden doğan bi acıdır. Aşk ekvator çizgisi gibi aslında olmayan ama insanların varsaydığı bir kurgudur. Aşk yoktur hoşlantı,sevmek ve alışkanlık vardır.
saçma sapan bir şey olduğuna karar verdim sonunda. yaşımdan olsa gerek. hormonsal bir ihtiyaçtır. bu ihtiyacı karşılamayınca, vücut yerine konabilecek ikame adrenalin sağlayıcı aktiviteler bulur. misal cips, makarna, içki tüketmek yahut vücut tüketmek. hepsi ihtiyaç için. aslında ne de masum, değil mi? (hade oradan.)
iki kişiyle, tek kişilik yemek yeme sanatıdır.
anlatmak da çaresiz kaldığım duygudur. Aşık olunca aşkımı ifade edebilmem aşk ın bana sunmuş olduğu bir meyvedir. yazarsın çizersin şair derler. yazamazsın mecnun derler. boşuna rumi o cevabı vermemiş sorulduğunda "ey mevlana aşk nedir?" diye!
(bkz: ben olda bil!)
(bkz: mevlana celaleddin i rumi)
(bkz: ben olda bil!)
(bkz: mevlana celaleddin i rumi)
kaç yüz yıllık aşkın adını nelere bulaştırdılar, kendi doğrularında onu bile yanlış anladılar...
"Kelebek gibidir aşk.
Peşinden koştukça senden kaçar.
En iyisi bırak uçsun,
Belki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna konar."
*
Peşinden koştukça senden kaçar.
En iyisi bırak uçsun,
Belki hiç beklemediğin bir anda gelip omzuna konar."
*
her entryi farklı bir kişinin girdiğini varsayarsak, 7006 kişiye farklı şeyler hissettirmiş duygu diyebiliriz. benimle birlikte 7007. varın nasıl karmaşık bir şey olduğunu siz düşünün...
hakkındaki en soğuk, en yalın ama en doğruya yakın ve açıklayıcı tanımın; ''yüksek değerde bir tür ilgi enerjisi'' şeklinde olduğuna inandığım bilmece.
olunca da olmayınca da sıkıntı veren olay.
aşktan pek anlamam ben. ruhsuzum genel itibariyle. ruhun olmadığı yerde aşk ne arasın.. tabi.
anlamam ama birini sevdiğim zaman "fedakarlık" kelimesinin karşılığı değişir bende. sevdiğim kişi söz konusu olunca.
kilometrelerce yol gitmek artık fedakarlık olmaz. zorunluluk olur.
canı sıkılmasın diye kendi hayatımdaki problemleri yok farz etmek fedakarlık olmaz. yapılması gereken olur.
yaş farkını, kültür farkını, değerler farkını hiçe saymak, prensiplerimi bir kenara atmak da fedakarlık olmaz. normal olur. bir anda olur. basit olur.
o yüzden ben; "o benim ayağıma kaç kere geldi ki şekerim, ben gideyim sürekli? bu işler karşılıklı yani bi yerde. o gelsin bi kere de bakalım" diyeni anlamam.
"hep o anlatıyor. hep onun hayatı. onun hastalığı. onun annesi, onun sınavı. yoruldum artık" diyeni de anlamam.
"iyi de senden küçük?" diyeni de anlamam. "müslüman değilse bitmiştir benim için. neticede bir yuva kurulacak" diyeni de.. hiç.. hiç anlamam.
ben, hamburger yerken ağzının kenarına mayonez bulaştı diye, çayı içerken höpürdetiyor diye, uyurken horluyor diye bir adamdan soğuyamam.
hayalimde bir fiziki ideal erkek haritası yoktur. severim, ondan sonra dışını şekillendiririm. sevgilimi bana uyduramam. beyaz atlı prense çeviremem.
ben sevdiğim zaman, benliğimi sorgulayamam. sevgilisi olmasına rağmen severim, kendisinin bana olan nefretine rağmen severim. aradan geçen zamana rağmen severim. bana rağmen severim. kural koyamam.
aşktan pek anlamam. doğrudur. tanımlayamam da doğru düzgün.
ama sizden daha çok anladığım kesin.
anlamam ama birini sevdiğim zaman "fedakarlık" kelimesinin karşılığı değişir bende. sevdiğim kişi söz konusu olunca.
kilometrelerce yol gitmek artık fedakarlık olmaz. zorunluluk olur.
canı sıkılmasın diye kendi hayatımdaki problemleri yok farz etmek fedakarlık olmaz. yapılması gereken olur.
yaş farkını, kültür farkını, değerler farkını hiçe saymak, prensiplerimi bir kenara atmak da fedakarlık olmaz. normal olur. bir anda olur. basit olur.
o yüzden ben; "o benim ayağıma kaç kere geldi ki şekerim, ben gideyim sürekli? bu işler karşılıklı yani bi yerde. o gelsin bi kere de bakalım" diyeni anlamam.
"hep o anlatıyor. hep onun hayatı. onun hastalığı. onun annesi, onun sınavı. yoruldum artık" diyeni de anlamam.
"iyi de senden küçük?" diyeni de anlamam. "müslüman değilse bitmiştir benim için. neticede bir yuva kurulacak" diyeni de.. hiç.. hiç anlamam.
ben, hamburger yerken ağzının kenarına mayonez bulaştı diye, çayı içerken höpürdetiyor diye, uyurken horluyor diye bir adamdan soğuyamam.
hayalimde bir fiziki ideal erkek haritası yoktur. severim, ondan sonra dışını şekillendiririm. sevgilimi bana uyduramam. beyaz atlı prense çeviremem.
ben sevdiğim zaman, benliğimi sorgulayamam. sevgilisi olmasına rağmen severim, kendisinin bana olan nefretine rağmen severim. aradan geçen zamana rağmen severim. bana rağmen severim. kural koyamam.
aşktan pek anlamam. doğrudur. tanımlayamam da doğru düzgün.
ama sizden daha çok anladığım kesin.
(bkz: işte)
hümanizm uydurmasıdır. beyinleri çokça meşgul etmektedir. ayrıca ahmakların işidir.
hiç bir cümlenin anlatmaya yetmeyeceğidir. yine de okuduğum en güzel tanım şudur: o, bütün mantıkların dışında, tarifi imkansız ve mahiyeti bilinmeyen bir şey. sevmek ve hoşlanmak başka, istemek, bütün ruhuyla, bütün vücuduyla, her şeyiyle istemek başka. aşk bence bu istemektir. mukavemet edilemez bir istemek.
(bkz: kürk mantolu madonna)
(bkz: kürk mantolu madonna)
Seks yapmak için kullanılan kutsal duygudur. (genelde erkekler bunu yapar)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar