bugün

dünya'nın uydusu.
Erkekten duyulduğu an soğutan ünlem.
ilk defa ben de özledim dizisinde duyduğum ve anında indirip müzik listeme eklediğim muhteşem ötesi şarkı.
Şu an hissettiklerimi anlatan şarkı. Muhtemelen alıştığım bu hayatı bırakıp giderken de bu şarkıyı dinleyip bir güzel Ağlayacağım. Şebnem Ferah ı akşam akşam bir daha sevdim...

Bu ev artık yuva değil. Bütün eşyalar üst üste, terk etmeden önce...
1 yılda 12 tane olan şey. gene çok zekiyim, çok bilgiliyim.
" o, yatağımın yanında, gözlerimde yüzüyor
kendimi gövdesine yatırıyorum
Ay, uykuma sızıyor
ve, yalnız uyanıyorum "

Küçüklüğümden beri suratım dahil, ruhumun her yanının ve durumunun Ay'ın her evresini taşıdığını düşünmüştüm. Baktığımda, tam olarak ay'naya bakıyordum. ve üstteki şarkı gibi -ki kendisi Amy Winehouse un Wake up alone adlı şarkısından alınmıştır - bir çok şarkıyı ilk kez dinlerken daha şarkı başladığında içinde Ay'la ilgili bir şey geçeceğini hissettim. Gecenin içinde yalnızca kendine yetecek kadar ışık saçar gibi görünse de sevgilinin yüzünü, gözlerini görmene yarayan, yıldızların üzerini ince bir tül gibi örten enerjiler gönderen odur.
Aramızdaki bağın nedenini hala çözemediğim bu ışık kaynağı, farkedildiğinde gece boyunca gözlerinizi alamamanızı sağlar ve bir süre sonra kulağınıza ninniler fısıldar...
üç ve daha fazla kez art arda söylenince sevgi belirtir.
üzerinde petrol vardır diye sık sık yalan haber yapılan yer. inanılmamalıdır. dünyanın uydusudur.
olmasaydı ne olurdu diye bir belgeseli var. çok iyi.

http://www.youtube.com/watch?v=U6sVdulSs5Q
Kütlesi büyük bir gök cisminin (gezegenin) çevresinde dönen daha düşük kütleli gök cismine uydu denir. Ay, Dünya'nın tek doğal uydusudur ve kütlesi Dünya'nın kütlesinden 80 kat daha düşüktür. Ay'ın en büyük işlevi çekim etkisidir. Eksen eğikliğinin açı derecesi üzerinde de Ay'ın, Dünya'nın yörüngesinde doğal bir uydu konumunda, olmasının etkisi vardır.Ay,Güneş'ten aldığı ışığı yansıtarak Dünya'nın aydınlanmasını sağlar. Bunun yanında Göktaşlarının Dünya atmosferine girmesini engelleyerek bir kalkan görevi görür!
mavi gezegenimizin tek uydusu. şimdilerde her tarafta yoğun bir ışık kirliliği var olduğu için gece gökyüzünün bu en güzel cismi çok silik bir halde gözüküyor. oysa ışıktan uzakta bulutsuz, ıssız bir gecede bir tepenin arkasından bir güneş edasıyla doğuşunu hele de dolunay ise izlemeden gerçek güzelliği görülmüş olamaz.
Ocak: "Ocak" (ateş yakılan yer, ev yuva) sözcüğüyle doğrudan bağlantılı; yani "ocakların yakıldığı, veya günlerin dışarıda çalışarak-avlanarak değil ocaklarda (evlerde) geçirildiği soğuk ay".

Şubat: Süryanice'de, yeni takvimin ikinci ayına verilen isim (şabat/şobat). Türkçe'de anlamını korumuş.

Mart: Latince'de "Mars" (savaş tanrısı) isminden. (Özellikle batı toplumları, çoktanrılı din döneminde ay ve günlere tanrıların veya kimi imparatorların vb. ismini vermişlerdir. Tektanrılı din döneminde birçok dilde bu isimler büyük çoğunlukla değiştirilmiş; ama kimi dillerde bir bölümü yine kalmıştır) Birçok dilde bu ayın adı benzer isimler alır: Maerz (Almanca), mars(Fransızca), maris(Arapça),marzo(ispanyolca),marzo(italyanca),march (ingilzce), vb.

Nisan: Süryanice'den (nisanna) ay ismi. Aslında bu isim Süryani, Sümer, Akadve ibranidillerinde ortaktır. ("nisannus, nasanus, nasanna, nusanus, nusanna" gibi şekilleri var).

Mayıs: Latince'de ay adı (maius)... en büyük anlamındaki "maior"dan geliyor. Büyük olasılıkla bir tanrının (en büyük tanrı) adıydı. Bu ay da birçok dilde benzer isimlerle anılıyor: Mai(Almanca),mai (Fransızca),mayo (ispanyolca),maggio (italyanca),may (ingilizce), vb.

Haziran: Süryanice'de "hazıran" sözcüğü "sıcak" anlamına geliyor. Aynı dilde, bu aya, "sıcakların başladığı ay" anlamıyla olsa gerek - "hazaran/hazuran" ismi verilmiş.

Temmuz: Sümer ve ibrani dillerinde "bey, efendi" anlamındaki "dummuzi" (Sümerce) ve "tammuz" (ibranice) sözcüklerinden geliyor. Rivayetin birine göre, Roma imparatoru sezar'ın (ceasar) adı (julius) bu aya verilmiş. Latin dillerinde "july", "juli" olarak anılır. Hatta imparator augustus'un ceasar'dan etkilenip ağustosa da kendi adını vermek istemesi ayrı bir rivayettir.

Ağustos: Latince "Augustus"tan (Roma imparatoru'nun adı). Bir söylentiye göre, Augustus'un doğduğu aya bu isim verilmiş. Augustus'un adı da "augus: kutsal" sözcüğünden geliyor. temmuz'un adının sezar'dan gelmesi üzerine bu aya da kendi adını vermek istemesi ve her iki ardışık ayın da 31 güne tekabül etmesi tesadüf değildir. sezar ayı 31 günken augustus ayının daha az olması kabul edilebilir değildir. rivayete göre bu sebepten her iki ay da 31 gündür.

Eylül: Süryanice'de "aylul" (üzüm), yani "üzüm ayı". Mezopotamya dillerinde hep ortak isim olarak bu kullanılır (Şubat, nisan ve haziran'da olduğu gibi).

Ekim: Türkçe "ekme" eyleminden. Tarlaların sürülüp ekildiği ay.

Kasım: bu isim "titreme, titreşme" anlamlarını taşıyan (Eski Türkçe) "kas, kasma, kasnama" sözcükleriyle ilgilidir. Yani "rüzgarların başlayıp ağaçları, yaprakları titrettiği ay" anlamında. Yine Türkçe olan "kasırga"'da da bu anlamın çok güçlü olarak bulunması bu fikri oldukça destekler görünüyor.

Aralık: Türkçe'deki "aralık" sözünden geliyor. 10 aylık takvimden 12 aylık takvime geçişte araya konan bir ay olarak bu ismi almış olduğu da düşünülüyor.
ay geceleri çok parlak görünmesine karşın, aslında üzerine düşen güneş ışığının yalnızca %7'sini yansıtır. bize çok parlak görünmesinin nedeni çok yakın olmasından kaynaklıdır.
Götüm diye devam eden söz öbeği.
Göreniniz var mı içinizde bilmem ama şu anda yerimden kalkmadan görebiliyorum kendisini tam bir hilal şeklinde ve çok güzel görünüyor.
Şarkılara konu olan güzellik. Bu gece gitsin. Sen kal.
Olm çok güzel lan dedirten gök cismi. Teleskop aldıracak bana en son.
an itibari ile harika gözüküyor.
Ayy benim olduğum zaman dedim her şeyim tamam. Elimi tutmuştun sonra... Ay gecemi gün edendin. (Ya da öyle bir şey aklıma gelmiyor.) Besteciklerini hatırlatan başlık.
net bir fotoğrafı.

http://www.space.com/imag...-apollo-12.jpg?1294427781
Dünyanın can yoldaşı, atmosferi iklimi olmayan taş kütlesi ve dünyanın eksenini 23.5 derece eğerek mevsimlere sahip olmamıza neden olan, fotoğraflamayı çok sevdiğim nesne. Bir teoriye göre eskiden dünyanın parçası iken dünyaya çarpan başka bir gök cismi nedeniyle bizden kopan fakat çekim alanı nedeniyle uydumuz haline gelen gök cismi.
bu gece bursanın berrak havasında gayet hoş bir görüntü sergileyen ve sanki biraz büyük haldeki dolunayvari gök cismi. romantizm, bilim ve aşk.
şu an gözükmeyen. gözükmemesi orada olmadığı anlamına gelmiyor. genelde saat 9 gibi çıkıp bize "merhaba" diyor. yerim onu.
özlem tekin'in sevişmeye davet ettiği seks ve günah temalı güzel şarkısıdır. kargalar albümünün dördüncü şarkısıdır. sözleri,

yarım kalmış hesap mı var ?
yarım kalmış hep duygular
gel sevişelim gitsin
unutulmaz yaşananlar
içinde kalmış bir parçam
yabancı gelmiş el düşman
gel sevişelim gitsin
sonumuz zindan

ay karardı,
tam da günah işlemenin zamanı
gün ağarmaz,
en az üç saat yanımda kal bu gece.

bilmediğim bir şey mi var ?
gizli zayıf bi noktalar ?
gel sevişelim gitsin
herkesin arızası var
içimde kaldı ayrılık
sanki hiçbir yere varmadık
gel sevişelim gitsin
daha adını koymadık.

söz: özlem tekin
müzik: özlem tekin , Özhan deneç
Bu sabaha karşı bi bakmalik.