refah partisive leyla şahindavaları kararlarında bilgileri ve hadleri olmadığı halde islam hakkında atıp tutarak yorum yapan ve başörtüsünün islamdaki yerini sorgulayan mahkemedir.
"cıfte standart" kelımesının ne anlama geldıgını tum ınsanlıga en iyi şekilde öğretmek amacıyla kurulan kurumun adıdır...
ülkemiz insanınca boku çıkarılan mahkeme ipini kıran burada dava acıyo lan
Türkiye'ye çifte standart uygulayan,"siyasi" görüşün ağırlıklı olduğu mahkeme.Adil olmadığını söylemememize gerek yok.Çünkü aldığı kararlar tamaman siyasi.
_Terör örgütlerinin(PKK,D-HKPC gibi) faaliyetlerini meşru gören,
_Başörtüsü yasağı gibi insanlık dışı bir uygulamayı iç tüzüğünüz karışamam diyen,
_Kıbrıs'taki Türkler'in hakkını yok sayıp,Rumlara karşı tazminata mahkum eden,
_Terör örgütü mensuplarına tazminat ödettiren,
_Türk polisi'ne nefes aldırmayıp asayişimizi bozmak isteyen,
_işine gelen partinin kapatılmasına sesi çıkmayan,Hadep veya herhangi bir bölücü partinin kapatılmasına karşı çıkan ve tepki koyan,
_Abdullah Öcalan'ın adil yargılanmadığını söyleyip yeniden yargılansın diyen bir mahkeme!

Yeter mi?Daha bir sürü saçmalık.Adil mi sizce?
aptal kararlar alan bir kurumdur aldıkları kararlar ülkemizle hiçbir zaman bağdaşmamıştır.
2005 yılında türkiyeyi 270 davada mahkum etmiş olan mahkemedir. bu sayı avrupada bir rekor olup en yakın ukraynanın 2 katından fazladır. ayrıca türkiyenin aihme başvuru hakkı tanıdığı 1989 senesinden itibaren aldığı mahkumiyet kararlarının sayısı da bu sayıdan azdır. tabi bu sadece bu hükümetle alakalı değildir. çok uzun süredir devam eden davalar bu sene içinde neticelenmiştir.
avrupa insan hakları mahkemesine herkes dünya insanı başvurabilir yanlız şikayet edilen olayın avrupa insan hakları sözleşmesine taraf olan ülkelerin yargı yetki alanında gerçekleşmesi ve tüm iç hukuk yollarının tüketilmiş olması lazım
haksız karar vermesinin neden yadırgandığını anlayamadğım kurumdur. zira adı üstünde 'avrupa' biz anadoluyuz. tabiki de bize ters gelecek .asıl tepki gösterilmesi gereken güzelim anadolu yu görmezlikten gelip avrupa lı olmaya çalışmak.
hakkında en ufak bir araştırma yapmamış insanların atıp tuttuğu uluslarüstü kurum.

ikinci dünya savaşı sonrasında oluşturulmuş, seksenli yıllarda da biresyel başvuruya olanak sağlamışlardır. birlik dışı ülkelere de açıktır. (mahkemeye birey kendi devletini şikayet eder, zaten amaçta budur)

bir kere, başvuru yapabilmek için ülke içi mahkemelerde hiçbir sonuç alamamış(en üst düzeye kadar) olmak gerekir. yani her önüne gelen aihm'e başvuramaz. ki türkiyeden bu kadar başvuru olmasının en büyük nedenlerinden biride budur; ne yazık ki bu tip konuların* hiç biri mevcut hukuk sistememimizle halledilememektedir.

ayrıca en çok başvuru yapılan ülke türkiye değildir, genelde rusya ve italya türkiyeyi geçer. tabii başvuru sayıları sürekli değişmektedir, misal; ingiltere ve ispanya gibi teror sorunu olan ülkelerde baş vurular zaman zaman artmaktadır (türkiyeninde terör sorunu olan bir ülke olduğunu söylemeye gerek yok sanırım).

aleyhimizde bu kadar karar alınmasının bir nedenide savunma konusundaki beceriksizliğimizdir (bu neden düzeltilmez halen anlamış değilim. sanırım "parası neyse veririz kardeşim" gibi bir düşünce hakim). (ingilterenin bu konudaki başarısı örnek alınasıdır) -teknik bir konu olduğundan bunu hukuçulara bırakalım-

ayrıca avrupa insan haklari sozlesmesi türk yasaları ile çelişmemektedir.

bence en önemli konu ise bu mahkeme, bu haklar bir baskı, bir zorlama ile kabul edilmiş şeyler değildir. devletin kendi kararı ile kabul edilmiştir ve türkiyenin ne kadar demokratik olduğununun bir göstergesidir. devletin vatandaşına verdiği bir hakkı eleştiren kişiler ile nasıl ilerleyebileceğimiz ise ayrı bir soru işaretidir.

peki bu mahkemenin hiç kusuru, hiç sorunu yokmudur? tabii ki var* ve avrupa'da tartışılmaktalar ancak bizim pek ilgilendiğimiz şeyler değil, biz ve onlar olarak baktığımız sürecede pek ilgi alanımıza giremeyecekler.
iç hukuk yolları tükendiğide başvuru hakkı doğan, strasbourgda bulunan uluslararası mahkeme. bir çok konuda türkiye'yi tazminat ödemeye mahkum etmesine rağmen laiklik konusunda türkiye'in verdiği kararlara destek vermektedir.

ing. european court of human rights
bizimle ilgili bi ton davaya bakan mahkeme
açılımı avrupa insan hakları mahkemesi olan avrupanın en yüksek mahkemesi..
Sayesinde Sağa sola bi ton tazminat ödediğimiz mahkeme.
AiHM KARARlarını yargıtay ın web sitesinden sorgulama imkanı vardır:

http://www.yargitay.gov.tr/aihm/
gün itibariyle, eski dehap üyelerinin açtığı davada aldığı kararla, türkiye'de %10'luk seçim barajını hak ihlali olarak kabul etmemiş ve gereken cevabı vermiş olan kurumdur.

http://www.ntvmsnbc.com/news/398487.asp
sürekli türkiye aleyhine kararlar çıkaran mahkeme
madde 9:

'Dinini veya inançlarını yerine getirme özgürlüğü, demokratik bir toplumda, kamu güvenliği ve kamu düzeni, kamu sağlığı veya kamu ahlakının korunması için veya diğer fertlerin hak ve özgürlüklerinin korunması için kanun ile öngörülmüş olan kısıtlamalar dışında hiçbir kısıtlamaya tabi tutulamaz.'

hayrunnisa gül ve türban mağdurlarına aihm ne başvuru hakkı veren,laikliğin yanlış uygulanmasını destekleyen madde.

bu insanlar devletlerini şikayet etmemişlerdir.devleti kayfi uygulamalarına alet eden zihniyeti haklı gerekçelerle şikayet etmişlerdir.

(bkz: laikliği anlayamamak)
dünya da oluşan bu ülke denilen oluşumlara ve onların aralarında oluşturdukları ''sınır'' denen ve insanları birbirlerinden ayıran bu andaval saçmalığa karşı bir dava açacağım mahkeme dir.

ya arkadaşım ben tesadüfen zamanının 100 lerce medeniyetine ve ülkesine ev sahipliği yapmış bilmem kaç tane ülkenin kurulup yıkıldığı bir yerde doğmuşum, adına türkiye denmiş. kimisi amerika da ya da afrika da aynı şeyleri yaşıyor. be arkadaş ben bu dünya nın insanı değil miyim? , bu dünya hepimizin değil mi? , ben bu sınırları da ülkeleri de kabul etmiyor ve benim doğuştan en doğal hakkım ve isteğim olan dünya nın diğer taraflarında ki sınırların geçersin olmasını talep ediyorum. nereden biliyorlar benim oluşum sürecimde annemin soluduğu havanın belki de norveç ten , uganda dan , sierra leone den gelmediğini?

diye bir giriş ile insanlık için ve milliyetçilik denen bu saçma olaydan direk kurtulup sıyrılıp tek ve hür bir dünya isteyen kişinin dava açacağı mahkemedir.
European Court of Human Rights yahut Cour européenne des droits de l'homme. insanlık tarihinin en heycan verici yargı kurumu. Sanılanın aksine bir avrupa birliği kurumu değil avrupa konseyi'nin yapısı içinde yer alır. Mahkemenin bugünkü bilinen yapısı AiHS'in 11'inci protokolu ile oluşmuştur.
gerçekte avrupa insan haksızlıkları mahkemesi. bağımsız değil bağımlı yargının ta kendisidir.
Avrupa Türkiye çekişmesin de muhteşem çelişki oluşturan kurum.
Birlik ülkeleri hem Türkiyeye avrupalı değilsin der hemde avrupanın insan haklarını dayatır.
Komik peruklu yargıçların komik davalara baktıkları kuruldur.

Terroristler çok sever burayı.
Türkiyeye sızmaya çalışan 20 kadar terör örgütü mensubunuın hepsi dağlık arazide öldürülünce sözde lider, ''20 kişinin birden öldürülmesi imkansız. en azından bir kaçı kaçardı, kesin ordu kimyasal sikah kullandı AiHM'e şikayet edeceyiz'' diyerek insanı gülmekten çatlatır.
doğrusu insan hakları avrupa mahkemesidir
(bkz: iham)
insan hakları avrupa sözleşmesine taraf olan devletlerde sözleşme ile tanınan hakların ihlaliyle ilgili sorunları çözmekle yetkili yüksek mahkeme.
türkler bize eziyet ediyor diyen varlıklarında dava açabildiği mahkeme.
insan Haklarını ve Temel Özgürlükleri Korumaya dair Sözleşme, Avrupa Konseyi
tarafından hazırlanmış, 4 Kasım 1950 tarihinde Roma' da imzaya açılmış ve 3 Eylül
1953 tarihinde yürürlüğe girmiştir.