bugün

/400
an itibariyle asfaltını ıslatıyor yağmurlar, soğuk çok soğuk. camı açıyorsun mesela, yağmur kokusu doluyor odana. öyle bir aidiyet. ve düşen damlaların asfaltta çıkardığı sese aşina olduğunu fark ediyorsun. öyle tanıdık, öyle içinde hissediyorsun.
öyle bir şehir ki yılın birçok günü en sevdiği giysisi gri bulutlar. bahar geldi, kuşlar, böcekler.. ama vazgeç artık bundan ankara.
bu lanet gri halini görmekten hiç haz etmediğim memeleketim. çok sıkıcı *
yaz geldi ama hava yine klasik bunaltıcı, her an yağabilirim de yağmayabilirim de triplerinde..
hele akşam dondurabiliyor a tostlar.
şu anda gök gürültüsünden, sokaklarda çığlık atan bir çocuğun sesini bana işittiren şehir.
ankara candır * baldır * iyiki ankaralıyım,iyiki ankarada yaşıyorum,iyiki adını o şehirden alan üniversite de okuyorum
kesinlike özleten şehir, özlenen değil.
bir de kitap olanı mevcuttur. ankara insanı yıpratır. hadi bunu geçtim de kitabından sorumlu olmak da ne demek oluyor? şaka gibi.
süper!! bir belediye başkanı olam şehir.
yozgatlıların ankaralılardan fazla olduğu şehir.
anadolunun bir çok ucra yöresinde bir kent adından çok hükümeti ifade eden kelime.
halvet olma olayının gırla gittiği kent. günde kaç milyon mercimek fırına veriliyordur var sen hesapla.
taksicilerinin topunun kafadan kırık olduğu kent.
belediye otobüsü şöförlerinin yayalara bonus muamelesi yaptığı kent.
ilk zamanlar yaşaması, alışması hatta alışmaya çalışması bile zorken ayrılık vakti geldiğinde dönüp yakın geçmiş gözden geçirildiğinde bağlanılıcak * bir duygu, his, kişiye benzer bişey bulunduğu vakit ayrılınması zor olan, insanın içine koyan yer.
taksi şöförlerinin filozof*, yöneticilerinin de bir o kadar beyinsiz olduğu güzel ülkemin o kadar da güzel olmayan baş şehri.
hakkında sıkça söylenen güzel de bir söz vardır, derler ki; ankara, ankaralı olmayanların işlerini bir an önce bitirip gitmeye can attıkları bir yerdir.
yaklaşık 87 yıl önce türkiye cumhuriyeti nin kurucusu ulu önder mustafa kemal atatürk tarafından başkent ilan edilen şehir. mustafa kemal o dönemlerde yol dahi olmayan bu şehri başkent yapacağını açıkladığında batılı devletler elçi göndermeyeceklerini açıkladılar ama atanın kararı kesindi.
bir arkadaşımla aramızda geçen konuşma

B:oğlum ne var bu izmirde
A:deniz var oğlum.asıl bu ankarada ne var a.q.bok gibi şehir.deniz bile yok.
B:eee oğlum bizde de bok gibi para var yapay deniz yaptırıyoruz.
bakım onarım çalışmaları nedeniyle üç gün boyunca * büyük bir bölümünde elektrik kesintisi uygulanacak olan şehir.

http://www.ihlassondakika.com/detail.asp?id=268791
i. melihin goril sevgisiyle out of joint olmuş şehir.
bir simidi vardır ki, benzeri yoktur. hele fırından taze çıkmış, çıtır çıtır olunca, öfff! bi de ankarada yenilen kıymalı pide bir başkadır.
17 nisan'da "demokratik yaşam" mitingi için gelip, sıcağını gördükten sonra adana'yı bana tekrardan özletmiş şehir. Ankaralı arkadaşların hepsi o gün "ilk defa bu kadar sıcak oldu" deseler dahi adana'da bile o gün gördüğüm sıcağı çok az görmüşümdür.

6 mayıs günü görüşmek üzere.
kiralık şehrim derdi birileri. evet benim de kiralık şehrim.
en kara şehir olmasına rağmen ayrı bir havası olan ve bu havayı yakalayanlar için yaşanılası başkentimiz.
bana her defasında "önemli olan Ankarayı sevmek" dedirten şehir.
izmiri mumla aradğım şehirdir.
© copyright 2005 - 2026