bugün
- dem partili yazar6
- z kuşağı kitap okuyor mu8
- laik teyzelerin fenotipi34
- ekrem imamoğlu8
- şarapçı koala'nın denemediği ideoloji3
- davranışlardaki küçük ayrıntıları kafaya takmak6
- geceye bir şiir bırak4
- müzikten soğumak3
- kitap okumaya geç başlamak4
- yeni başlayanlar için soruşturma3
- haydi güzelim şeker ezelim4
- hangi sözlük kızıyla ne yapmak isterdin2
- vincenzo italiano4
- sözlükte hissedilen femboy yazar eksikliği2
- abdülhamid'in sanat zevki3
- 3 numara saç kirli sakal4
- anayurt oteli2
- muhaliflere haşhaşi diyen butlancı vekil3
- 2 dünya savaşı'na katılmış yazarlar4
- akp oyları yüzde 10'un üzerinde10
- pişman olmak2
- 2028 cumhurbaşkanlığı seçimleri6
- yavuz çetin2
- sanat filmi izlerken sıkılmayan insan2
- huzursuz insan4
- mansur yavaş11
- futbolu aşırı kafaya takmak3
- hamam oğlanı3
- bir insanı hayatının merkezine koymak7
- 23 ağustos 2026 alanyaspor beşiktaş maçı5
- akşamın konusu2
- arkadaşlar kararsız kaldım hangisini alayım18
- kamp yapmaktan anlayan doğayı tanıyan erkek2
- sözlüğü bırakıyorum ajitasyonu4
- kendiyle barışık olan insan3
- islam barış dinidir13
- elektronik müzik2
- ıssız bir yerde kamp yapmak2
- elif şafak3
- susan sontag2
- halil konakçı'nın hatay işgalini savunması4
- ölürken söylenecek son söz2
- anderson talisca7
- baba parasıyla hava atan insan3
- kalp ritmini hızlandıran şeyler3
- koalanın arabaya binip para ödemeyip dövmek2
- ankara7
- yeni parti8
- beton kemalist olmak5
- boykot3
bayağı bayağı kar yağıyor. 25-30 cm olmuştur herhalde.
bir sürü kendini bilmez tarafından için boşaltılmaya çalışsada, anlamın önemin kaybedileye, yok edilmeye çalışılsada beni, bizi ve bizim gibileri sökemeyecekler senin içinden. senden alabilecekleri ancak üç beş beton yığınıdır, makamdır, mevidir. peki ya geri kalan onca yürek? sökebilecekler mi o koca heybetli anıtı? tabi ki hayır.
o anıt ve o kabirin içinde yatandan bize kalan düşüncelerle ayakta kalmaya devam edeceğiz. biz bununla yükümlüyüz ankara. sık biraz daha dişini yorgun kentim, başkentim...
o anıt ve o kabirin içinde yatandan bize kalan düşüncelerle ayakta kalmaya devam edeceğiz. biz bununla yükümlüyüz ankara. sık biraz daha dişini yorgun kentim, başkentim...
eey doğduğum büyüdüğüm, aşık olup ağladığım koca şehir! başlık açmışlar sana, soğundan, karından, caddenden kulenden bahsedenler var, yatılı okul günlerimin işkembe çorbalarına okul kaçmalarıyla birlikte gark olduğu canım şehir. hayatımın tam ortasında beni bile kenarda bırakan anlayışlı, acımasız, güzel, sert ve daha birçok yüzü olan muhteşem şehir! ne desem sana az. ne anlatabilirim, ne de anlamadım diyebilirim seni. bir şeyi iyi biliyorum ama, eğer şansım olsaydı, bir daha yürürdüm geldiğim yeri...
bence ankara bir şehirden ötedir. bir devrimin doğum yeridir. cumhuriyetin memleketidir. bu yüzden üzerine gittikçe artan çirkin saldırılar vardır. olsun kim ne derse desin güzeldir başkenttir.
Donuk ama bir o kadar da derin şehir. Üstüne yazılan şiirler, yapılan şarkılar en puslu aşkların ankarada olduğu izlenimini verir.
(bkz: zuhal olcay- ankarada aşık olmak)
(bkz: zuhal olcay- ankarada aşık olmak)
(bkz: bahtı kara)
şu kadar gri bu kadar siyah diyenlere inat en yaşanılası şehirdir.sevmiyorsan da gidebilirsin inan kimse tutmaz seni.
bu insanlar nerde yaşıyorlar bilemiyorum ama kuğulu, seğmenler, bakanlıklar, kızılay, çankaya vs. hep ağaçlık ve yemyeşil. şehrin göbeğinde koca koca parklar var. vatandaş bakıyor ama görmüyor herhalde.
sanırsın bu gri diyenler amazon ormanlarından gelmişler.
bu insanlar nerde yaşıyorlar bilemiyorum ama kuğulu, seğmenler, bakanlıklar, kızılay, çankaya vs. hep ağaçlık ve yemyeşil. şehrin göbeğinde koca koca parklar var. vatandaş bakıyor ama görmüyor herhalde.
sanırsın bu gri diyenler amazon ormanlarından gelmişler.
anandolunun göbeğinde bozkır şehri. kışın soğuğu yazın sıcağı koyar. neden başkent yapılmıştır? galiba o tarihte tam olarak bi kale gibi imiş. alışveriş merkezlerinde vakit geçirmeyi sevenlere göre..
Sokakları gri, insanlarının tamamının siyah, gri tonlarında giyindiği, sert, beğenilme kompleksi olmayan şehirdir. Ankara deyince aklıma fransa da gelmiyor değil hani. Son gittiğimde herkes la deyince affallamıştım zira. Niye la diyonuz la diye soruvermiştim. Ne diyek la dedilerdi bana. Samimiydi la.
5 aydır yaşadığım şehir, -16 da neymiş görmüş olduğum şehir, 5 dakikalık bir mesafe yürüyünce parmaklarımın ve kulaklarımın donduğunu zannettim; bu kadar soğuk olmasına rağmen daha bir kez hasta olmadım, sanırım nemin olmaması bana iyi geliyor.soğuğuna rağmen seviyorum bu şehri, çok isteyerek istanbula tercih ederek gelmiştim ve pişman etmedi beni, beklediğimden de güzel bir şehir buldum. rahatça yürüyebildiğim geniş kaldırımları var bu şehrin, bir sürü upuzun binaları, her yerde bir bakanlık bilmem ne müdürlüğü vs. vs.
bursaya derler yeşil bursa diye, bursada görmediğim kadar yollarında ağaçlar var bu şehrin. öylesine yaşanabilir bir yer ki, öyle bir bağlanıyorsunuz ki ankara,ya ;dedikleri gibi vazgeçilmez bu şehirden. geceleri ayrı bir güzel oluyor. okulum tepede olduğundan bütün ankarayı seyredebiliyorum, geceleri ışıl ışıl parıldıyor. kısacası çok sevdim sevicem bu şehri.
bursaya derler yeşil bursa diye, bursada görmediğim kadar yollarında ağaçlar var bu şehrin. öylesine yaşanabilir bir yer ki, öyle bir bağlanıyorsunuz ki ankara,ya ;dedikleri gibi vazgeçilmez bu şehirden. geceleri ayrı bir güzel oluyor. okulum tepede olduğundan bütün ankarayı seyredebiliyorum, geceleri ışıl ışıl parıldıyor. kısacası çok sevdim sevicem bu şehri.
şehirlerarası otobüsten indikten sonra size şöyle bi sarılan fakat buz gibi elleriyle üşüten şehir.
iklimsel olarak yazları sıcak ve kurak, kışları ise donuyoruz ulan dedirten ancak yine de garip bir şekilde kendisini sevdiren pek güzide, cicili bicili başkentimiz.
çılgın soğuklarına ara vermeden tam gaz devam eden şehirdir. istanbul'dan taşınalı daha 8 ay olmuşken ve ilk kışı geçiriyorken umutsuzluğa sürüklemektedir. her sabah dışarı çıkıldığında bir önceki gece hep kar yağdığı görülür. bir ömür boyunca buna katlanabilecek mi acaba bünye? üstüne üstlük istanbul'da neme alışmış olan zavallı ciğerler, nem nem diye ağlayarak ayda bir hasta olmaktadır. bitsin bu kış artık, bahar gelsin... ankara duy sesimi...
bugünlerde çılgın soğuklar atmakta olan şehirdir. hani ömrü hayatım boyunca bu şehirde yaşadığımı düşünürsek soğuğun ne demek olduğunu idrak ettiğim yaşlardan bu yanaki en soğuk dönemleri yaşıyoruz sanırım. ama yine de güzel şehir be. sadistçe bir zevk alırsın bu şehirden. soğuğundan da zevk alırsın, sıcağından da. bu şehri bir kez seven biri için aynen sevdiceğine aşık olmak gibidir. hiçbir kötü, eksik, zayıf noktasını görmezsin. uzaklaşsan özlersin. kızarsın, öfkelenirsin, seni yalnız bıraktığı zamanlar küsersin. öylesine kuvvetlidir ankara ile içinde yaşayanların bağları işte. tunalı'da buz gibi soğukta bir sigara yakmaya sevgili ile dışarı çıkıp üşüdüğünü belli etmemeye çalışmaktır ankara. yapacak binlerce alternatifin olmadığı için sevgilinin gözlerine baka baka hayaller kurmaktır ankara. sıkıldığın zamanlar atakule'nin kubbesine çıkıp düşünmektir ankara. bahar gelip havalar ısınmaya başladığında seymenlerde güneşe karşı oturmaktır. üzerine öyküler, romanlar, şiirler yazmaktır belki de. sokaklarına çıkıp boşboş dolanırken konuşacak kimsen olmadığı zamanlar en yakın arkadaşındır. sevgiliyle olduktan sonra güzel olandır neticede. velhasıl geride bıraktıkların, gençliğin, çocukluğun, anılarındır ankara.
Yayınlanmakta olan en izlenesi dizinin (Behzat Ç.) çekildiği şehir.
işyerimdeki sıkıntılar yüzünden 10 yıllık birlikteliğimize son vermek istediğim şehir. ama henüz bir fırsat çıkmadı karşıma bu yüzden hala beraberiz.
nefes donduran.
şu günlerde dışarı çıkınca adamın kıçını meybuz a çeviren şehir.
"şimdi ve sonra
ne zaman ankara'ya kar yağsa
elim gönlüm,
çocukluğum buz tutar."
Yılmaz Erdoğan yahu...
ne zaman ankara'ya kar yağsa
elim gönlüm,
çocukluğum buz tutar."
Yılmaz Erdoğan yahu...
işi olmayıp dışarı çıkanın soğuğu yediğiyle kaldığı şehir.
götümüz donuyor.
götümüz donuyor.
ne olursa olsun dönmek istenilen şehir. Evet denizi yok, sahili yok ama Ankara'lıların da ortam yaratmak için denize sahile ihtiyaçları yok zaten.
en boktan soğuk günlerini yaşıyor. evde oturmak en iyi.
denizi olmadığı için sevilmez. ama güzeldir ankara. haksızlık etmemek lazım.
son günlerde şudur kendisi ; http://galeri.uludagsozluk.com/r/ankara-213967/
Bir arkadaşın profilinden alıntıdır.
--spoiler--
"bence dostluktur ankara, kardeşliktir, "bize gidelim"dir, "bizde yiyelim" "bizde kalalım"dır, "bende para var sen gel" dir, beraberce kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır. sevgidir ankara, izmirli istanbullu gibi denizini boğazını değil, sebepsiz yere seversin ankara'yı tıpkı anneni sever gibi karşılık beklemeden; ayıptır ankara, "yanında kız ya da erkek arkadaşı var boşver" dir, içindeki anadolu hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir, işte bu yüzdendir ki sizin orada dost dediklerinize biz ankara'da arkadaş deriz, bizim ankara'da dost dediklerimiz maalesef sizin orada yok."
--spoiler--
--spoiler--
"bence dostluktur ankara, kardeşliktir, "bize gidelim"dir, "bizde yiyelim" "bizde kalalım"dır, "bende para var sen gel" dir, beraberce kahkahalarla seneler boyu hatırlamaktır. sevgidir ankara, izmirli istanbullu gibi denizini boğazını değil, sebepsiz yere seversin ankara'yı tıpkı anneni sever gibi karşılık beklemeden; ayıptır ankara, "yanında kız ya da erkek arkadaşı var boşver" dir, içindeki anadolu hamurunu kaybetmeyen tek büyük şehirdir, işte bu yüzdendir ki sizin orada dost dediklerinize biz ankara'da arkadaş deriz, bizim ankara'da dost dediklerimiz maalesef sizin orada yok."
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar