/400
Nüfusu baya baya artmıştır ve şehir bu nüfusu kaldıramamaktır, en azından melih gökçekle..
Eskiden ara istasyonlardan çayyolu metrosuna binince gayet rahat gidilir, hatta bazen oturacak yer bile bulunurdu. Artık değil oturacak yer, binebilirseniz şanslısınız. Tutacağa tutunmak bir hayal, insanlar resmen zincir sistemi kurmuş, birbirlerinden tutunarak gidiyor. Böyle bir rezillik olamaz yani. Fenalaşıp bayılmak oldukça olası.
bu gece sıcak olan şehir. ya da ben kafayı yedim.
ankara ankara güzel ankara
seni görmek ister her bahtı kara.

(bkz: propaganda) filmini aklıma getirmiştir.
Ankara da Deniz var. Mustafa Kemal Atatürk...
ölmeyi istediğim tek yer.
denizi olup da denizine sahip çıkamayan geriye fidanları kalan ama onları da bir ekim günü toprağa veren şuan sûkunete bürünmüş sıradan bir yer .
hazir misin lan ankara? cok buyuk bir olaya tanik olacaksin yaklasik 5-6 gun sonra. ben bile heyecanliyim adam kim bilir ne hissediyordur?
bugün tıpkı anıldığı gibi. beton silüeti kaplamış gri bir gökyüzü, yağdı yağacak gri bulutlar..

ayrıca ne kadar keşkem varsa bu şehir yüzünden. ya da ben onu günah keçisi yapmışım. bir gün yazıcam.
ha yağdı ha yağacak şehrim.
türkiye'nin gelismis en büyük ikinci şehri olup ulaşım ücretlerinde bursa ile neredeyse yarı yarıya daha azdır.
Gri, soluk, soğuk bir şehir bu Ankara. içim ısınamadı ve belki ölesiye nefret ettim. Kaç kez gezdim de seni, donuk ifadenden gram tat alamadım.
sıkıcı bi yer. romantizm kasmaya gerek yok.
alisiyorsun zamanla kasma.
Ankaranın tarihi geçmişi olmasa soğuk ve gri havanın bunaltması lakin tarihi gəmisinin değerinin bilmesi gereken bir şehir.
ömrümün bir bölümü.
(bkz: hayirdir la gardas)
(bkz: bmw e30)
(bkz: la bebe)
Donuyoruz ayten çok soğuk.
üşümenin ne demek olduğunu bana öğreten şehir.
kış geldi ört hocam, yorgan yorgan üstüne şehri.
ankara ben değil duvarlar sarhoş zirvesinin ev sahibi guzel şehir.
Doğduğum olmasa da doyduğum şehir, sevmeye çalışmak için yeterli bi sebep olmakla birlikte öyle abartılacak kadar sevilmeyecek bir tarafını da görmüş değilim.. gereğinden fazla bi beklenti var niyeyse..
Ayazında üşümek, yaşanmışlıkları düşlemek ah yegane şehrimdir.
Sevmeyenine gri sevenine gökkuşağı olan bir şehirdir. Benim için gökkuşağıdır efendim. Ömrümün sonuna kadar yaşarım şikayet etmem.
cumhuriyetin ilan edildiği şehir.
koca sözlükte bu lanet şehri sevmeyen bi ben mi varım yani? ne zaman başlığa tıklasam bakıyorum sürekli methiyeler düzülmüş hiçbir çekiciliği olmayan, sıradanlığın merkezine. biri de kötü bir şey desin arkadaş, kendimi dışlanmış hissediyorum. biri de bok gibi şehir, yaşanacak yer değil desin. herkes mi ankara aşığıdır, bu ne! neyse en azından sözlüktekiler dışında duygularımı paylaşan birileri var:

https://www.youtube.com/watch?v=8xaT7ZQ40UQ
© copyright 2005 - 2026