bugün

/400
bir zamanlar bu sözlükte bıkmadan usanmadan trollediğim tek şehirdi.

şimdi ad*na'ya kadar düştük, hey gidi günler.
doktora yapmayı düşündüğüm şehir. gerçi yds puanım yetmiş ve üstü olsa izmir'de yapardım o ayrı.
insanların birbirini ısıtmayı öğrendiği şehir.
Elit şehir.
Elit şehir diyen arkadaş bu konuda ciddi mi?
Türkiyenin başkentidir.
Edit: tamam elit şehir. ben de ankaralıyım.
görülen zibilyon tane şehirden sonra yaşanılası tek şehirdir ankara. ne çok pahalı ne çok kasvetli ne çok nemli ne çok boğucu.. sadece birazcık fazla soğuk.
Sevilesi gri şehir.
geçen gün bi program izledim. ingiltere londrada çekilmiş bi dekorasyon programı. adam "londranın o muhteşem manzarası" diye bildiğin kiremitten çatılar, bacalar, salak saçma evler gösterdi. manzara anlayışı bu heriflerin. ankara yenimahallede oturuyorum. evim ak saray manzaralı. sola doğru bakınca keçiören ayaklarımın altında. akşam ankara manzarası paha biçilmez.

gerçekten anlamıyorum bu insanlardaki ankara düşmanlığını. amına koduklarım sanki hepsi tokyoda rezidansta yaşıyo. bi de denizi yok bilmem ne geyikleri... adam istanbulda oturuyor denizi görebilmek için 2,5 saat yol tepiyor, "yaşadığın şehirde deniz olacak aga" diyor. e beynini s.ktiğim, ben de arabaya şimdi binsem 3 saat sonra yüzmeye başlarım. koduğumun angutu.

edit: dün gece sıcaklık saat 23 de 8 dereceydi. dolayısıyla ılıklar oturmaz ankarada. delikanlı adam şehridir. adamın g.tü donar. g.tünden para kazananlar gelmesin.
melih gökçek elini ayağını çekse artık güzel olacak şehirdir.
donuyor muyuz efendim?

buz gibi olup titreten şehir.
bakınız:

https://tr.wikipedia.org/wiki/Ankara
istanbul'da yaşayan biri olarak seviyorum ankara'yı. hatta istanbul'dan daha çok seviyorum. daha önce iki defa gittim birer hafta kaldım. biri şubat, diğeri ekim ayıydı. her ikisinde de soğuktu. sıcağı sevmeyen biri olarak rahatsızlık duymadım. doktoramı orada yapacağım, dört yıl yaşayacağım yani ankara'da.
güneşin ısıtamadığı şehir.
cumartesi sözlük yazarları ile daha bi eğlenceli yer haline gelecek gri şehrim.

(bkz: 22 ekim 2016 ankara zirvesi)
Bürokrasinin merkezi olan şehir. Birçok önemli kararlar alınır bu şehirden. Başkent olmasının yanında jeopolitik konumuda önem arzeder.
Sabah terleten akşam üşüten ayarsız şehir. Hala alışamadım şuranın havasına.
Fal bakıyoruz.
üzerinden kocaman bir zirve geçmiş şehirlerin en hası.
Özlenen şehir.

Sanırım yakında oradayım.
bu aralar havasının iyice dengeyi kaybettiği şehirdir.
Özlememişim. Üşürken özleyemiyorum zaten.
vasat dandik bir şehir.
Yeni tasindigim hic arkadasimin olmadigi sehir. 1 sene oldu geleli sehre alistim da insanlarina degil.
(bkz: sin city) cebeci.
Bok gibi bir sehirdir. Tanidiklariniz cevreniz olmasa cekilmez.
© copyright 2005 - 2026