bugün
- sözlükte flörtleşmek18
- wednesdayin annesi9
- kız arkadaşıma hediye edeceğim araba için öneriler7
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları7
- bir sözlük kızına soylu duygular beslemek3
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması12
- alain delon vs cüneyt arkın3
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl9
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- pandela43
- arkadaşlar hoşçakalın galiba silik yiyeceğim3
- kendini alain delon zanneden göbekli türk erkeği2
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz4
- azgın türbanlı10
- mavi gözlü erkek5
- türk müsün6
- gerizekalı ai moderatör3
- uludağ sözlükte herkes birader yazardır4
- sözlüğün kahve olması13
- erkekler olarak sokakta donla dolaşmak istiyoruz2
- akepede kliklerin savaşı12
- aquila bicipite2
- kürtçülerin beyinsiz olması4
- uludağ sözlükte kadın yazar var sanmak3
- madımak2
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- düşün ki o bunu okuyor2
- evlenmekten korkmak10
- sözlükte dertleşme3
- arkadaşlar çok sıkıcısınız2
- dünyanın en kısa fıkrası4
- alttaki yazara aşık ol11
- lanetli çaylak2
- arkadaşlar ben hapise giriyorum5
- cumhurbaşkanlığı sistemi6
- yaşlılara moruk demek4
- hem entelektüel hem sikici hem yakışıklı erkek2
- abd başkanlık seçimi2
- karpuzu kaşıkla yemek2
- gizem altunsoy5
- sözlük kızlarının biraz gergin olması2
- dikkat dikkat tai lung kız11
- uçağa binmek3
- gerdek namazı10
- naruto dayıya tavuk döner ısmarlamak4
- pazartesi diyete başlıyorum3
- velvet ile revani yemek6
- arkadaşlar bakar mısınız bi2
- küfürlü konuşmak2
- nermin3
istanbul da yaşayan bir olarak merak ettiğim Ümraniye+Ataşehir=1.000.000 nüfus heralde Ankara'da ümraniye ve Ataşehir in beşle çarpımı gibi bir şey olsa gerek diye düşündüğüm yer.
Antalya'da yaşayan bir Ankaralı olarak özlediğim şehir.
nefret ediyorum antalya'nın kar yağmayan kışından. Rutubetli havasından. Doğu'dan beter kenar mahallelerinden. Küçük nüfusuna rağmen bitmeyen trafiğinden.
istanbul'a da gittim. O iğrenç rutubet ciğerlerime işlemişti. O trafiği beni deli etmişti. Sikmişim boğaz manzarasını!
Yaşadığı şehirde denizi ya da boğazı ayda yılda bir gören herifler; "ankara'da deniz yok yeaa." Deyince delleniyorum.
Ankara'nın erken yağan karını özledim. Baharındaki kırkikindileri, yaz mevsimindeki Kuru havasını özledim. Kızılay'ı, Dikmen'i, ODTÜ ormanını özledim.
nefret ediyorum antalya'nın kar yağmayan kışından. Rutubetli havasından. Doğu'dan beter kenar mahallelerinden. Küçük nüfusuna rağmen bitmeyen trafiğinden.
istanbul'a da gittim. O iğrenç rutubet ciğerlerime işlemişti. O trafiği beni deli etmişti. Sikmişim boğaz manzarasını!
Yaşadığı şehirde denizi ya da boğazı ayda yılda bir gören herifler; "ankara'da deniz yok yeaa." Deyince delleniyorum.
Ankara'nın erken yağan karını özledim. Baharındaki kırkikindileri, yaz mevsimindeki Kuru havasını özledim. Kızılay'ı, Dikmen'i, ODTÜ ormanını özledim.
türkiye'nin 6 harfli başkent ismi. bir başkente melih gökçek gibi bir adamın belediye başkanı olması büyük talihsizlik.
karanlık, kasvetli şehir.
Özlediğim şehir.
Nereye gidersem gideyim geri döndüğüm ve daima geri döneceğim canım memleket. Herhalde hayatımdaki en büyük fedakarlığı ankara için yaptım ne garip bir şehri böylesine sevmek böylesine benimsemek. Ama ortası yok bunun Ankara'yı ya çok seversin ya da nefret edersin. Tavsiyem Sevin yoksa çekilmez olur. *
La Bize Her Yer Angara - Ankaralı Hüseyin: https://www.youtube.com/watch?v=XPLDKA8MPLc
hemen hemen herkesin hayatında bir anısı olan şehir.
sabah soğuğu ile buz kesip manitanın teni ile az ısıtmamıştır.
aklımı sikeyim ayrıca kalk pompa için bursa'dan ankara git, gençlik işte.
hemen hemen herkesin hayatında bir anısı olan şehir.
sabah soğuğu ile buz kesip manitanın teni ile az ısıtmamıştır.
aklımı sikeyim ayrıca kalk pompa için bursa'dan ankara git, gençlik işte.
Yazları çok sıcak ve kuru bi havası olduğu için aşırı bunaltıcı şehirdir. Kışları ise soğuk ve rüzgarlı olduğu için insanları zorlayan bir şehirdir. Ama yinede sempatik insanları ile sevilesi şehirdir.
benim de yaşadığım şehirdir.
kendimi bildim bileli bartın ve erzincan gibi 2 küçük şehirde yaşadığımdan ne zaman yaşadığım şehrin ismini sol framede görsem saçma salak bir heyecana kapılırdım. artık bu heyecanı yaşatmayan şehir.
götümüz donduculara özel not: içlik giyin amk.
kendimi bildim bileli bartın ve erzincan gibi 2 küçük şehirde yaşadığımdan ne zaman yaşadığım şehrin ismini sol framede görsem saçma salak bir heyecana kapılırdım. artık bu heyecanı yaşatmayan şehir.
götümüz donduculara özel not: içlik giyin amk.
türkiye kardan kırılırken kar düşmeyen şehir.
1 yılımın harika geçtiği şehirdir. aşığım lan Ankara'ya.
sevmenin zor, sevdikten sonra vazgeçmenin ise imkansız olduğu şehirdir. seven kişiye 'sokakların denize çıkmasa da, seviyorum seni ankara' dedirtir.
Hakkında "Güzel de denizi yok yeaa."
"Uf yapcak hiç bişiy de yok burda. :s:s" diyenlerin ağzına ağzına çarpma isteği uyandıran şehir.
O götünü bi' kaldır önce. Meclislere, onlarca müzeye, hamamönü'ne, hacı bayram'a, ankara kalesi'ne, teleferiğe, akvaryuma, kuğulu'ya, gençlik parkı'na, karanfil'e ve bilumum havası solunacak yere gitmediysen suçu ankara'ya atma.
"Uf yapcak hiç bişiy de yok burda. :s:s" diyenlerin ağzına ağzına çarpma isteği uyandıran şehir.
O götünü bi' kaldır önce. Meclislere, onlarca müzeye, hamamönü'ne, hacı bayram'a, ankara kalesi'ne, teleferiğe, akvaryuma, kuğulu'ya, gençlik parkı'na, karanfil'e ve bilumum havası solunacak yere gitmediysen suçu ankara'ya atma.
Kışı sert olmasa, memur şehri olmasa ve zenginlerin yaşıyabıldiği bir şehir olmasa güzel aslında. Bahçeli ve tunali hariç üniversitelilere göre pek mekan yoktur. Tunalı ya gittiğinizde insanların davranışları ve kıyafetleri hemen değişmektedir.
herkesin sanki fransa'da yaşıyor gibi eleştirdiği sehir. hele istanbullular hiç elestirmesin. 20 milyonluk şehir bakkala bile iki saatte gidiyorsun. çoğu semtiniz ıran gibi olmuş sana mi kaldı eleştirmek ?
yaşaması rahat ve kolay şehir. istanbul'da kalabalıktan yürüyememek, burada ödediğin kiraya 3 katı para ödemek mi yaşamak? istanbul'daki arkadaşlarım aylarca deniz görmüyor yeri geliyor. ankara'nın hakkı boşuna yenir! 6 ay istanbul'da yaşayıp geri gelsinler bakalım ne oluyor!
Bursa da okuyup istanbul da çalıştıktan sonra katlanılması zor şehir ama duruyoruz işte.
kendisi soğuk, insanı soğuk bir şehir. Hiç sıcak kanlı bir ankaralıya rastlamadım. arkadaş hepsi mi buz gibi olur? Bide "angara bebesiyiz la biz" deyip götler ağrı dağının zirvesinde dolaşırlar. Hitab şeklinize sokayım sizin bebe nedir amk.
"Bir şehir ol mesela, Ankara gibi. De ki; sokaklarım denize çıkana kadar seveceğim seni."
yine yaşam enerjimizi emen bir havası var.
insanın amına koyan klasik havası bugün etkilidir.
kısaca özet geçmek gerekirse, 1 sene zorunlu staj görmüş biri olarak:
- doğal gaz'a bakiye yüklemeyi unutursanız donarsınız.
- yan komşunuz travesti ise, şeker ve kahve istemeye gelmesin diye dua edersiniz.
- ulaşım rezildir.
- kışın cehennem hayatı yaşarsınız
- çoğu yerde yokuş vardır.
- "angaralıyıh gardaş" diyen müdürünüz olursa ağlarsınız.
- çok övülen kızılay'ın tırt olduğunu görürsünüz.
- güzel kız çok azdır. *
- nasıl büyükşehir olmuş diye hergün söylenirsiniz.
- türkiye'de en çok tofaş'ın olduğu bir şehirde olduğunuzun farkına varırsınız.
- iş arkadaşlarınız sincanlı ise çubuk barajında birlikte içki içebilirsiniz.
- behzat ç'deki gibi neşet ertaş çalan birahaneleri sevimlidir.
- ankara oturak alemlerini merakla geçer ömrünüz. *
- ankamall'a arabayla bilmeyen biri olarak gitmek için çıkarsanız 4 saatten önce bulamazsınız.
- lokantalar pahalıdır.
- erciyessporluyum dersen şirket sahibi her türlü kafayı takar. *
- memleketini özler her akşam içersin sosyal aktivite olarak
- kitap okuyup birşeyler yiyebileceğin cafe'ler yoktur.
- solcu biri olarak, sağcıların çok olduğu bir memleketten gelmişseniz ankara'yı yavaş yavaş seversiniz.
- toplu ulaşımda yüzü gülmeyen insanları görür ankara'yı tekrar sevmediğinizi anlarsınız
- yozgatlıların kahvehane'lerinde sıcak samimi insan görürsünüz.
- geldiğin ilk 4 hafta, cehennem gibi olur duygusala bağlarsınız.
- play station cafelerde liselilere pes'te ders verirsin.
- yüzü gülmeyen insanlardan streslenir, gülenlerin de yapmacık olduğunu anlarsın
- kiralar yüksektir.
- ankara kızlarına gaddar oldukları için yakınlaşamazsın.
- dışlanan sincan ve türevleri yerlerde yaşayan insanları için katlanırsın ankaraya.
- doğal gaz'a bakiye yüklemeyi unutursanız donarsınız.
- yan komşunuz travesti ise, şeker ve kahve istemeye gelmesin diye dua edersiniz.
- ulaşım rezildir.
- kışın cehennem hayatı yaşarsınız
- çoğu yerde yokuş vardır.
- "angaralıyıh gardaş" diyen müdürünüz olursa ağlarsınız.
- çok övülen kızılay'ın tırt olduğunu görürsünüz.
- güzel kız çok azdır. *
- nasıl büyükşehir olmuş diye hergün söylenirsiniz.
- türkiye'de en çok tofaş'ın olduğu bir şehirde olduğunuzun farkına varırsınız.
- iş arkadaşlarınız sincanlı ise çubuk barajında birlikte içki içebilirsiniz.
- behzat ç'deki gibi neşet ertaş çalan birahaneleri sevimlidir.
- ankara oturak alemlerini merakla geçer ömrünüz. *
- ankamall'a arabayla bilmeyen biri olarak gitmek için çıkarsanız 4 saatten önce bulamazsınız.
- lokantalar pahalıdır.
- erciyessporluyum dersen şirket sahibi her türlü kafayı takar. *
- memleketini özler her akşam içersin sosyal aktivite olarak
- kitap okuyup birşeyler yiyebileceğin cafe'ler yoktur.
- solcu biri olarak, sağcıların çok olduğu bir memleketten gelmişseniz ankara'yı yavaş yavaş seversiniz.
- toplu ulaşımda yüzü gülmeyen insanları görür ankara'yı tekrar sevmediğinizi anlarsınız
- yozgatlıların kahvehane'lerinde sıcak samimi insan görürsünüz.
- geldiğin ilk 4 hafta, cehennem gibi olur duygusala bağlarsınız.
- play station cafelerde liselilere pes'te ders verirsin.
- yüzü gülmeyen insanlardan streslenir, gülenlerin de yapmacık olduğunu anlarsın
- kiralar yüksektir.
- ankara kızlarına gaddar oldukları için yakınlaşamazsın.
- dışlanan sincan ve türevleri yerlerde yaşayan insanları için katlanırsın ankaraya.
"bir şehir ol mesela, ankara gibi. de ki; kelle paçam kalmadı işkembe vereyim?"
Kasvetli fakat bi güzelliği var tanımlayamadığım.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar