bugün

/400
tek kötü yanı melih gökçek olan şehir.
Yazın gelmesiyle birlikte yavaş yavaş daha sakinleşecek ve nafile telaşları bırakacak canım memleketim.
iğrenç bir trafiğe sahip şehirdir. Trafik dediysek sıkışık trafik değil. Trafik akıcı tamam da kardeş kurallara uyan yok ki.
Kırmızı ışıklara uyma oranı %30 civarı. kırmızıda duruyorsun korna çalıyorlar.
Ticari Taksilerin nerdeyse tamamının geçiş üstünlüğü var.
Ulus'da bir döner kavşakta yan yana 8 araba birlikte döndük kabe tavafı gibiydi mubarek.

Onun dışında hacı bayram camisinin etrafını güzel yapmışlar. Hamamönü güzel. Anıtkabir güzel. başka da birşey yok. Ben sevemedim.
aşkım birtanem.

umutlarım hayallerim.

acılarım nefretlerim.

hayal kırıklıklarım kaçtığım.

sevdiğim ve nefret ettiğim.
sıcakların en fazla bir ay daha süreceği sonra tekrar ayazıyla bizi karşılayacağı, ayazına kurban olduğum gri şehrim. öğrenciler memleketlerine dönüyor, kimileri köyüne kimileri tatil beldelerine gidiyor ve şehrim sakin bir havaya bürünüyor. kısacası bana kalıyor. sokaklarında yürüyebiliyorum kimseye çarpmadan. eylem yok, yıkan yakan yok, olay yok. sakinleşiyor, ehlileşiyor bu zamanlarda şehrim ve ben daha çok seviyorum bu zamanlarda şehrimi. gelin, gezin, gidin. kalacaksanız çok şikayet etmeyin. sorgulamadan sevin.
gençlerbirliği dir. behzat ç. dir hidra dır. bir de gül var tabii ya.
sürekli yollarımızın kesiştiği güzide şehir. yoksa gri mi demeliydim ? *
reddedildiğin kadındır ankara. tüm işler boka sardığı zaman vefakar arkadaştır ankara.
her şeyin başladığı ve biteceği yerdir. dönüp dolaştık yine ankaradayız, hay ben senin.
Ayarsız Mikail ' in gazabına uğrayan şehir. öğlen canlı canlı pişirmeye çalışıyordu, şimdi çılgınca bir rüzgar ve abartılı bir yağmurla saldırıyor. Resmen fırtına var lan. Şuna kız mı buluyorsunuz napıyosanız yapın bi ayar çekin olmaz böyle. Hayır yani mübarek ramazan ayı mikail, olacak iş mi...
O ne güzel bir havadır öyle. Ah şehir ah... *
başkent olmasa yüzüne bakılmayacak şehir.
Betonun insanın üstüne üstüne geldiği, sıkıntının başkenti.
Başkent olması birilerinin zoruna giden şehir. Bir bakıma doğru. Atatürk bu küçük kasabayı başkent yaparak yoktan var etti. Ortaya çok güzel bir şehir ortaya çıktı. Yine Atatürk yine olmaz denilen yine küçümsenen bir Anadolu ancak bunlara karşın yine Atatürk'ün başarısı.
seni hiç canlı görmedim ankara.

ama yılmaz erdoğan'ın anlattığı ankara gibi misin yoksa ankaralı coşkun'un söylediği ankara'nın bağları gibi misin gerçekten çok merak ediyorum.
an itibarı ile kuşların yeniden cıvıldamaya başladığı şehir.
Buz gibidir.
soğuk şehir. mecazi anlamda da.
Bıktıran sehir. Ayrıca duzeltin su metronun aksam son kalkışını. 22.30 nedir arkadaş.
her başlık açıldıkça sayacak laf bulamadığım şehirdir. depresyon sebebimsin Ankara. yüzünü görmemek için güneş gözlüğüyle geziyorum. kara kuvvetlerinin içi güzel biraz başka da yok. bir de iteleye kakalaya güzel olan dikmen vadisi vardır.
içinde yaşamayı bilene karşı gayet güzel ve sıcak şehirdir. tunalı,hilmi, kızılay, sakarya bunlardan başka bir şey bilmezseniz ankara'ya dair sıkıcı ve soğuk olur tabi ki.
Suan sıcaktan kavrulan şehir.
insanları hep çok samimi gelmiştir.*
Yalnızca geceleri güzel olan şehir.
Boğan şehir. Boğuyor artık. Aynılığı, havası, insanları...

Bebekliğim, çocukluğum, ilk gençliğim geçti sokaklarında. Belki bundan, vazgeçemiyorum sevmekten. Burada nasıl her yer Kızılay'a çıkıyorsa dünyanın da bütün sokakları ankara'ya çıksın istiyorum. Öyle seviyorum. Seviyordum.
6 yıl yaşadığım ve hayatımın en iyi, en kötü anlarına şahit olan şehirdir. Şimdi gitmek zorunda olduğum zamanlarda bir an önce işlerimi halledip döndüğüm şehir. Severdim ben seni eskiden Ankara.
© copyright 2005 - 2026