/47
Demokrasiyi tamamen bitirmeye çalışan, ülkeyi marshall yardımlarıyla amerikan emperyalizmine sokan, kendisine muhalif herkesi içeri attıran, nato'ya girmek için askerimizi kore savaşı'na gönderen, üniversiteleri terör yuvası diye kapatan, kendisine oy vermeyen kırşehir'i ilçe yapan ve darbe olmadan çok kısa bir süre önce, chp'yi kapattırmak amacı ile, artık iyice sıçtığını anlayıp tekrar seçilemeyeceğini bildiğinden, tahkikat komisyonun çıkaran bir başbakandır.

not: bugün ile bir bağ kurabildiniz mi?
"Bugünkü gibi yaygın ve güçlü özel teşebbüs olmadığı için gazetelerin ana geliri, devletin resmi ilanları ve ticari kurumlarının (Ziraat Bankası gibi) reklamlarıydı. Menderes emir verdi mi, resmi ilanlar kesilirdi. Bizimki kesildi. Gazetelerin yaygın haber alma teşkilatları yoktu. Küçük gazetelerin tek kaynağı Anadolu Ajansı'ydı. Menderes emir verdi mi, Ajans o gazeteye bülten vermeyi keserdi. Bizimki kesildi. Gazetelerin tek iletişim aracı telefondu. Menderes emir verdi mi, telefonlar da kesilirdi. Bizimki kesildi.
Her şeye karşın elde edilen haberler de sıkıyönetim komutanlarının "yayın yasağı" kararlarıyla engelleniyordu.

Adnan Menderes bir de Meclis'te "Tahkikat Komisyonu" kurmuştu. Canının istediği gazeteyi ve matbaayı kapatıyordu. Gazetecileri sorgusuz sualsiz tutukluyordu. Öyle ki "27 Mayıs sabahı, yatağı ve suyu olmadığı için Ankara Hilton denilen hapishaneden yığınla gazeteci çıkmıştı." (Hıncal Uluç)

Yığınla gazeteci de bazı karakolların nezaketlerinde bulunmuştu.

Ama, işte o dönemde, gazete patronları "tek bir fire" bile vermemiş, hiç bir gazeteciyi işinden atmamıştı.

Bugün birilerinin demokrasi kahramanı ilan ettiği Adnan Menderes, iktidarının son döneminde bir de sıkıyönetim ilan etmiş ve tam anlamıyla bir dikta rejimi kurmuştu. Zaten iktidar olur olmaz çok sınırlı olan hak ve özgürlükleri askıya almıştı.

Not: Asılmasına asla iyi oldu demiyorum, ölüm cezasının karşısındayım. Ama bugün bu işten anlayan kime sorarsanız sorun Türkiye'de yürürlüğe girmiş en özgürlükçü anayasanın 27 Mayıs Anayasası olduğunu söyleyecektir. Öyle iki kıçı kırık asker yapmadı yani...
türkiyenin bugün içerisinde bulunduğu durumun en önemli mimarlarındandır. yaşlı komşumuz metresinin kapıcılığını yaptığını anlattığı zamanlarda din hocamız alnı secdeye değen tek başbakan derdi.

atatürkün mirasının teker teker ortadan kaldırılmaya başladığı dönemdi. o zamanki askerler şimdiki gibi değildi. daha cenazesi soğumadı akıllı ol dediler, dinlemedi. inönü geldi, sizi ben bile kurtaramam dedi, dinlemedi. öğrencileri fişledi, aralarına ajanlar yerleştirdi. demokrat partiye geçenleri isim isim radyodan yayınlattı. kendini yeniden padişah ilan edecekti, olmadı.

ne olursa olsun, zannetmiyorum ki hiçkimse onun ve arkadaşlarının asılmasını haklı bulsun. demokrasi gereği yarglanır, suçu sabit görülürse ceza verilir ve cezasını çeker. tıpkı her vatandaş gibi.

keşke böyle bitmeseydi. belki de şimdi erdal hapisten çıkmış biryerlerde gazetecilik yapıyordu.

demokrasi serüvenimizin acı deneyimleri..
icraatleri her ne olursa olsun, idamı "hukuksuz" ve çirkin olan merhum.

yalnız burada heyecanlanıp "demokrağsinin simgesiydi" girişimleri olmasın... komik oluyor.

evet kendisini idam sehpasına götüren darbe ile demokrasiye darbe vurulmuştur. ama bu, idama gidenlerin demokrasi timsali olduğu anlamına gelmiyor.
günümüzde onun devamı olduğunu iddia edenlerle arasında çok farklar olan bir devlet adamı.

hayattan zevk alan ve yaşayan birisi. günümüzün yobazları ile biraz zor geçinirdi.

doğruları hataları kısmına girmiyorum fakat demokrat parti balosunda galiba içkisini yudumluyor...

http://www.zamantika.com/...emokrat-parti-balosu-1957

başbakan şimdi bir parti liderini böyle görse demediğini bırakmaz.
3.dünya islamcilarına türkiye'nin kapısını sonuna kadar açmakla kalmamış, ülkenin altın anahtarını da gümüş tepsi içinde sunma şerefine erişmiş bi erendir.

sonra da erenlere karışmıştır muhterem beyefendi.
kocası yan odadayken memuru emniyet müdürünün karısıyla çiftleşen "müslüman" adam.

süper...
amerikan usakligi yapmis ilk basbakandir. ancak gunumuzde kahraman muamelesi gormektedir.
türkiye'de kemalist despotluğa ilk defa dur diyen adam..

o yüzden türkiye'nin idam edilen başbakanı..

halka rağmen halkçı diktatörlüğe karşı, halkın sesi..

o yüzden bugün ve yarın hiç unutulmayacak!

ilkler her zaman önemlidir..
TURKIYEYI ABD KUCAGINA OTURTMUS NATOYA SOKTURMUS ADAMCIK.
rte'den tek farkı kibarlığı olan adam.

kalanı aynı.
(bkz: borç)
ezanı orijinal haline dönderdiği için (dindarların oylarını toplamak için, çok tanıdık) dindar sanılan kişi. evli olduğu halde evli kadınlarla kendi evlerinde kocalarının bilgisi dahilinde (sıkıysa seslerini çıkarsınlar) zina yaptığı için sevilmeyen kişi.
bu devleti, milleti kendi kimliğine döndürmek için çabalayan bir insan idam edilirken bile son arzusu olan dini telkinler vermek için orda bulunan hocayla görüşmek istemiştir ve görüştürülmemiştir. işte darbeci zihniyet !!! dönemin chp başkanı“ismet inönünün tahrikleri ihtilalde etkili oldu ismet inönü'nün eşinin yeğeni Kadriye Çımbarcı, başta ismet inönü olmak üzere CHPliler ihtilal öncesi ve darbecileri tahrik etmiştir.
nevşehir terminaline ismi verilmiş eksi başbakan, zamanındaki ismiyle başvekil, büyük insan. Allah rahmet eylesin.
uzakdoğuya savaşa gönderdiği binlerce askerin katilidir.
seçimle alamadıkları iktidarı cuntayla almaya alışmış darbeci zihniyetin kurbanı olan başvekil. kendisi öldü ama o cuntacı kesim hala sokaklardadır.
kaç kuşak geldi gecti . sözlügun dedeleri iş başında .
cunta mahkemesinin rezil etmek için köpek ve bebek olaylarını kullanarak, cuntanın ne kadar rezil bir duruma düştüğünü göstermiştir bize. atatürk ün bile hayran kaldığı adamdan bahsediyoruz gençler! atatürk ün kavgalı olduğu ve amerika'ya yazdığı mektup sonrası cumhurbaşkanı olan ismet inönü den değil. ismet inönü nün bile sonradan içi sızlamıştır ''niye önlemedim'' diye.
ileri görüşlü bi siyasetçiydi kendileri.
Rahmetli adnan menderes Başbakanımız recep tayyip erdoğan gibi büyük bir insandı, dedelerimiz halen onu hayır dualarıyla anmaktadır, bizim torunlarımızında tayyip beyi aynı şekilde hayırla anacakları ortadadır, geziparkı eylemcilerini ise tarih affetmeyecektir! tarihin karanlık sayfalarında yok olup gidecekler.
Milletin degerlerine sahip cikar gorunup metresleriyle binlerce dolar yemis, kendisine oy vermeyen ili ilcelige dusurtmus, odunu koysam sectiririm gibi fantastik beyanatlar vermis, para icin kore'de abd'ye kanimizi, canimizi satmis kisilik.

Tam manasiyla demokrasi sehididir!..
milletin değerlerine sahip çıktı diye ülkeyi sikmeyi hak bilmiş boşbakan. asılmış bir kelle.
(bkz: ülkenin amına koyanların hep dindar bilinmesi)
bu adamı demokrasi şehidi yaptılar ya helal olsun be. gerçi ülkemizdeki demokrasi ; tek adamın diktatörlüğünde yönetilen, kimsenin onun sözünden dışarı çıkamadığı, devletin köklü değerlerinin tümünün hiçe sayıldığı bir ''yönetim biçimi'' olduğu için gayet doğal. evet lan demokrasi şehidiymiş harbi. kendi kendimi göt etmiş oldum böylece .
© copyright 2005 - 2026