bugün

samanyolu tv de başlayan yarışma programı.daha ilk bölümünde çıkan bayanların türbanlı,konuların ise tv kanalına yakışır boyutta olması olağan bir durum.
çocukların yarışabildiği program. tuhaf.
ahlak yoksunu samanyolu tv de yayınlanan küçük bir çocuğun annesine yalvartarak devam edelim ne olur anne dedirterek şerefsizliğin dibine vuran yarışma.
hay sizin insanlığınızı eşşekler sike.
yarışmacıların ezik bir yüz ifadesiyle yaşadıkları dramları en ince ayrıntısına kadar anlattıkları, yarışmadan çok reality show'a benzeyen, kolay ötesi soruların sorulduğu ve buna bağlı olarak doğru cevap başına yalnızca 100 lira verdikleri, yarışmamsı bile olmayan hede.

--spoiler--

sunucu: yarışmaya neden katıldın canım ?

yarışmacı: yağmur yağınca evimizin her yeri akıyor abi yaa.

sunucu: hımmss

--spoiler--
şahan gökbakar repliklerini hatırlatan yarışma adı.

(bkz: a mi diyim b mi diyim c mi diyim d mi diyim)
kalitesiz ötesi yeni bir samanyolu tv prodüksiyonudur. birkaç gündür zapping sırasında denk geliyorum, nacizane tespitlerim şunlardır :

*yarışmacı olmak için türban şarttır. türban yoksa yarışma da yok.
*büyük ödül 1200tl. yarışmacıların masasında bir kumbara var, yarışmacı soruyu bildikçe sunucu 50-100 birşeyler atıyor kumbaralarına.
*sorular aşırı derecede kolay ve iki seçenekli. sunucu da tüyo veriyor zaten, amaç oraya çıkanların kendilerini acındırırak fettullah gülen'den sadaka koparmaya çalışması.
*soruların kolay olmasının bir diğer nedeni de, samanyolu izleyicisi olan kitleye hitap etme zorunluluğu. adamların bileceği basit şeyler soracaksın ki onlar da tv başında izleyip "bak biliyorum ben bunu, ben olsam kazanmıştım!" deyip gaza gelecekler.
*sunucunun yaptığı basit espriler her zamanki şakirt çizgisinde. vasat zeka seviyesinin biraz altındakiler bile gülmez. örnek vermek gerekirse, sorulan bir soru "yeni doğum yapmış kadına ne denir?", ve erkek sunucu da bunun üzerine "valla ben bilmiyorum daha önce hiç doğum yapmadım eki eki ekike!" tarzında kendince bir espri yapıyor, buna da gülen bir kitle bulunuyor gene de...
*yarışmacı fazla düşünürse orada sıra bekleyen diğer yarışmacılar mızıtmaya başlıyor. "hadi biz de bekliyoruz burda mağdur olduk, çabuk olun" tarzında serzenişler geliyor.

bonus: http://www.turkiyevehayat...nin-m-b-mi-yarismasi.html
buyrun bu da kısa bir video.
yoksa c mi?
(bkz: e hiçbiri)**
© copyright 2005 - 2026