bugün

doğum günümdür.
şimdiden kutlu olsun.
bir üniversite adı.
tanım: eylül ayının dokuzuncu günü.
doğum günümdür. doğacak ne de güzel gün seçmişim bol dokuzlu. aynı zamanda izmirin düşman işgalinden kurtuluş günüdür.
Izmir'in kurtulusudur efendim.
çoğu kişinin çekemediği izmirimizin düşman işgalinden kurtuldupu büyük gün. izmir olmadan türkiye'nin bir yanı hep eksik kalırdı ve izmir türkiye'nin en avrupai yüzüdür. izmir'i düşman işgalinden kurtarırken şehit olanları rahmetle anıyoruz. mekanları cennet onların.
http://www.youtube.com/watch?v=oKQG_NPtDeU
izmir'in kurtuluşu, kutlu olsun efenim.
izmir'in kurtuluşu yunanları denize döktüğümüz tarih.

Su soğuk ama girince alışıyorsun. (Nikolaos Trikupis 09.09.1922)
yunanlılara itina ile yüzme dersi verilen gün. gerçi trikopis derslere katılamadı ama neyse...

http://imgim.com/5699incih2566818.jpg
Yunanlılar denize döküldüğü yalanın uydurulduğu gündür. Bütün zabıtlarda Yunanlılar izmir'i 7 Eylül'de terk ettiği kesin ken bu iddiaa yı devam ettiren Kemalistler hala vardır. Sadece bu değill. 9 Eylül'ü kutlayan herkese sorsanız "izmir'e giren ilk komutan kimdir?" diye ya Mustafa Kemal Paşa ya ismet Paşa yada bilmiyorum cevabını alırsınız. Bayramlara ne kadar sahip çıkıyoruz demi. Sakallı Nurettin Paşa izmir'e giren ilk komutandır. Tabi Mustafa Kenal Paşa herşeyi tek başına yaptığını yani tek adam olduğunu belirtmek için bunları kimseye anlatılmaz. Hatta "Kahraman Sakallı Nurettin Paşa" diye başlık atan yerel gazete bile zorla kapatırılmıştır. Tabi herşeyi bildiğimizi sandığımız için kimse bunları araştırmaz.
izmir'in kurtuluş günüdür. Yunanlıları denize döküp bozguna ugrattıgımız gündür.
(bkz: izmir marşı)
bugündür. şanlı zaferimiz hepimiz için kutlu olsun.
izmir'e ilk giren paşanın kim olduğunun önemli olmadığı ama izmir'in kesin kurtuluşunun olduğu gündür. Şimdi 9 eylül Günü Yunanlılar izmir'i terk etmemişler. Birazcık mantık çalıştırırsanız zaten bunun anlamsız olduğunu anlarsınız. Adamlar kalkmışlar Afyon ovasından başlamışlar koşturmaya. Bak bakalım google map'ten kaç kilometre Afyon Kocatepe'den izmir körfezi? Bu mesafeyi ne kadar zamanda koşturuyorlar. Taaruzun başladığı tarihi esas alırsanız 14 günde, Zaferin kesinleştiği günü esas alırsanız 10 günde. Aradaki mesafe günümüzde otobanlardan 331 kilometredir ve ordumuz neresinden baksanız günde 24-30 kilometre arası yol almıştır. O günün koşullarıyla her gün böyle uzun bir mesafeyi, elinde silah, sırtında mühimmat, yarı aç yarı tok katetmenin büyüklüğüne bakmaktansa abuk subuk şeylerle uğraşıyor, izmir'e ilk kim girdi, Yunanlılar gemilere ne zaman bindi de kaçtı gibi kendimizi küçülten sorunlarla uğraşıyoruz. izmir dediğin kocaman şehir güneyinden Fahrettin Altay girmiştir, Ankara yolu üzerinden Mustafa Kemal... Yunanlılar da mal değil herhalde, şehre girmeden 10 dakika önce gemilere binmeye başlamadılar. Kendilerine doğru deli gibi gelen bir ordu var, 3 yıldır bu millete ne kadar zulüm yaptıkları da ortada. Başlarına geleceği bildikleri için önceden kaçmaya başlamışlardır.

Başarılan zafer bugün basit bir şeymiş gibi gösterilebilir. Ama kolay değildir, kendisine inancını yitirmiş bir milleti tekrar bir araya getirmek, kendinden güçlü devletlerle kafa tokuşturmak, elde avuçta yokken ali cengiz oyunları ile mühimmat elde etmek kolay iş değil dostum. Bunu Mustafa Kemal tek başına yapmadı, yanında silah arkadaşları vardı, ama onun yanında istanbullu Gayrimüslüm aleko da vardı, kürt ismail de vardı, egeli efeler de, laz yakup da vardı. 9 eylül Mustafa Kemal'in yücelişini değil bir milletin düştüğü yerden dimdik kalkmasını temsil eder. O yüzden artık birilerini kötülemek adına bu milletin silkinişini küçümsemekten vazgeçin. Ha gönül isterdi ki izmir'in kurtuluşu olmasın sadece, Sakız'ın, Midilli'nin, Samos'un da kurtuluşu olsun ama olmamış.

9 Eylül ayrıca sevdiğim, birisini çokça sevdiğim iki kadının da doğum günüdür. Kutlu olsundur. ikisini de "annen ile baban tam yılbaşı gecesi aganigi naganigi yapmışlar, 9 ay 10 gün sonra doğmuşsunuz" diye kızdırırdım. Artık sadece birini kızdırabiliyorum.

Çirkin Kral lakaplı Yılmaz Güney'de 9 Eylül 1984'de, sadece 47 yaşındayken Paris'te yaşama veda etmiştir.

1974 yılının 9 Eylül'ünde ise Fırat Nehri üzerinde kurulan Keban Barajı ve Hidroelektrik santrali başbakan Bülent Ecevit tarafından hizmete açılmış ve elektrik üretmeye başlamıştır. O dönemde ülkenin elektrik ihtiyacının % 20'sini karşılıyormuş.
izmir'in kurtuluş günüdür.

şimdiden tüm izmir halkına tebrikler.

gününüz kutlu olsun.
Teröre dur demek için bayrağını al gel!

izmir
Kıbrıs Şehitleri-migros önü!
izmir’in dağlarında çiçekler açar.
Altın güneş orda sırmalar saçar.
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa!
Adın yazılacak mücevher taşa!
izmir'in işgalden kurtuluş günü. kıskananların çatlayacağı , vatan hainlerinin kudurduğu gün. izmir olmasa suriye'den beter olursunuz lan kapitalist kahpeler.
izmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı kutlu olsun.
Eski sevgilimin mezun olduğu üniversite.
Birde izmirin kurtuluşu.
Sonra o tarihte birde evlenme teklifi almıştım.
çok sürmedi terkedildim.
Bu yıl kutlamalara, uzaklar da olduğum için katılamadığım şehrim.

Kutlu olsun.
izmir'in dağlarında çiçekler açar.
yaşa mustafa kemal paşa yaşa.
Doğum günümdür. izmir in kurtuluşudur.
Bir kızı beklediğim en uzun tarih. Gelmeyecek gibi artık. Oysa ne hayallerim vardı. Alsancak çimlerinde otururduk, onu izlerdim sonra güzel izmir manzarasını. Elimde sadece izmir manzarası kaldı birde murat dalkılıçın aptal sesi. izmirin kurtulduğu günde ben esir düştüm galiba.
güncel Önemli Başlıklar