Diyanet 024 yılı fitre miktarını 130 TL olarak belirlenen bedel.
Fitre 1 kişinin günlük öğün bedelidir. Kişi kendi yeme içmesine gelir düzeyine göre belirlemedir. Dün burada 1 porsiyon kelle paçaya 170 lira diye yazıldı 130 lira hangi garibi doyurur. 1 porsiyon mercimek çorbası içse hani yemeği hani pilavı? Ben bekar orta gelir düzeyinde biri olarak fitremi 500 lira vermeyi düşünüyorum. Ha sen benden zenginsin orta düzeyde bir akşam yemeğini hesapla öyle ver.
allah kabul etsin bik bik. toplumsal dayanışma için bir fırsat ramazan.
Bu rakam tüikinmi.
--spoiler--
Fitrenin hedefi, bir fakirin içinde yaşadığı toplumun hayat standardına göre bir günlük yiyeceğinin karşılanması suretiyle onun bayram sevincine iştirak etmesine katkıda bulunmaktır.
Günümüzde fıtır sadakası miktarının belirlenmesinde, kişinin bir günlük (iki öğün) normal gıda ihtiyacını karşılayacak miktarın ölçü alınması daha uygundur.
--spoiler--

diyanetin sitesinden alıntıdır.

hangi aklı selim kişi, bir kişinin günlük yemek masrafının 130 tl olabileceğine, ya da bir kişinin bir günde 130 tl ile doyabileceğine hükmetmiş acaba?

ekmek çoğu yerde artık 10 tl, 3 öğünde 2 ekmek yese zaten 20 tl sadece ekmek.

çorba yapacak, pilav yapacak, yanına bir ana yemek yapacak, e salata da lazım buna veya yoğurt, hadi tatlı lüks onu da yemeyiversin pis fakir. yemekten sonra kahve çay falan da içmesin, onlar da lüks. hatta oturup iki meyve de kesmesin çoluk çocuğuyla, sanki isviçre'de yaşıyoruz amk pis fakiri ne meyvesi, aç köpek.

sen bunları bir kişi için 130 tl'ye yap, ben seni 1 ay sorgusuz her gün doyurucam.
fitre kabul etmekteyim.

iban:tr16 0001 0000 5189 2576 0050 01
isim: recep öztürk.
© copyright 2005 - 2026