bi 10 yıl rahat yok gibi bize, beklentiyi niye 2017 ye yüklediniz onu anlamadım. insanlar değişmediği sürece yılın değişmesinin ne faydası olur ki.
1 gün geri alınsa keşke.
Türkiye açısından kötü bir başlangıçla girilmiş olan yıl....

Umarım başladığı gibi devam etmez, daha da fazla alıştırmazlar bizi bu tarz olaylara... nereye gittiği belli olmayan bir ülke olma halinden kurtulur ve başarılara adım atarak, birlik ve beraberlik içinde huzurla yaşarız!!!
Yeni yilin 2. Gunune 1saattir girdik ama olsun. Hepi niv yir
lutfen cok guzel gecsin tum kalbimle bunu diliyorum.
ağır bir facia ile girdik. ama umutsuz olmamak ve terör konusunda hükümete baskı yapmak gerekir.
Ne ara 2 ocak oldu anlamadım 2016dan daha hızlı geçecek gibi.
türkiye olarak dibi görüp tekrar çıkışa geçeceğimiz sene olabilir.

umarım böyle olur 2018 yılında hala dibe ulaşamadık demeyelim artık.
bugün 3 Ocak 2017... yani berbat geçen bir 2016'dan sonra, büyük ümitlerle girdiğimiz 2017'nin üçüncü günü... peki 2017'nin ilk 3 günü nasıl geçti ?

1 Ocak 2017: silahlı bir kişi (uzun namlulu silahlardan bahsediyoruz, yani montunuzun altına saklayıp sokakda gezemezsiniz) yeni yıl kutlamaları sırasında istanbul'un en popüler gece kulüplerinden birine girerek kalabalığa rastgele ateş etti. olayda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi ise yaralandı. silahlı saldırgan olaydan sonra kıyafetini değiştirerek kaçmayı başardı.

2 Ocak 2017: cübbeli ahmet hoca (kimdir ? nedir ? ne iş yapar ? belli değil. hiç bir vasfı olmayan bu adam nasıl oluyor da dini konular hakkında sağda solda kafasına göre vaaz veriyor ve söyledikleriyle gündem yaratabiliyor sorgulayan yok. ülkede dev bütçeler ayrılan bir diyanet işleri var ama dini konularda gündemi genel olarak bu adam belirliyor. işin tuhaf tarafı, diyanet işleri de bu duruma dair bir aksiyon almıyor. nesye...) "satranç oynayan lanetlidir." gibi bir laf etti ve yeni bir gündem yarattı. yurdum "twitter solcuları" yukarıda parantez içinde değinilen konuları hiç sorgulamadan, cübbeli ahmet hoca'nın tezini satranç oynarken resmedilen osmanlı padişahlarıyla çürütmeye çalıştılar. böylece aslında dolaylı olarak karşı çıktıları "türk halkının kültürel ve sosyal değerlerinin temeli osmanlı hanedanlığı tarafından belirlenmiştir." tezini fark etmeden desteklemiş oldular. yani laik ve demokratik türkiye'yi "osmanlı halifesi yaptıysa doğrudur ya" diyerek savundular. (bravo !)

bu arada uluslararası haber ajansları yılbaşı gecesi yapılan saldırıyı ışıd'ın üstlendiğini duyurdular. bu haber türkiye'de çok da yer bulmadı...

3 Ocak 2017: yılbaşı gecesi türkiye gündemini argoya varan bir üslupla eleştiren, bu söylemini türkiye'ye hakaret ederek bitiren ve bunu sosyal medyadan paylaşan barbaros şansal, yılbaşını geçirdiği kıbrıs'tan döndüğü uçaktan iner inmez bir grup kim olduğu belli olmayan adam tarafından linç edildi. aslında cübbeli ahmet örneğinde olduğu gibi barbaros şansal da hiç bir politik veya siyasi alt yapısı olmadığı halde protest bazı kesimlerin temsilcisi haline gelmişti. (çünkü biz düşünmek yerine popüler karaktleri idolleştirip onların düşüncelerine katılmayı, yani beynimizi outsource etmeyi tercih ediyoruz) bu arada barbaros şansal'ı linç eden adamların apron bölgesine nasıl girdiği de belli değil. zira aprona sadece apron kartı sahibi havaalanı çalışanları ya da özel izin verilen basın mensupları, güvenlik güçleri, diplomatlar vs. girebiliyor. bu özel izni bu adamlara kim, nasıl verdi ? ha gizlice aprona girdilerse bu nasıl bir güvenlik anlayışıdır ? bu adamlar ya terörist olsalardı ?! neyse, tabi ki şu anda bu olay özelindeki tartışmalar genel olarak barbaros şansalın dövülmesini haklı bulanlar ve kınayanlar çerçevesinde dönüyor. daha fazla sorgulayan yok...

bu arada yıl başı saldırısı gerçekleştiren teröristin taksim'de çektiği selfie videosu bile sosyal medyaya düşerken, saldırgan hala bulunamadı...

hadi bakalım, 2017 hepimize hayırlı olsun...
Üçüncü gününün ortalarında henüz olaylar olmayan yıldır.

Böyle devam etsin inşallah.
2016'dan daha ekşınlı geçmez umarım.
Simdilik yarramin basi gibi geciyo.
Umarım biri 2002'deki Türkiye'yi 'save'lemiştir. Yoksa boku yedik...
Huzur , mutluluk , sağlık , barış bla bla bla..her yıla aynı isteklerle başlıyoruz ama malesef..
Bir haftası tamamlanmak üzere olan yıldır.

Ömür denilen şey hem çok hızlı hem de çok yavaş. Sanırım bu da insanın en büyük trajedisi!
beyler üzülerek söylüyorum bu yıl 2016'yı aratır demedi demeyin...
çok da iyi başlamamış ve çok da iyi gitmiyordur.
horoz yılı.
Şahsım için bombok başladı, sonu iyi biter umarım. Ocak ayı için sadece şunu diyorum: hoca bitir hocaaaa!

Şubata bakacağız artık. Tanrım daha fazlasını kaldıramam, bittim biliyorsun. Lütfen güzel şeyler olsun artık. Sözlük üzerinden tanrı ile konuşmak da ilginç.

bir defteri kapatıp başka bir defterden başladım bu yıl. Her şeye yeniden başlarım umarım.

Vatanımız ve türk milleti için de hayırlı bir yıl olmasını diliyorum. Milletçe çok acı çektik. Türk dünyası biraz olsun toparlanabilir umarım.
2016 hayallerimi, umutlarimi bagladigim yildin. Oysaki hayal kirikligi, aci kayiplar ,kavusmasi mumkun olmayan ayriliklar getirdin. 2017senden pek bi beklentim yok. Sana bel baglamak , buyuk umutlarla bakmak, hayaller kurmak istemiyorum. Hayirlisiyla bit guzel analim seni. Guzel gunler mutlu anilar yasat bize.
Ekonomik krizde geçen bı yil.

Hala daha "gelmedi." diyen var.
Ulan gerizekalılar krizin içindeyiz zaten ve bu krizin suçlusu %100 akp.

Akp seçmenine hakkımı helal etmiyorum!

Haram zıkkım olsun. Sizin verdiğiniz oylar yüzünden ekmeği bile 2 liraya alıyorum 2!
Hayatımın artık bir düzene binmesini istediğim yıldır.

(bkz: 2016)
Hep birlikte hayatı tecrübe ettiğimiz ve ortak aklı oluşturduğumuz Son yıldır.
2016dan sonra gelen yildir. Bununda bitmesine hepi topu 4 ay kaldi. Ulan zamanda ne cabuk geciyor koca yila bakiyorum ahey ahey.
Bitmesine 4 ay kalan yıl geri kalan 7 ayda ne yaşadım gerçekten bilmiyorum

Ya hayat beni sevmiyor ya da ben hayatı yaşayamıyorum...