bugün
- göğüs kıllarım çıkmıyor14
- abdullah öcalan orospu çocuğudur16
- sırrı süreyya önder26
- 2026 yılı türk biralarının içilemez hale gelmesi12
- komşunu kendin gibi sev düşmanını da4
- deccaliyet çağı5
- son tüketim tarihi geçmiş ilaç9
- dün gece ne oldu12
- silver ile evlenecek erkek53
- götünü yıkamayan bir kızla evlenir misiniz8
- sözlüğün kendini tekrar etmeye başlaması3
- rica ediyorum arkamdan konuşmayın12
- stt geçmiş kondom kullanmak3
- sözlükte linç yiyen insana karışır mısın17
- akepeli değilim ama akp'ye oy atıyorum saçmalığı15
- sözlük yazarlarının yuvaları3
- alman turistlere turist rehberliği2
- insan olmaya ceyrek kala4
- insan olmaya çeyrek kala8
- sarapci koala59
- siyaset yüzünden çoğu arkadaşlığın bozulması8
- ıoçk katatese elbise dikti mi sorunsalı3
- stt geçmiş kremle intihar etmek3
- arif kocabıyık9
- true'nun çaylak olması5
- sözlükteki linç kültürü8
- g'i l d'e d l'i l y'nin dudakları8
- atatürk den daha iyi cumhurbaşkanı yok2
- true giderse sözlükte yürüyen cinsellik kim olacak11
- gocu35
- popeyes6
- cezerye2
- araba sileceği5
- iki tas çorba5
- kurtlar vadisi ünsal2
- fikir değiştirmek döneklik midir8
- islam sosyoloji ve psikolojiyi kabul ediyor mu4
- sapıklara empati kasan insan5
- fenerin türkiye'yi yine rezil etmesi5
- sözlükteki bayan azlığı6
- öbür sözlük2
- melekler insanlarla nasıl iletişim kuruyor4
- ayak fantezisi3
- müstehcen resim atmak3
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası23
- ellerim bos gonlum hos28
- yazarlar şuan ne yapıyor3
- sedef hastalığı2
- ismet gürbüz gürbüz mü sorunsalı3
- babysharkdodododododod o2
Sevgilisine ayrıldık şakası yapan zekası düşük insanları gösteren gündür.
Ülkemizde yılın her günü 1 nisan. inanmıyormusun? Aç tv'yi haberleri seyret, ülkemizi yönetenleri gör... tabi ki hep güleriz.
Yok yok. Bizimkiler en birinci nisan.
(bkz: şakacı seni)
Yakınlarınızdan Koronaya yakalandım şeklinde şakalara maruz kalabilirsiniz bugün. Evet.
Şaka günü.
Az kaldı inşaAllah.
sinir bozucu şakaların yapıldığı gün.
nasıl ortaya çıkmış haberim yok bi ara araştırıcam.
nasıl ortaya çıkmış haberim yok bi ara araştırıcam.
Hâlâ kar yağdığını görünce sövülen tarih / gündür.
Hakikaten şaka gibi, artık hava ısınsın yav.
Hakikaten şaka gibi, artık hava ısınsın yav.
Absürt ve hiç komik olmayan şakalara maruz kalmamak için, insan arasına karışmadığım gün.
Yüz yıllardır kutlanan, Çeşitli inanç ve medeniyetlere dayandırılan bir tarihtir bir nisan.
Önemli kaynaklar, Endülis'te haçlılar tarafından gerçekleştirilen müslüman katliamlarında yapılan bir hileye dayandırılarak, Bu tarihe "hile günü" notunu düşmektedir.
Acı hadise tarihin karanlık sayfalarında şu şekilde yer almaktadır;
1 Nisan için bilinen en eski 1 Nisan hikayesi, 1 Nisan şakalarınının çıkış tarihini şu şekilde anlatır. 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu ispanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini (Gırnata) kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir.
Durumun zorluğunun bilincinde olan Haçlı ordusunun komutanı kaleyi düşürmek için değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda aklına bir fikir gelir. 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde incil, kaledekilere seslenir;
"Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Bunun üzerine gerekli görüşmeler sonrasında Müslümanlar canlarının kurtarılması karşılığında kaleyi teslim ederler. Ertesi gün sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar, "bizi öldürmeyeceğinize dair yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" derler.
Bu söz üzerine Haçlı ordusunun komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve Bütün Müslümanlar orada şehit edilirler. Hikaye'ye göre o gün bugündür. 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan şaka günü olarak kutlanmaktadır.
Not: isteyen inanır isteyen inanmaz, isteyen "Böyle bir şüphe dahi olsa ben bir daha bulaşmam bu zevzekliklere" der; Burada size bir şey empoze ediyor değilim ve sadece inananları bağlar bu yazdıklarım.
Önemli kaynaklar, Endülis'te haçlılar tarafından gerçekleştirilen müslüman katliamlarında yapılan bir hileye dayandırılarak, Bu tarihe "hile günü" notunu düşmektedir.
Acı hadise tarihin karanlık sayfalarında şu şekilde yer almaktadır;
1 Nisan için bilinen en eski 1 Nisan hikayesi, 1 Nisan şakalarınının çıkış tarihini şu şekilde anlatır. 15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu ispanya'daki Endülüs Müslümanlarının son kalesini (Gırnata) kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir.
Durumun zorluğunun bilincinde olan Haçlı ordusunun komutanı kaleyi düşürmek için değişik taktikler düşünmektedir. En sonunda aklına bir fikir gelir. 31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde incil, kaledekilere seslenir;
"Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım" der. Bunun üzerine gerekli görüşmeler sonrasında Müslümanlar canlarının kurtarılması karşılığında kaleyi teslim ederler. Ertesi gün sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar, "bizi öldürmeyeceğinize dair yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz" derler.
Bu söz üzerine Haçlı ordusunun komutanı "Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur" diye cevap verir ve Bütün Müslümanlar orada şehit edilirler. Hikaye'ye göre o gün bugündür. 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır. Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan şaka günü olarak kutlanmaktadır.
Not: isteyen inanır isteyen inanmaz, isteyen "Böyle bir şüphe dahi olsa ben bir daha bulaşmam bu zevzekliklere" der; Burada size bir şey empoze ediyor değilim ve sadece inananları bağlar bu yazdıklarım.
Okulda sınıf değiştirme şakası yapardık .hazırlık sınıfı ile lise son sınıf yer değiştirirdi.
Şaka kaldıracak psikolojide değilim. Kimsenin yapacağını da sanmıyorum çünkü yapmasa iyi olur.
Ne ara nisan geldi lan hakikaten şaka gibi.
Küçükken abidik gubidik şakalar yaptığımız o değişik gün şimdiyse oha ne ara nisana girdik günü yaa.
Kılıçdaraoğlu adaylıktan çekilmiş.
Bize şakaların en sahicilerini yapan hayat! Mahsuscuktan da olsa gülmemizi mi bekliyorsun? Öyleyse 1 Nisan'ın kutlu olsun!
seni gidi.
ülkece 1 nisan şakasını kaldıracak durumda olduğumuzu düşünmüyorum.
1 Nisan şakası bile görmedik neler oldu.
Bitiyor.
Bitiyor.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar