bugün
- dolar isterse 100 olsun5
- velvet55
- yazarların favori giyim markası14
- geceleri bir kadına sarılıp uyuyamamak10
- arabayla dağdan inerken dinlenecek şarkılar10
- yakışıklı erkek denince akla gelen isim10
- sözlüğün en harbi kızı8
- migros'a sorulacak tek soru24
- inanılmaz sıkıcısınız ya6
- ölmedeyiz uludağ sözlük6
- sözlük yazarlarının 2027 kararları6
- osuruktan şiirler61
- anın fotoğrafı4
- sözlüğün en harbi erkeği7
- israile atom bombası atmak8
- 2026 ekonomik krizi17
- seninle sevişirken ölmek istiyorum7
- insan olmaya ceyrek kala15
- sözlüğün en cool erkek yazarı6
- kadınların cinsel başlıkları eksilemesi7
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar9
- hayattaki en değerli şeyler8
- kendi klanına laf edilince hoplamak6
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- friedrich hegel la bi cay icek12
- öz eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler4
- aleksey batrakov28
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- spor ayakkabı5
- kova burcunun su grubu yerine hava grubunda olması5
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- michel foucault3
- okul zorunluluğu2
- victor osimhen20
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- dudaktan öpüşmek neden seksle bağlantılı5
- geceye bir şarkı bırak10
- evde soğuk kahve yapımı7
- manyak olmaya karar verdim3
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı4
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- tostumu yaptım11
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- tadej pogacar2
- alparslan kuytul15
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- hurdacıya gidiyorum7
(bkz: kuruş)
4 yıldır görmediğim için kullanımdan kaldırıldığını sandığım; bugün görünce şaşırdığım para birimi.
bildiğin 1 kuruş; 1 ekmek için 80 tane falan vermen gerekiyor.*
bildiğin 1 kuruş; 1 ekmek için 80 tane falan vermen gerekiyor.*
paradan sıfırların atılmasıyla tekrar aramıza katılacağı söylenen, ama görünüşe göre çoktan kullanımdan kalkan para birimi. bi milletin parası bu kadar mı değersiz olur dedirtir.
bakkallarla kavga etmemize neden olan para.
on tane 1 kuruşa bir sakız almak istedim ama kabul etmedi.*
on tane 1 kuruşa bir sakız almak istedim ama kabul etmedi.*
hiç bir işlevi olmayan, görünüm olarakta en ufak çaplı olan ve ayrıca pazarlık esnasında bir kuruş bile inemem abla diye satıcıların ağzına dolanmış olan paramızdır.
varlığı ile yokluğu arasında fark olmayan para.
on tane biriktirebilen, tebrik edilesi yazarlar varken piyasaya çıktığından beri hiçbir yerde görmediğim en küçük paramız.
en küçük paramız.
yüz tane biriktirip bakkalın önüne yığıp biskrem alıcam bunlarla. 87 tane bir kuruşum var şu an. az kaldı...
not: fazla varsa alınır. pokemon tasolarıyla takas edilir. yalnız mini şortlu misty tasosuna beş tane bir kuruş isterim.
yüz tane biriktirip bakkalın önüne yığıp biskrem alıcam bunlarla. 87 tane bir kuruşum var şu an. az kaldı...
not: fazla varsa alınır. pokemon tasolarıyla takas edilir. yalnız mini şortlu misty tasosuna beş tane bir kuruş isterim.
cüzdanımda olan tek paradır.
ilk bulduğum zamanlar 1 tane bir yere saklamıştım bir daha göremem diye o da 1 yeni kuruş yani, ondan sonra da bir daha karşılaşmadım kendisiyle.
fiyatı 9,99 lira olan ürünün alımından sonra 10 lira veren müşteriye geri verilmeyen 1 kuruştur.*
şu an elimde 17 adet olan paradır. en çok sevdiğim birimdir kendisi. zira çok hoş bi ambiyansı var böyle eline aldığın zaman kımıl kımıl ufak tefek bişe. sarı renkte çil çil altın havası veriyor. biriktirmeye çalışanların piyasada az bulunması nedeniyle zorlandığı bir gerçektir. 1 lira verip 100 tane almak gibi bir düşünceye sahip olsam da bulunmamasından muzdaribim.
maliyeti 1.92 kuruş, değeri 1 kuruş ola paradır.
hatta birileri 1 kuruşları piyasadan toplayıp içerisindeki bakırı neredeyse %100 kar oranı ile satmaktadırlar.
hatta birileri 1 kuruşları piyasadan toplayıp içerisindeki bakırı neredeyse %100 kar oranı ile satmaktadırlar.
bu devirde hesabını yapacağın para birimi.
marketlerin "dev indirim" adı altında fiyatlardan eksilttikleri para.
"xxx gazoz 1.58 TL değil, indirime özel sadece 1.57 ! "
çok indirmişsiniz yahu sağolun vallahi.
"xxx gazoz 1.58 TL değil, indirime özel sadece 1.57 ! "
çok indirmişsiniz yahu sağolun vallahi.
çıktıktan çok sonra değerinin 1.92 olduğunun fark edilmesi sonucu karaborsaya düşmüş demir paramız.
kimilerinin özel ilgisi olduğu madeni türk parasıdır. ben de seviyorum 1 kuruşu nedense, manevi değeri var sanki. * 2 tane saklıyorum cüzdanda, bankaya yolum düşünce 1 lira verip 100 tane 1 kuruş isteyeceğim.
29 kuruş biriktirip de sadece yazı tura oyunu oynayabildiğim para birimi. Ya da üç parayı yan yana dizip, diğer iki paranın ortasından geçirerek gol oyunu oynadığım para birimi. Bunun dışında market ve bakkallarla kavga etmenize sebebiyet verebilecek olan para birimidir.
ne halta yaradığı bilinmeyen para birimidir. yanında harcamak üzere kuruş taşıyan var mı diye düşündüren para birimidir. 10 tanesi bir araya geldiğinde ancak bir sakız alabilen para birimidir. daha doğrusu birimciğidir.
1 kuruş deyip geçmeyin , cafforsa bir yıllık 1 kuruş kaybı 2011 , 200 bin tl.
piyasada bazı açıkgözler sebebiyle bulunmayan para birimidir. şöyle ki 1 kuruşun yapımı sırasında kullanılan bakır, paranın değerinden daha fazla değer etmektedir. bu yüzden bazı uyanıklar bunları piyasadan toplayıp, satmaktadır.
maliyeti 1.92 kuruş olmasından dolayı tedavülden kalkan paracık.
Yüzbinlerce lira para kazanıyolar yılda 1 kurus 1 kurus.
Yüzbinlerce lira para kazanıyolar yılda 1 kurus 1 kurus.
Gündemdeki Haberler