bugün
- ben aquila bicipite sorularınızı yanıtlıyorum26
- samsun da elektrik akımına kapılan 3 işçinin ölümü5
- kızlara bişey soracağım erkekler gelmesin11
- sinirli kadını sakinleştirmenin yolları14
- 4 haziran 20262
- uysaljakoben21
- 1 euro 53 50 tl2
- kadın mı erkek mi belli olmayan yazarlar21
- ayı saldırınca yapılması gerekenler13
- gammaz olmuşum13
- reha muhtar25
- yüzüklerin efendisi abartılmış boktan bi filmdir6
- doğu türkistan'ın ülke olması2
- gece yarısı çalan telefon7
- kızların sözlüğü erkek düşürmek için kullanması7
- ilşkisini herkese anlatan kızlar7
- aquila bicipite8
- uyuşturucu kullanan oğlunu öldüren baba7
- daha önce erkeklerle aynı ortamda oturmuş kız3
- tutku2
- kemal kılıçdaroğlu35
- minyon kadın siniri5
- osuruk kokusunun kalıcılık süresi6
- kadınların zeka seviyesi3
- başımın tatlı tatlı dönmesi4
- herkes eski nikini yazsın bitsin bu eziyet11
- elit olmak için gerekenler13
- gocu26
- denize sıfır bir ev sahibi olmak3
- ikinci evliliği yapanları anlayamamak21
- çıplak ayakla misafir karşısına çıkmaya utanmak3
- bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçılarıdır2
- babaya masaj yaptırmak2
- güzel ayaklar mevsiminin gelmesi9
- geceye bir söz bırak3
- yazarların 2005 yılı maaşları7
- eski dizileri izlemek3
- her şeyin sanalda olmadığı gerçeği2
- türkiye dünyanın 16 avrupa'nın 6 ekonomisidir2
- hiç evlenemeyecek gibi hissetmek4
- hayatın artık aşırı monoton gelmesi2
- bir kadına alınabilecek en güzel hediye7
- aşık olunca yapılan salaklıklar3
- ona bir şey söyle16
- koca2
- gey görünce gey olmaktan korkan erkek21
- kel erkek3
- turkei kıymentini bilin19
- tek arkadaşının olmaması10
- hapse düşünce hemen koğuş ağasını dövmek9
entry'ler (78)
kendisine gönderilen özel mesajlarda ciddi ithamlarda bulunulan, sözlükte her fikir ve her görüşe açık olunduğunu zannederek yazar olma gayreti göstermiş ve başarmış ancak herkes istediğini yazarken kendi yazdıklarına belirtildiği gibi mesaj aracılığı ile höyküren kişler nedeni ile sözlüğü terk etmiş yazardır kendisi. kalanlara selam olsun.
nacizane bir atasözüdür fakat halk arasında pek yaygın değildir 'eşek ölecek, ters gelecek, s.ki güneş görecek de yüzü gülecek'
olmayacak olması çok zor olan durumlar için kullanılır genelde. yerinde söylendiğinde pek bi manidar olur.
olmayacak olması çok zor olan durumlar için kullanılır genelde. yerinde söylendiğinde pek bi manidar olur.
annenin babasının ermeni, annesinin türk, babanın babasının türk alevisi annesinin kürt olmasından daha kolay anlatılabilecek durumdur.
ondokuz yaşında biri için gayet normal bir durumdur. o "hala" ilerleyen yıllarda da devam etmeli akıl başa geldiğinde bu sıkıntı yaratan durumdan kurtulmalıdır.
izmir e doğal gaz gibi tasarruflu ve temiz bir enerjiyi kazandırdığı için teşekkürü hak eden şirkettir. doğal gaz izmir için gerekmese ve hava durumuna göre bir değerlendirme yapılarak bakılsaydı izmirgaz yöneticileri de yapmazdı, batacağını bile bile milyon dolarlık yatırımı toprağa gömmezdi, aptal değil ya bu adamlar. sıcak ve kışı kısa süren izmirde abone sayısı 223763 gibi net bir rakam olarak verilebilir. demek ki batan değil sağlam adımlarla hizmet veren bir şirkettir izmirgaz. doğal gaz da zaten sadece ısınmak için kullanılan bir enerji türü değildir. ekonomik boyutu ile düşenecek olursak 65 liralık bir tüpü bir ayda bitiren bir mutfağın, doğal gaz fatursı ortalama 5 liradır. bu durumda elde edilen tasarruf ile içtesisata harcanan para kısa bir zaman diliminde tolore edilecektir. tüm bunları geçip izmir gibi güzel bir şehri temiz tutan bir enerjinin bir kere daha belirtiyorum milyon dolarlık yatırım yaparak kazandırılmasını izmirgaz a borçluyuz. teşekkürler izmirgaz.
diğer yolcuları rahatsız etmemek için izmir de uygulanan güzel durumdur. otobüsteki (laik?) teyze ve amcalar da yaşlılık hassasiyeti taşıdıklarından olaya feveran ederler. yanlış anlaşılan diğer bir husus ise çalması kimseyi rahatsız etmez daha çok yüksek ya da alçak sesle veya başka dilde olması önemli değil konuşulduğunda rahatsız olurlar. dik dik bakılan kişi durumun bilincindeyse "ehe önemli açmam gerekti de" der. diğerleri sakinler.
en bi başarılıları hemcinslerim tarafından yapılanıdır.
örnekleyelim;
iki sevgili tartışırken
kız: alla alla ben hiç iki bacağın arkasından bakan bi kız görmedim şimdiye kadar
erkek: e sen de ağda yapıp acı çekiyorsun üstüne de kısa etek giyip rahat edemeden oturuyosun bakmaları için beni de kızdırıyosun
kız: kendim için yapıyorum ben bunu kendimi iyi hissetmek için
erkek: sen iyi misin bilmem de adamların gözler bayramda
kız: ya sen çok salaksıaaan
adam haklı hanımlar diyecek bi durum yok kendimizi kandırmayalım
oysa ki aynı tartışmada kız daha tutarlı açıklamalar yapsa durum tersi olacak.
kız: hala anlamış değilim bakınca ne anlıyorsunuz?
erkek : ım bilmem
kız: tamam 3 dakikada bir sekz düşünmenizi anlayabiliriz hormonal ama bakmak kısmı çok garip
erkek: tabi biraz
kız: biz beğenin diye yapıyoruz da bu sapkın tutumları anlamıyorum
erkek:bende
kız: baktın gördüm.
örnekleyelim;
iki sevgili tartışırken
kız: alla alla ben hiç iki bacağın arkasından bakan bi kız görmedim şimdiye kadar
erkek: e sen de ağda yapıp acı çekiyorsun üstüne de kısa etek giyip rahat edemeden oturuyosun bakmaları için beni de kızdırıyosun
kız: kendim için yapıyorum ben bunu kendimi iyi hissetmek için
erkek: sen iyi misin bilmem de adamların gözler bayramda
kız: ya sen çok salaksıaaan
adam haklı hanımlar diyecek bi durum yok kendimizi kandırmayalım
oysa ki aynı tartışmada kız daha tutarlı açıklamalar yapsa durum tersi olacak.
kız: hala anlamış değilim bakınca ne anlıyorsunuz?
erkek : ım bilmem
kız: tamam 3 dakikada bir sekz düşünmenizi anlayabiliriz hormonal ama bakmak kısmı çok garip
erkek: tabi biraz
kız: biz beğenin diye yapıyoruz da bu sapkın tutumları anlamıyorum
erkek:bende
kız: baktın gördüm.
sevgilidir, evdir, paradır, iştir uzar gider olmuyosa olmuyordur zorlamanın anlamı yok.
(bkz: algıda seçicilik)
(bkz: algıda seçicilik)
(bkz: Gustave Flaubert) (bkz: Madame Bovary) okuduktan sonra bu bitmek bilmeyen klasikler için benden buraya kadar arkadaşım, ömrümü tükettiniz bunalımınızla denilebilir.
diğer yandan hayata bakış ve görüleri değiştirmek yetişkinliğe doğru yol alan gençlere doğru şeyleri aşılamak adına özendirilerek okunmaları tavsiye edilir.
diğer yandan hayata bakış ve görüleri değiştirmek yetişkinliğe doğru yol alan gençlere doğru şeyleri aşılamak adına özendirilerek okunmaları tavsiye edilir.
yaşanmışı var bunun canı çeken bu ismi koyabilir,
börçehan.
börçehan.
yerimiz kalmadı kusura bakmayın bi daha ki sezona belki denilebilecek başlıktır. başka bi halt olmaz.
evlilik silsilesinin parçalarından birisidir. silsilenin sıralama hali geleneksel baabda şöyledir, kız isteme, söz kesme, nişan, kına gecesi, imam nikahı, düğün, gelin ertesi. gelenksel olmayanları ise aralara serpiştirilerek, erkekler için bekarlığa veda gecesi ve balayı. bu silislenin arasında en gereksiz olanlarından biridir kına gecesi. neden gecedir hala bilinemeyen en güzel tarafı da geline müstakbel eşinin annesi tarafından kına ile birlikte avuç içine konulan isteğe göre büyüklükteki altındır. çerez merez diye bişey de uydurulmuştur son zamanlarda onu hiç anlamış değiliz sülalece zaten. baştan sona gereksizdir kısaca lakin gelenek olması ve asimilasyonu engellemek adına ısrarla sürdürülebilir. neden olmasın.
1000 dokuz 100 ellilerde belki ama bugünlerde kızlar sevdiklerine pampiş der oldu. bugünün kızlarından üstün performans beklememek gerekli, zaten bunu diyen bi' kız var ise bile bunu söyledikten sonra ömür billah yalnız kalacağını anlamalıdır.
edit diyorum : panpiş miş orjinali efenim onu bile bilememişim.
edit diyorum : panpiş miş orjinali efenim onu bile bilememişim.
kanal 35 Tv'nin en zeki, en becerikli, en marifetli ve en şirin muhabiri. çıtı pıtı haliyle her haberin üstesinden gelen nadir bir yetenek. ileri derece ingilizcesini en ileri dereceye getirmek için yapmadığı kalmayıp ta ingilterelere gidip yetmezmiş gibi şansını zorlayıp bbc 'ye başvuran muhabir. deutsche welle' de çalışmış güzide bir basın mensubu işte. birde herşeyden şikayet etmese dadından yenmeycek.
o vakitten sonra beyni zayi olacak zatı muhteremdir. yazıktır.
izmir menşeili kanal 35 tv'de sabah sekiz on saatleri arasında yayın yapan spor editörüdür kendileri. gözleri masmavi olmasına rağmen yayında belli olmaması hayran kitlesini derin üzüntülere gark eder.
yok böyle birşey. hakikaten yok.
dönmeyecek kişiyi çok özleyendir. onsuz yapamayandır. ama şöyle de bir gerçek vardır bi gün dönerse, döndüğünde beklediği pek değildir.
ben demedim oruç aruoba dedi.
ben demedim oruç aruoba dedi.
göreceli. kimisi için sadece iç çamaşırı ile gezmek iken kimisi için sıfır kol diye tabir edilen bir bluz ve biraz dar bir pantolon giyende yarı çıplak olabilir. sonaca bakacak olursak bu kızların hiç birisi bu sözleri umursayacak kızlar değldir. aklı başındadır ne giyeceğini kimseye sorma gereği duymaz zaten karışılmasına da izin vermez.
uludağsözlük te içi gerçek anlamı ile doldurularak uygulanması gereken terimdir. uygulamalı olarak, giyim tarzına saygı, yaşam tarzına, inanış, dünya görüşü, ilgi alanları ve elbette dış görünüş gibi hassas konuların ciddi ciddi başlık olarak açılıp altınada her türlü fikri ben yazarım ama senin fikrine (bkz: saygı) duymam hissiyatında yazların yazılması ile oluşamayan durumdur.