bugün

sagopa kajmer

hani bazıları anlamamışlar niye çimdi çemkiriliyor sagopaya diye. anlatayım.

2002 senesinden beri sagopa kajmer dinleyicisiyim. 8 sene yapıyor. pesimist ep 2 lerden, disstortion ep lerden, siktirin gidinlerden beri ben bu adamı dinliyorum. gora'nın müziğini yaptıktan sonra kitlesine katılanlardan değilim. o yüzden daha halice inmemişler bi sussun kenara çekilsin.

biz elden ele sago cd leri dolaştırırken, rap nedir, hiphop nedir hiç kimsenin en ufak bir fikri yoktu. kitle denen şey ortada yoktu bile. daha metal egemenliği sürüyordu. şimdi soruyorum ey sakalına bevl ettiğimin sagousu, seni kim dinliyordu bundan 5 sene önce de sen şimdi tüm ülkeye mal olmuş gibi "zaten onların çok dinleyicisi yok" diyorsun. geldiğin yeri niye inkar ediyorsun. bir müziğin kalitesi dinleyici sayısıyla mı orantılı? ismail yk'nın kaseti de yüzbinlerce satıyor. demek ki senin için de tek kıstas para olmuş.

sen de popçu olmuşsun adamım. hiç boşuna kıvırma. gördün para nerden geliyor oraya oynuyorsun. disstortion ep aynen sana giriyor şimdi haberin yok. 6 sene önceki sago sana "siktirin gidin" diyor. duyuyor musun? duymuyorsun tabi. çünkü sen o şarkıları da samimi hislerle yapmamışsın. burdan bunu görüyorum. "içini ben bilirim benim iblis arkadaşım" dediklerinde inanmamıştım. ama doğruymuş.

harcanmışsın yok olmuşsun. ama paranın da amına koymuşsun. sen istanbulu bacaklarının arasına almışsın. aferin helal olsun işi kapmışsın.

dinini diyanetini yaşa istediğin gibi. laf eden yok. fakat bu hal nedir allah aşkına bir kendine baksana aynada. geldiğin yer neresiydi senin. undergrounda niye şimdi bok atmalardasın.

tv ye çok çıkmamanın sebebi de sanırım buydu. çünkü sen de biiyorsun saçmalayacağını. gerçekten üzülüyorum. 7 senedir şarkısını dinlemeden tek bir gün bile geçirmediğim bir adamın ne hale geldiğini görüyorum. babandan stüdyo kurmak için para istediğinde sana çektiği siktiri anlatırdın konserlerinde. o kadar insanlara yakındın ve insanlar da sana. ama şimdi kendini öyle bir yere koymuşsun ki kibir putu olmuşsun. ideolojin kuyularda saklanmaya başlamış. yazık olmuş sana.

her güzel şey gibi sonu geldi işte. daha fazla konuşmaya gerek görmüyorum.