bugün
- sözlük erkeklerinin kadın halleri7
- nickten isim tahmini yapmak43
- from dizisi4
- arkadaşlar ben yarım akıllı mıyım ya9
- beynimi aldırdım vs solcuyum4
- aslan akrep ikizler kadınlarının deli olmaları3
- japon denince akla gelenler9
- bursalı erkekler15
- g'i l d'e d l'i l y24
- sözlük kızlarının kombinleri10
- yazarların aylık gelirleri5
- sözlüğün en güzel burunlu erkek yazarı2
- 30 dakika bilgi içerikli entry girelim kampanyası10
- türklerin soykırım yaptığı gerçeği3
- kurbağa öpüp prens beklemek2
- erkek erkeğe dudaktan öpüşmek3
- dünya kupası 20262
- kahve içelim mi4
- manyak mısınız nesiniz7
- sözlüğün kralı olmak5
- tai lung'un erkeklerden hoşlanması6
- homofobik erkek3
- türkiye ekonomi modeli3
- ben sivaslıyım2
- enayimiknatisii16
- diamond bosphorus23
- kemalist erkekler gizli eşcinsel midir3
- habire12 adamdır37
- on üçüncü nesil yazarlara hoş geldin diyoruz4
- anın görüntüsü18
- tarla ortasında yalnız ağaç2
- velvet51
- tai lung24
- slavko vincic2
- kavga etmekten korkan erkek8
- kendine diyar olmak2
- vatan hainleri3
- ak parti merkez yürütme kurulu toplantısı8
- karın ağrısına mekikli çözüm3
- az yakar diye dizel araba alan memur4
- habire1259
- hashimoto tiroiditi4
- manitaya miyavlamak2
- ona bir şey söyle6
- evde kalmış erkek kurusu2
- şeyh olmak için gerekenler3
- free bird2
- kuşların temiz arabalara sıçması6
- kıbrıs4
- nervio hamferdi6
semavi dinlerin kitapları okunduğunda, özetle bir "çıkışta görüşücez" havası yaratmayı becermiş yüce yaratıcı. sonsuz başağrısını geçirmek için insanoğlunu yaratmıştır. yani herhangi bir anda başlayıp sonra biten bir başağrısı varsa o zaman; zamana angaje oluyor içinde bulunduğu devamlılık hali. ama tanrısal özellikleri itibari ile zamanın dışında olduğundan hareketle o zaman başağrısı da sonsuz-ebedi olmalı. sonu başı belli olmayan bir şey tam olarak felsefi anlamda bilinemeyeceği için aslında o başağrısının farkındalığı da olmayacaktır elbette ama buradan gidersek iyice dinsiz ateist allahsız komunist oluruz çünkü, sonu başı olmayan şey bilinemez ise allahın kendi kendisinin farkında olmama durumu vardır. bu da neden diğer heşeyi yarattığı sorusuna bir yanıt olabilir. yani belirgin bir ihtiyaç. daha doğrusu alalhın yaratma opus operatum u ve bunun modus operandisi ex opere operato olmalıdır diyor isek bu durumda bir ihtiyaç olmalı demeliyiz. bu ihtiyaç işte kendi kendisinin varlığının farkına varmak olabilir. kendisini tanımlayacak şeyleri yaratmış olabilir. yanına koyduğunda o öyle ben böyleyim diye fiziken belki başlayıp çok çok bilmediğimiz süreçlerde farkındalığa varmak adına bir yaratım süreci yaşatmış olabilir.
inanmıyorsan neden eleştiriyosunculara yanıtı vereyim acil: nuryüzlüm nurgözlüm nurlara vesile nurcu topum nurtopum; didik edilen allah varlığının bilgisidir. o bilgi de hergün yaşamdadır karşımıza çıkıyordur çıkar. öte yandan entrye başladığımda kafamda başka bir şey vardı ama nereden nereye.
inanmıyorsan neden eleştiriyosunculara yanıtı vereyim acil: nuryüzlüm nurgözlüm nurlara vesile nurcu topum nurtopum; didik edilen allah varlığının bilgisidir. o bilgi de hergün yaşamdadır karşımıza çıkıyordur çıkar. öte yandan entrye başladığımda kafamda başka bir şey vardı ama nereden nereye.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar