bugün

christian vieri

italyan yapımı cenk isler. her sezon ayrı bir takımda forma giymesiyle cv'si folloş olmuştur, en uzun soluklu macerası 5 sezonluk internazionale macerasıdır. en verimli sezonlarından birini de 1997-1998 sezonunda atletico madrid forması altında geçirmiştir; atletico o sezon la liga'nın en fazla gol atan takımı olduysa bunu 24 golle gol kralı olan christian vieri'ye borçludur, nitekim 7. olarak sıçmışlardır. aynı sezon uefa kupası'nda 21 ekim 1997 akşamı vicente calderon'da theodor zagorakisli yunan paok'u 5-2 yendikleri 2. tur ilk maçında dillere destan, jeneriklik bir gol kaydetmiştir. kalecinin sıçmasıyla ceza sahasıyla, aut çizgisinin birleştiği noktada önünde bulduğu topu babazade bir vuruşla boş kaleden içeri sokmuştur. finalde javier zanetti'nin lazio'ya attığı hayvani golle beraber o sezona damga vuran gollerden biridir.

o sezon iyi gittilerse de yarı finalde lazio'ya elenmişlerdir. lazio da finalde nerazzurri tarafından 3-0'la kepaze edilmiştir. christian vieri de bir sonraki sezon kendini ss lazio forması giyerken bulmuştur. 1999'da son kez oynanan kupa galipleri kupası finalinde hector cuper'in real mallorca'sına gol de çakmıştır arkadaş. hernan crespo ile aynı zamanda lazio'da oynamamıştır kendisi; zira crespo o aralar "l'om" marseille'nın eline vermekle meşguldu. "gece hayatına ayak uyduramadığı" kentin takımı inter milan forması altında 140 civarı resmi gol atmıştır kendisi, bir de ayak uydursa romario'yu geçecektir sanırsak.

bu adam gözümde klastır, neden mi? 25 kasım 2003...

inter milan giuseppe meazza'da şampiyonlar ligi grup maçında thierry henry'nin resmen hayvanlaştığı maçta arsenal* karşısında taraftarı önünde 5-1 ile hezimete uğrarken, maçta ayakta kalan tek tük inter'liden biri olan ve o dönem kafasına taç takan vieri tamamen bal ürünü, saçmasapan bir golle takımına beraberliği getirmişti. öylesi bir golden sonra kim sevinse futbolseverlere antipatik görünürdü, ama bu adam golden sonra siklemedi bile, bir şey olmamış gibi arkasını döndü ve orta sahaya yürüdü. nedense bu tavrı benim epey hoşuma gitmiştir. öylesi bir futbolcuydu işte, para kazanmak için top oynardı*.

şimdilerde paok ilgileniyormuş bu yaşlı kurtla, 11 sezon öncesinin intikamını bu adamı transfer ederek mi alacaklardır bilinmez.

edit: imla