bugün

yazar olmak

*dışardan bakıldığı zaman saçma sapan bir iş gibi görünür. çevremdeki birçok insandan; "olm mal mısın yazınca eline ne geçecek?", "zaman öldürüyorsun" gibi bir sürü tepkiler geldi. ancak; bu tepkileri gösteren insanlar daha önce bir sözlükte yazarlık deneyimi yaşamadan boş boş ve bilmeden konuşan insanlardı, sözlük yazarlığından haberleri yoktu.

yazar olunca insanın eline maddi bir şeyin geçmediği doğruydu ama işin manevi yanını hiç hesaba katmıyorlardı. bir bilgiyi, normalde yaptığın geyiği, spor sohbetlerini, dini/siyasi görüşlerini bir sürü insanla paylaşmanın insana vermiş olduğu mutluluk duygusudur aslında insanı sözlük yazarı olmaya iten neden. hele bir de okunduğunu farkedip, oy alıp veya açtığın başlık altına güzel entrylerin girilmesi belli bir haz oluşturuyor.

ayrıca sözlük yazarlığının türkçe kullanımı açısından da kişiye çok büyük katkısı oluyor. kelimelerin doğru yazımı, eklerin ne zaman bitişik ne zaman ayrı yazılacağı, noktalama işaretlerinin yerinde ve doğru kullanımı ister istemez öğreniliyor. forum veya msn türkçesi entry girme anında da olsa unutuluyor ve türkçe doğru kullanılıyor.

kısacası; zamanını sözlük başında geçiren insan boş işlerle uğraşmamış oluyor. okuyor, yazıyor, beynini çalıştırıyor, eğleniyor.
güncel Önemli Başlıklar