bugün

adana vs trabzon

Tek bir cümleyle açıklamak pek bir kolay...

Pkk Elebaşlarından Dursun Kalkan Adanalıdır. Lakin Trabzonlu bir PKK Elebaşı göremezsiniz...

Adanalıların %50'si arap ve türkmen nusayrisi kökenli olup allah'a küfür ederler. çoğunluğunda dhkp-c, mlkp, tikko gibi terör örgütlerine gizliden de olsa sevgi vardır fakat gerçek yüzlerini atatürkçülük maskesiyle sımsıkıya kapattıkları için onları tanımak pek kolay olmaz... ayrıca fatih terim'i babam gençliğinden beri tanır ve kendisinin hakkında "çok deli allah'a küfür ediyordu, arap ya da türkmen nusayrisi olduğunu o an anladım" dediğini hatırlıyorum yıllar öncesinde ben küçükken.

Bakınız Adana Grup Yorum konseri tıklım tıklım...

https://www.youtube.com/watch?v=i0qGKP7IPLs

trabzonlular ise genelde vatan, millet sevdalısı sevdalısı, dinine bağlı, hiçbir zaman selçuklu, osmanlı ya da t.c. döneminde devlete isyanı olmayan, genelde en çok şehit verdiğimiz bölgelerden biridir. yani ne adanalıyım ne de trabzonlu ama trabzonlular ağır basar benim gözümde.

Trabzon'u özetleyen video'da aşağıda...

https://www.youtube.com/watch?v=09jIrQuWXAg

ha bu arada her adanalı öyle mi? hayır arkadaşlar, adanalılarda dinine çok bağlı, gerçek adana yerlisi olan %30'luk bir kesim vardır ve bu insanlar şuan savaş çıksa gözünü kırpmadan can verir yaşadığımız topraklar için... ama bazı kesimler muamma. neyse benden bu kadar.