bugün

pablo escobar

* babası çiftçi, annesi ilkokul öğretmeni olan bir ailenin 7 çocuğundan biri olarak dünyaya gelmiş.
* kaçakçılık kariyerine iddialara göre gençken çaldığı mezar taşları ile başlamış. bu mezar taşlarını başka kaçakçılara satıyormuş.
* kısa bir süre üniversite okumuş
* kaçak sigara ve sahte piyango biletleri satmak, araba çalmak gibi dolandırıcılık yöntemleriyle uğraşıyormuş uyuşturucu işine girmeden önce.
* 1970'lerin başında hem hırsızlık hem de bodyguardlık yapıyormuş. adam kaçırma ve fidyecilikten iddialara göre 100.000 dolar para biriktirmiş.
* 1976 yılında, kendisi 27 yaşındayken henüz 15 yaşında olan maria victoria* ile evlenmiş. kendisinden juan pablo* ve manuela adında bir kız bir erkek çocuğu olmuş.
* gücünün zirvesindeyken karteli günde 60 milyon dolardan kazanıyormuş ki bu da yılda 22 milyar dolar civarı bir para oluyor.
* 1990'ların başında kişisel servetinin 30 milyar dolar civarında olduğu tahmin edilen uyuşturucu kaçakçısı. kolombiya'nın değişik yerlerine gömdürdüğü paralar dahil edildiğinde ise bu miktar 100 milyar dolara kadar çıkıyormuş.
Güncel Önemli Başlıklar
© copyright 2005 - 2026