bugün

germenler

bugünkü, alman, flemenk, ingiliz, iskandinav gibi bir çok halkın atasını oluşturan ırk.

dünya tarihinde son derece önemli bir yere sahip olan bu ırk, günümüz avrupasında yaşayan bir çok insanında kökenini oluşturmaktadır.

bu ırk'ı oluşturan kavimler arasında;

franklar, thüringenler, alamanlar, lombardlar, gotlar, bataviiler, bavariiler, angıllar, vandallar, burgundianlar, normanlar,saksonlar ve vikingler gibi bir çok kavim yer almaktadır.

günümüz avrupasında oluşmuş germenler topluluğuna kısaca bir göz atacak olursak;

ingilizler; germen kökenli angıllar ve saksonların birleşmesi sonucu oluşmuştur. ortaya çıkan anglosakson ırkı ingilizler'in kökenini oluşturmuştur. ada'nın asıl yerlileri ise druidleriyle ünlü kelt'lerdir..onlarda ingilterede çok az derece bulunmakta ve çoğunluğu irlanda da yer almaktadır.

danimarkalılar; iskandinav kökenli ırk, halen ataları olan vikingleri anmaktadırlar.

isveçliler; bir başka iskandinav ırkı, vikinglerin torunlarıdır.

hollandalılar; germen kökenli batavii ırkından gelmektedirler.

fransızlar ; ben bir almanım diyen charlemagne'nin büyük bir imparatorluk haline getirdiği franklar ile keltlerin birleşmesi sonucu oluşmuştur.

avusturyalılar; alamanlar'a yakındır, ancak daha çok germen kökenli bavarii familyasının ürünleridir.

germenler tarih boyunca, romalılar tarafından barbar, vahşi nitelemelerine maruz kalmışlardır, özellikle 9. ve 11. yüzyıl arasında bütün avrupanın kaosu haline gelen normanlar bu inancı daha da kuvvetlendirmiş ve papaların titrek elleriyle onların barbarlığını anlatan makaleler yazılmıştır. yine durmadan romalıları yağmalayan germen kabileleri bugunkü avrupanın kültür, mimari ve tarihi bakımından çok zengin bir içeriğe sahiptir, özünde hepsinde aynı inançlar yer alır, normanlar'ın savaşa girerken odin diye bağırdıkları tanrıya, alamanlar wotan diye seslenirlerken, bir başka kavim olan saksonlar woden diye hitap ederler.

ancak;

papaların anlattığı kadar vahşi ve barbar değillerdir, onur ve kendilerine ait olmayan şeyleri almamaları onların tarihte ne kadar gururlu bir ırk olduğununda göstergesidir. bunu inançlarında da görebilmek mümkündür, yunanlıların kendinden üstün bir nitelik olarak gördükleri zeus'a karşı tapınmaları karşın, germenler'de odin yada wotan adıyla bilinen baş tanrıyı tapınmadan çok bir arkadaş, bir dost olarak görmeleri onların kültürel anlayışların ne kadar da farklı olduğunu bize gösterir.