bugün

galatasaray

son iki senedir yapılan büyük transfer hatalarının ve plansızlıkların ceremesini çekmekte olan takım. gidiyorsun, sikimsonik yabancı kurallarının konulduğu bir ligde antepin yabancı stoperini alıyorsun, kayseriden amrabata 10 milyona yakın bonservis ödüyorsun, brumaya 10-12 milyon veriyorsun, brezilyadan 6 milyona 21 yaşındaki tellesi alıyorsun, büyük paralar döküp chedjouyu alıyorsun, hajrovicler, ontiverolar...

yerli olarak aldığın oyuncular ilk 11 yüzü göremiyor. bazıları ilk 18e bile giremeden anadolu kulüplerinin yolunu tutuyor. büyük paralar döktüğün adamları levyeyle kovalayarak göndermek zorunda kalıyorsun kontratları yüzünden. sezon sonu teknik direktör çıkıp diyor ki bu oyuncuları ben istememiştim.

gerçekten ne yapıyorlar anlam veremiyorum. profesyonellik diyerek terimi kovduk ama bunca transfer hatasının sonunda bir yöneticinin de sorumluluk alıp istifa ettiğini göremedim ben şimdiye kadar. bu oyunculara o paralar döküldüğünde biz kızıyorduk ve bir kısım taraftar bizi eleştiriyordu size ne verilen paradan, sizin cebinizden mi çıkıyor sanki diye. işte o taraftarlar bir siktir olup gitsinler diye dua ediyorum. gerekirse lig düşmeye razıyım. ulan tuttuğun kulübün parayı çarçur etmesine ses çıkarmazsın anlarım da ses çıkaranlara çemkirmek ne demek la?

ontivero, hajrovic, amrabat, dany, chedjou, bruma, salih dursun, sercan, yiğit, telles vs... bu oyuncuların toplamda kaç kuruşluk menfaati dokundu galatasaraya? bunlar benim en çok gözüme batanlar. daha başkaları da vardır elbet. sırf bu adamların bonservislerine 40-45 milyon avro ödendi. halbuki savunmaya antepten yabancı oyuncu almanın hiç bir mantığı olmadığı o kadar açık ki. chedjoueyu almışsın ama hangi mantıkla aldığın belli değil. bence yine de fener maçının en iyilerindendi. ama o kadar para etmeyeceği de açık. amrabat transferi tam bir facia zaten. dünyada kanat oyuncusu yoktu da kayseri tefecilerinden topçu aldık. hem de yabancı! bruma, telles... kumaşı olan topçular. ama sen şimdiye kadar kaç topçuyu potansiyeline ulaştırdın ki bunları ulaştırasın? ikisine toplam 15-20 milyon para harcadın. bunlar da yetmezmiş gibi gittin ontivero, hajrovic gibi gereksizleri doldurdun.

şimdi diyorlar ki, fair play kuralları var, transfer yapamıyoruz. kardeşim, onu bahane olarak kabul etmiyorum. burak ve umutla bu sezon gitmez. paran yoksa, ucuz alternatiflere yöneleceksin. kiralık oyuncu alacaksın. bu kadar basit. yabancı sınırının kalkması için de yönetime baskı uygulayacaksın. yönetim bunları akıl edemiyorsa, vah bizim takımın haline.

süper kupada gördük ki, bu takım bu haliyle ilk 3e oynayamaz bu ligde. hani beceriksizliği falan anlarım da, yok arkadaş, takım resmen tel tel döküldü. selçuk, geri pas bile veremiyor. burak iki dakika top tutamıyor. olcan iyi ama, ona eşlik edecek kimse yok. sneijder hazır olduğunda takımın çıtasını yükseltir, ama maalesef onu asist kralı yapacak bir forvet yok. aslında bence takımın transfer anlamında daha büyük bir eksiği de yok. bir tane nokta atışı bir forvet takviyesiyle bu takım şampiyonluk için de avrupada ikinci tur ya da uefada çeyrek final için iddialı olur. ama takımın iyi yönetilmesi ve gitmesi gereken adamların da gitmesi gerek.

şu anki selçuk, takıma zarardan başka bir şey değil. koy yektayı ya da umutu. bu adamlar bu selçuğu bile kesemeyecekseler neden bu takımda duruyorlar? 4-5 maç yedek otursun selçuk da anlasın formanın kıymetini. biz adamı cezalandıracağımız yerde ödüllendirdik verilen sözleşme ile. buraktan beklentileri yükseltmeye gerek yok. ayağında top tutamıyor. ne yapacağı belli olan bir oyuncu kendisi. adım hıdır, elimden gelen budur.

kısacası, bu takımın olmazsa olmazı bir forvet. onun da yerli olamayacağı malum. planlamalarını ona göre yapsınlar. şampiyonluğu falan da geçtim artık. gururuma dokunuyor bu kadar kaliteli adamların olduğu bir takımın bu kadar pahalı bir kadronun sefil bir futbol sergilemesi. sanki yönetim dese ki bizim paramız yok, altyapı oyuncularıyla çalışacağız, biz ona itiraz eder miyiz? bence gayet de mantıklı olur. ama böyle bir iki yüzlülük olunca sinirim bozuluyor benim. biz bu takımı yıldızlar için sevmedik. ama kim ki kulübün paralarını çarçur etmişse hesap verir, vermelidir.

edit: salih dursuna salih uçan demişim ya la. eheheh, keşke salih uçan olsaydı ama maalesef. reshi uyardı, teşekkürlerimi iletiyorum.
© copyright 2005 - 2026