bugün

continuum

ilk bölümü sonunda kısa bir analiz yapmak gerekirse:

--spoiler--

- senaryo sıradan, basit ya da kolaya kaçılmış değil. normal bildiğimiz bilim kurguların tam tersini işletiyor. sakın bana terra nova demeyin. ağız burun pis dalarım.

- oyunculuklar kötü değil. ama mükemmel de değil.

- görüntü kalitesi çok sağlam. hd versiyon izleyenler bunu daha net anlayacaklardır. ekip bu görsellik üzerinde baya uğraşmış ve para harcamış. orasında hem fikiriz de bu görselliği kaç bölüm bu şekilde göreceğiz bende büyük bir soru işaretine neden oluyor. hatırlanacağı üzerine canımız ciğerimiz fringe' nin ilk bölümü 2008 yılında yayınlandı ve bu bölüm için 10 milyon dolar para harcanmıştı. ama sonrasında görsellik namına çok da bir şey vaat etmedi. umarım o şekilde olmaz.

- 10 bölüm olması iyi düşünülmüş ki ara tatilde bunun muhasebesi iyi yapılır. nerede haklıyız nerede hata yaptık iyice düşünülür.

- ve son olarak kesinlikle düşük beklenti ile izleyin. yeni lost olacak, game of thrones bitince buna devam ederim. fringe' nin koltuğunu bu alacak nidaları yerine oturup soluklanalım. ilk sezon bitsin ondan sonra bakarız efsane mi yoksa sıradan mı?

--spoiler--