bugün

ally mcbeal

gelmiş geçmiş en dayaklık dizi karakterlerinden biri ve aynı adlı dizi.

gerçekte 4. mevsim sonunda ally'nin larry'yle evlenmesiyle bitmesi gerekirken robert downey jr'ın uyuşturucu kullanımını dert eden yayıncı kanal fox yüzünden diziden ayrılmak zorunda kalmasıyla dizi çıkmaza girmiştir. 5. mevsimde büyük bir yaprak dökümü yaşanmış; dizinin pek çok yıldızı dağılmıştır. öyle ki john cage rôlünde oynayan ve ara ara bölüm yönetmenliği de yapan peter macnicol bile ana kadrodan çıkmış, ara ara görünür olmuştur.

5. mevsimde öyle sıçmıştır ki ilk bölümde ana kadroda olan julianne nicholson, james marsden ve peter macnicol'dan yalnızca peter macnicol son bölümde, konuk oyuncu olarak görünmüştür. mevsim arasında ally mcbeal'a 10 yaşında bir kız çocuğu verilmiştir. bu kızcağızı oynayan da hayden panettiere'dir. 3. mevsimde ölen gil belows son bölümde hayâlet olarak karşımıza çıkar... ally'nin yaşamında en çok iz bırakan diğer erkek larry'nin adı sürekli anılır ama arşiv görüntülerinden bile yalnızca bir kez yararlanılır.

bir de değinmeden geçmeyelim; bu dizide oynayan kadın oyunculardan calista flockhart anoreksik, portia de rossi hem anoreksik hem dyke, lisa nicole carson şizofrenken bunlarla yıllarca birlikte rôl alan courtney thorne-smith diziden sağlam ayrılmayı başarmıştır. kendisini ne kadar takdir etsek azdır.