bugün

whatsapp

nokia kullanıcıları, ovi store'dan symbian versiyonunu indirebilirler bu programın.
hani kullanışlı da bişi. güzel iş görüyor.
ama şunu da belirtmek lazım ki, bu programı tam anlamıyla kullanabilmek için, bir internet paketi sahibi olmaniz gerekiyor.
program wireless üzerinden de bağlantı kurabiliyor ama, wireless sınırlarından çıktığınız anda otomatik olarak edge/3g üzerinden çalışmayı sürdürüyor. bu da faturanıza bir ek ücret bindiriyor.
hele ki programın kapatılamadığını da (evet, çıkış deseniz bile arka planda saklanıyor ve çalışmaya devam ediyor) göz önünde bulundurduğunuzda, wireless sınırlarından çıktığınızda sol üst köşede 3g/edge ibaresini görüyorsunuz.

ama data paketi sahipleri bunları düşünmek zorunda değil tabi. bu programı yüklemiş olan tüm arkadaşlarıyla anlık olarak mesajlaşabiliyorlar.

haaa derseniz ki, "diğer instant messaging programlarından ne farkı var ki bunun? biz zaten fring'dir, ebuddy'dir, skype'dir, windows live messenger'dir kullanıyoruz; buna ne gerek var?" ona bir şey diyemem.
çünkü bunları kullanan insanlar için çok da ek bir şey getirmiyor insanın hayatına. hele ki whatsapp'i kullanan insan sayısının çok düşük olduğu düşünüldüğünde.

ama şu da var ki, msn'e girmek artık bir külfet haline geldi pek çok insan için. dolayısıyla sadece bir kaç arkadaşımla sürekli bağlantım olsun diyorsanız, yüklersiniz bu programı telefonlarınıza. 3-5 arkadaş sürek olarak online durumda irtibatta kalırsınız birbirinizle. msn listenizdeki kalabalıkla da uğraşmamış olursunuz. ayrıca fotoğraf göndermek, sesli mesaj bırakmak gibi özellikleri de kullanırsınız paşalar gibi.

fazla yaygınlaşmaması, hem en büyük handikapı hem de en önemli artısı. çelişkisi kendinden menkul yaani.