bugün

entry'ler (328)

borsa nın düşmesi

başbakanın basiretsizliğinin sonucu.

recep tayyip erdoğan

tamam iş vandalizme dönüştü, şerefsizler büyük zarar verdi etrafa, piyasaya, toplum malına falan peki sen ne yapıyorsun. içi boş açıklamalar yapıyorsun müdahale edeceğne. ya tam yetki ver polise yargıya göstericileri dağıtsın, suçluları tutuklasın ya kendi kitleni sür üzerlerine yada özür dile geri adım at. ama böyle yaparsan herşey daha kötüye gider gidiyor.

uyan türkiyem tarih yazılıyor

burada akp ye karşı birikmiş bi öfke var aynı cumhuriyet mitinglerinde olduğu gibi. öyle sloganla bağırıp çağırmayla hükümetin düşeceğini sanıyorlar. hem arap baharı da var örnek dimi ama? değil çünkü seçimle gelmiş bir iktidar var. ve seçimle gidememesinin nedeni muhaliflerinin çok daha boktan siyaset yapmasıdır. adamlar bunu bile fark edemiyor en basitinden. bu saatte kornalar, ıslıklar çalınıyor, bağırıp çağrılıyor. akp'nin politikalarında hoşnut olmamaya başlayan seçmenini düşün. hep böyle kabaca müdahaleler yüzünden partisinden kopamayıp kenetli kalıyor. fark edin artık mevzuyu.

sosyal medyanın gücü

fazla abartılır. zaten aksisi olsa bu ortamda yeri-göğü inletenlerin fikirleri iktidarda olurdu.

john herbert

family guyın oğlancı bunağı. star wars bölümünün obi-wan kenobisidir.

imf

neden kurtulduk diye sevinenleri hiç anlamıyorum. 11-12 yıl önce bu kuruluş dışında kimse de bize kredi vermek istemiyordu. imf olmasaydı devlet ne maaş ödemesi yapardı ne diğer yükümlülüklerini yerine getirebilirdi. resmen batardı. bize sahip çıkacak bi avrupa birliği olmayacağı için durumumuz yunanistandan çok daha beter olurdu.

sırrı süreyya önder

kendisi kürtlerden hızlı kürtçü çıkmıştır.

ali kırca

http://www.zaman.com.tr/n...yId.action?haberno=638913

şimdi tarihe dikkat edin.2008'in ocak ayı. ordunun bir şekilde hükümeti devirebileceği ve kimilerince devrilmesini umdukları zamanda böyle bir haber yapıyor. habercilik anlayışı ve nasıl bir insan olduğunu anlamışsınızdır.

borsa

deli paralar kazanmak yada kaybetmek sermayenizin büyüklüğüne bağlıdır. mesela en basitinden yıllık yüzde yirmi kardasınız. bir milyonun yüzde yirmisi niree bin liranınki nire.

edit: ya aslında bin lirayla da hayvani paralar kazanılabilir. vob ve varant bunun için var. amma zor ve çok riskli.feci zarar da edebilirsiniz. bu ikisinden parayı götütürmek için aşağıdakilerden birine sahip olmanız gerekiyor.

-yerel ve küresel olayları çok iyi analiz etmek ve sağlam öngörü.
-zaman makinesi veya kahinlik yeteneği.
-içerden bilgi alma(elin gavuru buna inside trading diyor.henüz halka duyulmamış şirket veya kurumlarla ilgili önemli bilgilerin dışarı sızması) ki bu suçtur.
-vs...

levent kırca

http://www.duzceyerelhabe...akteri_kaderini_belirledi

şahan gökbakar

iş bankası reklamına yaptığı tespite diyecek tek bişey var: adam haklı beyler.

murat bardakçı

önceki yazımda kendisini savunmuştum ama 11 yıl önce başbakan hakkında yazdığı gibi bir yazıyı bugünlerde yazmaya cüret edeceğini pek sanmam.

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2002/02/17/90029.asp

kibir

bu duyguya kapılanların zaten aştıklarını düşünerek etrafında olanlara karşı ilgi ve dikkat noksanlığı olur. bu yüzden hata yapmaya meyilli olurlar. kendini sevmeyle karıştırılmamalı kibir daha çok kendine tapma durumuna benzer.

sarkis torosyan

ermenilerin kenan komutanı.

ishal

kol gibi sıçmayı özlettiren illet.

battlestar galactica

http://www.youtube.com/watch?v=UGHIb7gG1m0&feature=fvwrel

43 gündür açlık grevi yapıp ölmeyen insan

tamamen duygu sömürüsü, dikkat için yapılan palavradır. hatta zayıflayan adam bulamayınca alakasız birinin fotoğrafını kullanıp yüzsüzce propaganda yapmaktan da hiç çekinmez.

http://haber.stargazete.c...kandal-cikti/haber-702936

skylar grey

underrated.

devletçilik

örnek olarak cumhuriyetin ilk yıllarından başlayalım. nerdeyse bütün önemli işletmeler devletin elinde. memur kafasıyla yönetilen yerlerinde işlerin nasıl yürüdüğünü açıklamama gerek yok. devlet dairesine işiniz düşmüşse zaten bilirsiniz. meselenin önemli kısmıda bizde bu yüzden demokrasi talep eden bir burjuva sınıfı çıkmamıştır. o tüsiad da gördüğünüz devlet eliyle zengin edilmiş adamlardır yani burjuva değilde zenginler kulübüdür. biraz gelişmiş ülkelerin tarihini incelerseniz bilimsel ve demokratik ilerlemeleri hep yetenekli tüccar sınıfının tetiklediğini anlarsınız. çünkü bu sınıfın işine gelir bunlar. bizde bunlar olmayınca da memur, asker, bürokrat takımıda halkı ezer de ezer. işlerini iyi yapmalarına gerek yoktur kimse de onlardan hesap soramaz. türkiye yavaş yavaş bu ideolojiden uzaklaşsa da onlarca yıllık etkisi azalsa da hala devam ediyor. yoksa köklü burjuva sınıfı olsaydı bugünkü iktidar da bu kadar hoyratça hareket edemezdi "bi dakka dur kardeşim aklını başına al" derlerdi en azından. yinede yavaş yavaş durumumuz iyiye gidiyor. ordu'nun son 20 yılda açık seçik darbe yapamamısın bir nedeni de serbest piyasa ekonomisidir. adamlar biliyorlar öyle darbe yapsalar başbakanı assalar ekonominin allak bullak olacağını.
bana kalsa devletin ordu, ilk-orta öğretim kademeleri ve hastahaneler dışındaki her alandan elini-eteğini çekmesi gerekiyorda neyse.

edit: ayrıca devlet baba'nın kanatları altında olan iş adamları yüzünden özel sektörün rekabet mekanizması felç olmuştur. bu iş dünyasına öyle köklü yerleşmiştir ki etkisi bugünlerde bile devam etmektedir. kaç yıllık zengin patronlar devletten teşvik primi, ucuza kredi vs. almadan bi işe girişmek istemez.

devletçilik

türkiye'deki bütün sorunların(yolsuzluk, yozlaşma, darbe-militarizm, demokrasi kıtlığı, yargı, basın daha giderde gider...) dolaylı yada doğrudan sorumlusu olan ideoloji.