bugün

entry'ler (1)

arı bilgi bilişim teknolojileri akademisi

Ben halen öğrencisiyim Java Android kursu var, ben zaten programcıyım ve yazıyorum. Uzmanlaşmak ve sürekli copy paste olayını kullanmamak inciğini çıkartmak için kaydoldum. Müdür o yönde bize beyanda bulundu. Programda Java ile DB bağlantıları ve işlemleri vardı. Onları bile yapmadık Android'e geçtik.

Javada Eclipse kullanılıyor, Android'de Android Studio ama bilgisayarlar Core 2 Duo işlemci ve 4 gb Ram olduğundan 15 dakikada zarzor açılıyor. işlemci HAMX destekli olmadığından Bios'tan ayar yapsanız bile sanal makineler çalışmıyor. GenyMotion ya da kendi sanal makinesini çalıştırmıyor. Kendi laptobumu götüreyim bari dedim. internet de zaten evdeki ADSL modemlerden. Modem her makineye IP veremiyor. Kendi LAN'ına dahil olan kasalar bile IP alamıyor. Ücretsiz dandik modemle internete bağlanıyorlar. Fiber falan yok.

Kaynak kitapları vs yok. Düşünün yani hocanın bilgisayarda bile sanal makine çalışmıyordu. Ben şikayetvar ve blog sitemden yüklenince biraz daha adam ettiler hocanın makinesini. Yani bir de web sitelerinde ağır programların eğitimini verdiklerine yönelik tanıtımlar var bunlar SolidWorks tarzı eğitim nasıl verir ya da bunları bilgisayarları nasıl kaldırır bilemiyorum.

Tanıtım şöyleydi: Hocalarımız çok iyi, sizin seviyenize göre program hocanız tarafından ayarlanabilir, kesinlikle proje tabanlı eğitim ve her proje puanlandırılır, sınavlar yapılır. Puanlı sertifika verilir. KariyerNet ile anlaşmamız var iş bulmaya yönelik referans oluruz. Şeklinde tanıtımları vardı. Hiçbir şeyi yok. inanmanın anlamı yok.