bugün

sevdiği entry'ler

pseco

2010 senesinin sıcak bir yaz akşamında rahmetli dayımı anlatırken gözyaşlarına boğulduğum anda kalkıp bana sarıldığı anda kardeşim ilan ettiğim yazardır. her zaman orada sizin için dertleşmeye hazırdır gönlüne göre versin yaradan.

biz doları yükselterek ekonomide bir şey deniyoruz

bu sözü diyen avrupa da bakan hükümet üyesi-çalışanı demiş olsa...

bırakın milletin aklı ile dalga geçmeyi, bu sözü eden kişi (görevi makamı yetkisi ne olursa olsun) anında dava açılır ve meclis, borsa ticaret odaları, finans kurumları acil toplanır doğacak krizi en az zararla atlatmak için kriz masaları oluşturur.

borsa da hisse sahipleri, yabancı para ile ticaret yapan üretici, tüketici, ihracatçılar, ithalatçılar, döviz kredisi alıp borçlananlar, döviz kredisi verenler, döviz bazında yatırım yapanlar, hepsi tazminat, zararın tanzimi davaları açmak için hukuk bürolarına hucum ederler.

kısacasi; bu manipülasyon suçudur.
ya piyasadan döviz toplayan ve döviz ile ithal edilen mallar açısından stok ve envanterlerini şişirenler de düşünülürse...
bu sözü benim gibi cahiller idam sehpasında nasılsa ölüyorum diyerek bile etmez.

hukuki açıdan suçtur.
yukarıda belirtilen durumlar senaryo değildir.
birisi çıkıp "sen dövizi (yen veya yuan ya da dolar vb) bilerek yükseltiyorsun. bazı şirketleri bilerek batırıp borçlandırıp, borçlarını ödeyemez hale gelmesine yol açıp ucuzca satılması el değiştirmesi, piyasa ve ticaret gücü kaybolsun mu istiyorsun?" der.

kısacası tüyleri diken diken eden açıklama.

https://www.youtube.com/watch?v=LKMeuY_nNoA

skagen

kadınlar için adeta muazzam çizgilere sahip danimarkalı saat markası. üretim ise çin de yapılmakta - beni yemedilerse-. bu sene kendime doğum günü hediyesi olarak aldım ve açıkçası sessiz çalışması, zarif ve güçlü görüntüsüyle beni etkileyen bir aksesuar oldu.

teşekkürler skagen.

türkiye nin tunus tan zeytinyağı ithal etmesi

recep tayyip erdoğan tarafından müjdelenmiştir(!)...
http://www.patronlardunya...agi-ithal-edecegiz/199834

--spoiler--
Türk ve Tunus ekonomi bakanlığı dar kapsamlı bir çalışma yapacak. Nerede sıkıntı var bunları süratle aşmak istiyoruz. Gerek ekonomi gerekse savunma alanında iş birliği yapacağız. Buradaki cari açığı dahada düşürelim. Örneğin bir zeytinyağı ithalatı olabilir. Arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak. Turizmde yapacağımız çok işler var.
--spoiler--

zeytinyağı evet. zeytinin yağı.

anavatanı anadolu olan zeytinyağını ithal edeceğiz.
(bkz: akp döneminde olmuştur)

dünyanın en güzel zeytini bizde.
(bkz: gemlik zeytini)

ama biz geçen gün kanun hükmünde kararname çıkararak gemlik'te rant yeri açabilmek için zeytinliklerin kesilmesine zemin hazırladık.

milyonlarca zeytin ağacının kesilmesi için çalışmalar başlattık.
(bkz: 117 milyon zeytin ağacının kesilecek olması)

ve geldiğimiz nokta;
tunus'tan zeytinyağı ithal edeceğiz...

bravo.

mr

ilaçlı emar çekildim.çok ateş yaptı ya bu ilaç zararlo bişemi acaba.

friends

ingilizce arkadaş anlamına gelmektedir.
© copyright 2005 - 2026