bugün
- yazarların favori giyim markası8
- sekiz aydır masturbasyon yapmıyor olmak7
- friedrich hegel la bi cay icek12
- velvet57
- insan olmaya ceyrek kala15
- sigara içmeyi bırakmak istememek8
- sözlük yazarlarının karşılaştığı garip olaylar7
- yargıya güvenen varsa yazsın9
- evde soğuk kahve yapımı7
- sözlükte güzel kız olmaması sorunsalı8
- erotik şiir4
- sana ihtiyacımız olmaz diyen akraba3
- 2026 ekonomik krizi16
- migros'tan alışveriş yapınca elit olduğunu sanmak6
- yalnızlıkla sevişmek5
- kadınları aşağılamanın moda olması7
- hayattaki en değerli şeyler5
- migros'a sorulacak tek soru23
- akıl3
- zeka içerikli entry vs bilgi içerikli entry8
- arkadaşlarla bir anda nepal'e gitmek4
- aleksey batrakov28
- sınıfın en güzel kızı4
- bir sözlük yazarını kıskanmak13
- kavgada söylenen tehdit cümleleri3
- victor osimhen20
- bir erkeğe en çok yakışan şey2
- hurdacıya gidiyorum7
- bilinçaltı algılama5
- tombul efes3
- osuruktan şiirler60
- ioçk silik yesin kampanyası6
- sokrates in bilgi doğuştan gelir demesi3
- arkadaşlar çok hastayım ya10
- enayimiknatisii6
- 20 ağustos 2026 trabzonspor ferencvaros maçı2
- arkadaşlar sözlük hesabımı siliyorum3
- ırkçıların geri zekalı olduğu gerçeği11
- mutlu ama uzak olsun birader3
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı2
- tostumu yaptım11
- merve2
- yolcudurgider3
- g i l d e d l i l y16
- tevellüt kaç2
- ioçk'un arto'ya benzemesi5
- kaos show2
- yazarlara gelen son mesaj5
- öğretmenlere önlük ve kıyafet zorunluluğu gelmesi9
- sözlük kavgalarının aslında çok yararlı olması9
sevdiği entry'ler
hiç değişmemişim, aynı mal kalmışım diye duygulandım. 2010'dan bu yana tek bilgi eklenmemiş beynime.
sevgili otopsiraporlari,
bu aralar gönlüm çok hoş, bana bahar iyi geldi. bahar bana geldi gibi oldu hatta. sorunların hiç biri yerini değiştirdi mi, küçüldü mü, büyüdü mü? hayır aynı yerlerinde dağ gibi duruyorlar ancak ben iyiyim. baharın havası henüz hala serin ve keskin. sıcağa çalamadı bir türlü, bu serin hava ve biraz bulutlu güneş, günü aydınlık kılıyor ve bu bana çok iyi geliyor. aynı iyi gelmeleri senin için de dilerim. umarım bu baharın aydınlığı sana da neşe getiriyordur. hangi şehrin güneşi sırtını ısıtıyor bilmiyorum, ama gölgelerin dışındaki yerlerde istanbul'un güneşi bana çok iyi geliyor. sahi her şehrin güneşi başka oluyor değil mi? ben şimdi bunu düşüneceğim avel avel. başka şehirlerin güneşlerini düşüneceğim.
saygılarımla,
gocu
bu aralar gönlüm çok hoş, bana bahar iyi geldi. bahar bana geldi gibi oldu hatta. sorunların hiç biri yerini değiştirdi mi, küçüldü mü, büyüdü mü? hayır aynı yerlerinde dağ gibi duruyorlar ancak ben iyiyim. baharın havası henüz hala serin ve keskin. sıcağa çalamadı bir türlü, bu serin hava ve biraz bulutlu güneş, günü aydınlık kılıyor ve bu bana çok iyi geliyor. aynı iyi gelmeleri senin için de dilerim. umarım bu baharın aydınlığı sana da neşe getiriyordur. hangi şehrin güneşi sırtını ısıtıyor bilmiyorum, ama gölgelerin dışındaki yerlerde istanbul'un güneşi bana çok iyi geliyor. sahi her şehrin güneşi başka oluyor değil mi? ben şimdi bunu düşüneceğim avel avel. başka şehirlerin güneşlerini düşüneceğim.
saygılarımla,
gocu
Üzüntü, sadece karanlıkta ağlamak değildir. Vücudunun sana karşı gelmesidir. Nedensiz yere sırtının ağrımasıdır. Çok fazla yemek yemektir ya da hiç yememek. Gece 3’te uyanık kalmak, sonra öğlene kadar uyumaktır. Hatırlaman gereken şeyleri beyninin unutmasıdır. Göğsünün ortasında hiç gitmeyen ağırlıktır. Kimsenin göremediği, ama bedeninin her gün sessizce taşıdığı bir yüktür.
Otopsim, Güzel kardeşim senin sonda tarif ettiğin şey acıdır; Aşk değildir.
Aşk, acı bir şey değildir, bilakis tatlıdır, pamuk gibidir.
Aşık olduğun zaman üzülmezsin aksine mutlu olursun, her şeye ve herkese gülümsersin. Bulutlar daha beyaz, gökyüzü daha mavi gelir, kıyafetin bir başka yakışır üstüne, çalan şarkılar sizin için yazılmış hissedersin. Yemeden, içmeden de ufaktan kesilir, kalbin de pırpır çarparsa anla ki aşka tutuldun.
Yani anlayacağın Güzelkardesim pamuk şekeri gibidir aşk.
Ağlatan, inleten, üzen, kahreden şey nedir bilmiyorum; ama aşk değildir.
Aşk, acı bir şey değildir, bilakis tatlıdır, pamuk gibidir.
Aşık olduğun zaman üzülmezsin aksine mutlu olursun, her şeye ve herkese gülümsersin. Bulutlar daha beyaz, gökyüzü daha mavi gelir, kıyafetin bir başka yakışır üstüne, çalan şarkılar sizin için yazılmış hissedersin. Yemeden, içmeden de ufaktan kesilir, kalbin de pırpır çarparsa anla ki aşka tutuldun.
Yani anlayacağın Güzelkardesim pamuk şekeri gibidir aşk.
Ağlatan, inleten, üzen, kahreden şey nedir bilmiyorum; ama aşk değildir.
Farklı zamanlarda, aynı yerde buluşmak. Sevgilim, ben de o bankta oturmuştum, ve bir sigara içmiştim. Yoldan geçenlere bakmıştım. O zaman senin benden önce oraya gelmiş olduğunu bilseydim keşke. Daha mutlu bakardım insanlara. Sen vardan beri, herkese daha mutlu bakıyorum zaten.
Allah'ım, yerdeki gökteki ve her ikisinin arasındaki mülkün sahibi sensin.
Senden başka ilah yoktur ve bütün peygamberler senin kulun ve elçindir.
Allah'ım, yalnızca sana kulluk eder ve yalnızca senden yardım dilerim.
Görüp görmediğim, bilip bilmediğim nice nimetlerini verdin, bana verdiklerin için sana şükürler olsun ve bana verdiklerinin daha fazlasını ihtiyacı olan tüm insanlara ver ve de bana verdiklerini senin rızanı kazanmak için senin yolunda kullanmam için bana yardım et.
Allah'ım, kadınlar hakkında hüküm sana aittir.
Kadınlara anlayışlı sabırlı olmam ve senin rızanı kazanacak davranışlarda bulunmam için bana yardım et.
Eşimden annem kız kardeşlerim olmak üzere bütün kadınlardan razıyım, sen de onlardan razı ol ve kadınları akleden kullarından eyleyip kader güzelliği verip, hayırlı evlat yetiştirmek, hayırlı eş bulmaları için onlara yardım et.
Kadınlar, erkeklere emanetin olur. Kadınları koru, çünkü; sen emanetlerini bizlerden daha iyi korursun.
Allah'ım, kem gözlerin nazarından, şeytanın şerrinden, gecenin karanlığından, her türlü fenalık ve de kötülüklerden, küçük büyük her türlü günahtan haramdan, gıybet, iftira, dedikodu, görünür görünmez kazadan beladan şerden salgın hastalık, tabi afet ve hasetlikten haset insanların gözlerinden, zalimlikten ve zalimlerin zulmünden, bilmediğim şeyleri istemekten, kabul olmayacak dualardan, rızkını nimetini gitmesi gereken yerlere engel olan insan olmaktan ve o insanların kötülüklerinden ve de sana şirk koşmaktan, gaflet delalet ihanet den sana sığınırım.
Bilerek ya da bilmeyerek sana şirk koşmuş isem, senin affına sığınırım.
Allah'ım, beni ailemi ulusumu devletimi Salih ameller işleyenler (insanlığa faydalı olan kötülük yapmayan iyilik güzellik barış için, inansın inanmasın tüm insanlar) Müminleri koru.
Bizlere her türlü kötülüğe karşı dayanma gücü ver
Rahmetini rızkını bizden esirgeme, utanılacak işler yapmamamız için bize yardım et.
Tutamayacağımz sözler vermemek için bize yardım et.
Aklımızı imanımızı korumak için bize yardım et.
Bu ülkeyi yurt yapan tüm insanlardan şehitlerimizden gazilerden erenlerden razıyım, eşimden anne babam hısım akraba komşu Salih amelli kullarından razıyım, sen de onlardan razı ol.
Az verip aratma çok verip azdırma bizi Allah'ım.
Ne verirsen, istersem hayırlı olsun.
Hesap günü geldiğinde ayıplarımı ört, hesabımı dosdoğru kolayca vermek için bana yardım et.
Bende hakkı olan insanların hakkını vermem helallik almam için bana yardımcı ol.
Dertlerimize deva hastalıklarımız için şifa borçlularımıza eda nasip eyle.
Sen her şeye kadirsin.
Senden başka ilah yoktur ve bütün peygamberler senin kulun ve elçindir.
Allah'ım, yalnızca sana kulluk eder ve yalnızca senden yardım dilerim.
Görüp görmediğim, bilip bilmediğim nice nimetlerini verdin, bana verdiklerin için sana şükürler olsun ve bana verdiklerinin daha fazlasını ihtiyacı olan tüm insanlara ver ve de bana verdiklerini senin rızanı kazanmak için senin yolunda kullanmam için bana yardım et.
Allah'ım, kadınlar hakkında hüküm sana aittir.
Kadınlara anlayışlı sabırlı olmam ve senin rızanı kazanacak davranışlarda bulunmam için bana yardım et.
Eşimden annem kız kardeşlerim olmak üzere bütün kadınlardan razıyım, sen de onlardan razı ol ve kadınları akleden kullarından eyleyip kader güzelliği verip, hayırlı evlat yetiştirmek, hayırlı eş bulmaları için onlara yardım et.
Kadınlar, erkeklere emanetin olur. Kadınları koru, çünkü; sen emanetlerini bizlerden daha iyi korursun.
Allah'ım, kem gözlerin nazarından, şeytanın şerrinden, gecenin karanlığından, her türlü fenalık ve de kötülüklerden, küçük büyük her türlü günahtan haramdan, gıybet, iftira, dedikodu, görünür görünmez kazadan beladan şerden salgın hastalık, tabi afet ve hasetlikten haset insanların gözlerinden, zalimlikten ve zalimlerin zulmünden, bilmediğim şeyleri istemekten, kabul olmayacak dualardan, rızkını nimetini gitmesi gereken yerlere engel olan insan olmaktan ve o insanların kötülüklerinden ve de sana şirk koşmaktan, gaflet delalet ihanet den sana sığınırım.
Bilerek ya da bilmeyerek sana şirk koşmuş isem, senin affına sığınırım.
Allah'ım, beni ailemi ulusumu devletimi Salih ameller işleyenler (insanlığa faydalı olan kötülük yapmayan iyilik güzellik barış için, inansın inanmasın tüm insanlar) Müminleri koru.
Bizlere her türlü kötülüğe karşı dayanma gücü ver
Rahmetini rızkını bizden esirgeme, utanılacak işler yapmamamız için bize yardım et.
Tutamayacağımz sözler vermemek için bize yardım et.
Aklımızı imanımızı korumak için bize yardım et.
Bu ülkeyi yurt yapan tüm insanlardan şehitlerimizden gazilerden erenlerden razıyım, eşimden anne babam hısım akraba komşu Salih amelli kullarından razıyım, sen de onlardan razı ol.
Az verip aratma çok verip azdırma bizi Allah'ım.
Ne verirsen, istersem hayırlı olsun.
Hesap günü geldiğinde ayıplarımı ört, hesabımı dosdoğru kolayca vermek için bana yardım et.
Bende hakkı olan insanların hakkını vermem helallik almam için bana yardımcı ol.
Dertlerimize deva hastalıklarımız için şifa borçlularımıza eda nasip eyle.
Sen her şeye kadirsin.
Böyle sanki tam her şey yoluna girmeye başlamışken bir pürüz çıkacak da mutsuz olunacakmış gibi. Yani hep tetikte.
insanlık
Merhamet
Acıma hissi
Güven en baştadır.
Merhamet
Acıma hissi
Güven en baştadır.
"Hayat ancak böyle insanlarla bir araya geliyorsan yaşanmaya değer."
Jack London / Martin Eden
Jack London / Martin Eden
gece gece birden aklıma gelen şarkı açtım dinliyorum. modumu yerle bir etti ama olsun. entry gireyim diye baktığımda ise en son en sevdiğim yazarın entry girdiğini gördüm. hislerle anlaşıyoruz otopsi. gecen düşüncelerin kadar güzel olsun.
Sevgili dostum otopsiraporlari,
Bugün doğduğun günün iade i ziyaretiymiş, ya da dün. Lütfen bana bunun lafını yapma. Aramızda bir günün lafı olmaması lazım zaten. Yıllardır birbirinin pm’ine uğrama zahmetine girmeden süren bu güzel arkadaşlığın bir gün sapmalık hatrı illa vardır diye düşünüyorum. Hayır dün de kutlardım ama uyumuşum. Gayet geçerli bir gecikme sebebi bence.
Uzun lafın kestirmesi; kutlarım yeğenim. “Şöyle” olabileceğin bir manit dilerim yeni yaşında.
Saygılarım,
Das gocu
Bugün doğduğun günün iade i ziyaretiymiş, ya da dün. Lütfen bana bunun lafını yapma. Aramızda bir günün lafı olmaması lazım zaten. Yıllardır birbirinin pm’ine uğrama zahmetine girmeden süren bu güzel arkadaşlığın bir gün sapmalık hatrı illa vardır diye düşünüyorum. Hayır dün de kutlardım ama uyumuşum. Gayet geçerli bir gecikme sebebi bence.
Uzun lafın kestirmesi; kutlarım yeğenim. “Şöyle” olabileceğin bir manit dilerim yeni yaşında.
Saygılarım,
Das gocu
Yay burcu muymuş? Gerginlik bundanmış hep meğersem keh keh keh.. doğum günüsü kutlu olsun hanım kızımız.
Doğum günün kutlu olsun otopsiraporlari.
Nice mutlu yaşlara.
Nice mutlu yaşlara.