/61
uzun boylu erkek kısa boylu kız birlikteliğindeki kız.*
yeniden bir şeyler yazacağım. yapmacık geldim kendime. şebnem ferah diyince küçükten beri bir hoş olurum. sanki böyle dünyanın en güzel sanatçısı, en güzel insanını anar gibi. ben daha ilkokuldayken abim, şarkılarını dinleyerekten evimizde şebnem ferah sempatizanı haline gelmemizi sağladı. şebnem ferah fanatiği olarak, evde şarkılarını bağıra bağıra söylerdik. anladığımdan mı? tabii ki de hayır. abi sevgisi işte. "abim ne yapıyorsa, en güzeli o'dur!" anlayışı beni bu hâle getirdi. abimin ilgilendiğe her şeye kuşkusuz bağlanmam da pek tabi bundandır. demek ki, bir şeylere bağlanmak için sadece onu takdir etmek, sevmek gerekmiyor. hayran olduğunuz bir abiniz olunca da, bir şeylere sorgulamasız bağlanırsınız işte...
her neyse konu şebnem'den abime kaydı... geri şebnem'e kaydıralım...

sonrasında üzerinize afiyet ben büyüdüm. küçükken hayran olduğum insanın, muhteşem bir felsefeye sahip olduğunu kavradım. kavradıkça hayretlendim, harbi harbi güzelmiş hissine kapıldım... birkaç şarkısına vurgu yapıp gidiyorum o hâlde...

"içine girdiğin küçük kaygan deliği
yeni ve büyük bir dünya mı sandın?"
dizeleri cesaretli ve akılcı edebiyatının göstergesi... tapılası bir insan olduğunun örneği... hiçbir kızdan ben böyle, net bir ifade bulmadım. bazı erkeklerin yüzeysel edebiyatını bu kadar net özetlediği için şebnem ferah'a için teşekkürlerimi sunuyorum. sağ ol şebnem abla, valla. sen söylemesen bu kızlar, olaydan haberdar olmayacak!

"korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin" var bir de... buna girmiyorum bile. * o kadar derin ve anlamlı, o kadar hayat dolu, o kadar büyüleyici bir şarkı ki... güzelliğinin, etkileyiciliğinin önü alınamayıp, şarkı sözü nietzsche'nin denerek, birçok insan inandırılıyor... bir * yaratılıyor. yapmayın, eylemeyin, sallamayın, şebnem ferah'ın emeğini gölgelemeyin dedim, dinletemedim... gün geçmiyorki şuursuz insanlarımız sallamıyor olmasın... en nihayetinde dünyaca ünlü filozofa ait olduğu iddia edilen şarkı sözleri de şebnem ferah için bir iltifat olarak da nitelendirebilir. isrerse şebnem ferah, iltifat olarak da algılamayabilir. her türlü istediğini yapar, bize mi soracak?

bu kadın çok yetenkli çok... özellikle kızlar sahip çıkmanız gereken, hislerinize feci halde tercüman olabilecek bir rock sanatçımız var. haberiniz olsun. kendisini çok seviyoruz, siz de sevin...
Her sene, üniversite şenliklerinde Uludağ Üniversitesinde konser veren, güzel sesli kadın. Konserleri büyüleyici geçer.
içindeki dünyayı kağıda en iyi dökebilen bir kadın.
beni birçok şarkısıyla alıp bir yerlere götüren efsane sesli sanatçıdır kendisi. sen nasıl bir insansın ki böyle şarkılar yazıyorsun. yapma böyle....
tapılası rock sanatçısıdır. yakın zamanda annesini kaybetmesinin ardından depresyona girip saçlarını bayağı kestirmiştir ve almanya'ya yerleşmiştir.
bu yaz ki vodafone free fest ile ünimize gelen ve bizi 12 şarkı boyunca büyüleyen dişi!
kapı gıcırtısı sesli hatundur. *

not: daha önce yazıldıysa kusura kalmayın.
aralıkta çıkacak olan 22 sanatçının orhan gencebay şarkılarını seslendireceği albümde, gencebay'ın küçüksün yavrum eserini seslendirecek olan sanatçı.
kısacık saçlarıyla hayallerimi yıkmıştır. merak edenler için:

(bkz: show tv)
o saçlar hiç olmamış şebo hiç olmamış.
deprem konusu ile ilgili müthiş bir konuşma yapmıştır. depremi en acı şekilde yaşayan biri olarak çok önemli bir noktaya değinmiştir. önemli olanın bundan sonrası olduğunu söyleyerek depremzedelerin yıkılan hayatlarını yeniden kurulma aşamasına dikkat çekti. artık türkiye'de herkesin işinin doğru şekilde yapması gerektiğini söyledi. ve gençlere çok sevdikleri işi yapmalarını tavsiye etti. çünkü insan çok sevdiği işe ihanet edemez.

sağolsun, varolsun...
boş hatun.
ergenliğin geçmeyen modasıdır.
(bkz: ben de sevdim)
benzetildiğim kadın ayrıca sesi çok büyüleyici çok başarılı, daha saymakla bitmeyen ne güzellikleri var...
Günümüz kızlarının benzemeye çalıştığı ona benzemek için kılıktan kılıga girdigi halde bir gram bile benzeyemedikleri rock şarkısı.

(bkz: şebo olunmaz şebo doğulur)
annesini kaybettikten sonra bunalımdan dolayı olsa gerek saçlarını kısacık kestirmiş olan sanatçı. kolay değil pek çok kez canını kaybetmiş olmak. buna rağmen hala dimdik ayakta. kiminin yaptığı gibi müziği bırakıp köşesine çekilmiyor; hala devam ediyor hayatla savaşmaya, içindeki umudu şarkılarıyla anlatmaya. eminim bundan sonraki şarkıları da umut dolu, biraz hüzünlü ama yine de umut dolu olacaktır. kendisine yakışan bu, devam etmeli yolunda.
1998 yılında ablasını, 17 ağustos 1999 depreminde babasını ve yakın zamanda annesini kaybettiği için saçını kısa kestirmiş olabilir. yakışıp yakışmamasından çok kısa saçların ona ne ifade ettiği daha önemli. anlayışla karşılamak gerekir.
dünyanın en mükemmel sesi dıye biri kulağıma fısıldasa şaşırmayacagım sanatcı.
yeni imajıyla okanın programına çıkmış lakin kötü olmuş.
bu alışılması zor yeni imajı ile kendisine en ufak bir soğuma beslemediğim sanatçı.
bu imajı ile ruhunda da bir değişklik olduğunu düşündüğüm über sanatçı...
yeni imajı gerçekten olmamıştır.

(bkz: uzatsan tam süper olacak)
orta yaş sendromuna geri girmiş gibi görünen über insan.
(bkz: amy lee) ile olan benzerliğinden ötürü beni benden alan şarkıcıdır. değerlidir. sevilir.
© copyright 2005 - 2026