bugün

fizikçilerin dibini düşürecek soru. biri beni durdursun. armand hippolyte louis fizeau mezarında ters döndü şu anda. evet.
karanlığın ışığın olmaması durumundan mütevellit bir yokluğun ifadesi olduğunu bilmeyen kişinin
aklını kurcalayan sorundur.
Karanlık ışığın değil aydınlığın zıt anlamlı kelimesidir bu yüzden mantıksız bir karşılaştırma.
410.000.000x9.8 Yer çekimi ivmesine dayanabilecek bir hız varsa söyleyin biz de bilelim .
Baran 13 yaşında, arkadaşları ona fizikboy diyor.

Karanlık zaten vaki olandır, her yer karanlık, karanlığın içinde ışık olduğundan işik hizi hesaplanir, yani yildiz ve gunesi sok yerinden gor dunyayi *

Uber kafa seni.
bir çeşit yanılgı. ışık-aydınlık-iyilik üçgeni'ne benzer şekilde karanlık-cehalet-kötülük üçgenini kurduğumuzu varsayarak; karanlığın da 3 çita kuvvetinde olduğunu pekala söyleyebiliriz. "kötülükten korktuğum kadar ölümden korkmam. çünkü kötülük ölümden çok daha hızlı koşar" diyen sokrates dayı yanılıyor olamaz.
karanlık enerji'ye bi bak derim ben yinede.
karanlık maddeden habersiz cahil söylemi.

görsel
Cahilligin bu kadari !!

Sen yanlis yerdesin kardesim... Git kahvede cayini icmeye bak niye bos islerle ugrasiyon ki.
Did you mean?

(bkz: karanlık enerji)
i$igin tersi karanliktir.

yani bardagin yarisi bo$ken, yarisi da doludur. bu da bo$ ve dolunun yani i$ik ile karanligin mutlak deger icinde birbirine e$it olduğunu gösteriyor.
görsel
(bkz: eksi ışık hızı)
bilminden kalmamış, sanatından versek?

KAGEMU BLACK SUN: http://youtu.be/RQBS0KWM3bw
o da vardır.

13 yılda tüm Türkiye'yi sarmıştır mesela.

geniş bir coğrafya en nihayetinde.
ilk okulda bile sözel seçmesi gereken kişi merakı.
Sonu, anafen varda babafen neden yok durumuna düşürecek sorunsal.
sözlüğümüzdeki binlerce değerli fizikçi ile gurur duymama sebep olan soru. işte türkiye'Nin bilim ve teknoloji gücü. ama nedense hala sözlükte yazıyorlar. evet.
"ışığın hızının olduğu kim söyledi bu sığıra" sorusunu akıllara getirmiştir.
ilahi ışıklar eşliğinde aydınlanıp gökyüzüne doğru yükselmeye sebep olan bir soru. öncelikle gölge hızı nedir buna biraz değinelim.

gölge hızı ışık hızı gibi bir hızdır ve ışıktan hızlı hareket edebilir, yani görünürde. peki işin aslında neler oluyor?

eğer ay'a doğru batman filmindeki gibi bir projektör ışığı tutsaydık ve projektörün önünde elimizle tavşan işareti yapsaydık gölgesi mantıken ay'ın bize gözüken kısmının neredeyse tamamını kaplayacaktı. tavşanı dünya'da bir kaç santim yana gidecek şekilde hareket ettirdiğimizde ise gölgesi ay'da kilometrelerce yol kat edecekti. bu durumda karanlığın hızı vardır ve ışık hızından büyüktür diyebilir miyiz? eğer bunu dersek bir yanılgıya düşüp gölge kavramının ışık gibi herhangi bir madde türü olmadığı gerçeğini de es geçmiş oluruz. daha doğrusu gölge gerçekte bir foton eksikliğidir ve hızının bir madde olan foton hızı ile karşılaştırılması da mantıksız olur. gölge görünürde ışıktan hızlı hareket edebilir ancak gölgenin bilgisi ışık hızını asla geçemez. bizi burada ilgilendiren de zaten bilginin iletimidir. yani dünya'da oynattığımız tavşanın gölgesi ay'daki a noktasından b noktasına herhangi bir bilgi taşımayıp ışıktan hızlı bir şekilde gitmemiş olur. işin aslında gölge a noktasından b noktasına hareket etmeyip aksine ışık hızında bizden önce a noktasına sonra da b noktasına doğru hareket eder. tabii gerçekte gölgenin hareket etmesi diye bir durum da söz konusu olmadığından bu durum sadece bir illüzyondan ibarettir diyebiliriz.
(bkz: karanlık madde)
var ama gözükmüyor...
Anti graliyen atom altı Parçacıklar yüzünden pampa.