bugün
- kadın olmanın avantajları15
- arkadaşlar ben drama queen miyim4
- kadın sürücü görünce yapılması gerekenler9
- türkiye'ye geldim10
- askerde 200 metre atışı yapmak11
- her şeyi açıklayan en kısa cümle7
- bir bayan yazarın erkek yazarla kavga etmesi10
- 30 yaşından sonra aşık olmanın imkansız olması4
- sarhoşken yapılmış en aptalca şey6
- nervio20
- hangi manifest kızı ile sevişmek isterdin3
- trans kadın çekiciliği5
- kadıköy solcusu4
- sevişirken mastürbasyon yaptığını hayal etmek3
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- pkklı mezarları tahrip edildi diyen mv2
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı2
- kurtar bizi müsavat16
- geceye bir şarkı bırak4
- kedi sidiği kokmak5
- her kıza yazan erkek3
- alevi kızların alev alev yanması13
- tekne turu yapmak2
- sözlükte kafa açıcı başlık olmaması9
- frankyfourfingers2
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler9
- kadınları anlamak3
- aleksey batrakov5
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı25
- mehdi türkiye de3
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- 15 ağustos 2026 gençlerbirliği fenerbahçe maçı3
- zayıflama çayına inanan insan2
- ellerim bos gonlum hos10
- tanrı vs şeytan3
- devran dönecek8
- şişman insanlardan tiksinmek2
- mabel matiz3
- ben uyuyacağım sözlük2
- hiç olmayacak bir insana aşık olmak4
- marmara üniversitesi göztepe kampüsü3
- karıncayiyen beslemek2
- sevgilinizin vajinasını yalar mısınız7
- wilfried singo3
- johnny depp olmak isterken kral abdullah olmak2
- güç zehirlenmesi yaşamamak için yapılması gereken7
- çü be3
- ahmet baran yazgan10
- neden tüm iyi fikirler tuvallette akla gelir4
- okan buruk12
1.Belli bir amaca göre gereken bilgileri verme işi,tedris,tedrisat,talim.
2.Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme,gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme işi.
2.Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme,gereçleri sağlama ve kılavuzluk etme işi.
terbiye,eğitim,tahsil,tedris,kurs anlamına gelen eski türkçe sözcüktür..Öğrenim Birliği kanunu (Tevhid-i Tedrisat Kanunu)
eğitimin kankası, hiç ayrılmayan ikililer.
etimolojik olarak ök sözcüğünden türeyen ''k'' harfinin yumuşaması ve dilde kolaylık ilkesiyle ökretmek sözcüğünün öğretmek , öğrenmek olması sonucu ortaya çıkan türkçe sözcüktür.
şimdi bunu ben neden yazdım ?
ök eski türkçe'de anne anlamına gelen bir sözcüktür. bu da demek oluyorki eğitim, öğrenme anne ile başlar. o yüzden ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir.
şimdi bunu ben neden yazdım ?
ök eski türkçe'de anne anlamına gelen bir sözcüktür. bu da demek oluyorki eğitim, öğrenme anne ile başlar. o yüzden ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir.
eğitimin yerini tutmayan, eylem.
Belirli bir meslek ve maaş için değil yalnızca pozitif bilimler ve normatif sosyal bilimler amacı ile yapılmalıdır.
işte ancak böyle bir toplum gelişecek ve yol kat edebilecektir.
Bir toplumda pozitif ve sosyal normatif bilimlerin gerçek anlamda gelişmesi o toplumdaki eğitim öğretimin bilim için yapılması ve yine o toplum için maddiyat sıkıntısının kalmaması ile mümkündür.
Böylesi bir sistemde öğretim tıpkı eğitim gibi ömür boyu bir hal alacak ve örgün eğitim üstü bir kavram haline gelebilecek, gerektiğinde kendisini yenileyebilecektir.
Kaldı ki bizde amaç bilim yerine maddi getirisi olan meslekler iken program dahilinde yer alan mevcut bilgi ve değer aktarımı konusunda dahi maalesef zayıfız.
Son noktaya gelir isek bir ülkeyi yalnız tıp fakültesi ve hukuk fakültesi mezunları taşıyamaz. Eğitim öğretim faaliyetlerine katılan tüm öğrencilerin hedefi yalnızca bu ise o vakit o eğitim sistemine gelecek çoğu ıslahat, reform hareketi altyapısı olsa dahi sonuçsuz kalacaktır. Sistem çocuklara farklı güzergahlar, yeni seçenekler koyamadıkça bir düzelme beklemek boşuna olacaktır.
işte ancak böyle bir toplum gelişecek ve yol kat edebilecektir.
Bir toplumda pozitif ve sosyal normatif bilimlerin gerçek anlamda gelişmesi o toplumdaki eğitim öğretimin bilim için yapılması ve yine o toplum için maddiyat sıkıntısının kalmaması ile mümkündür.
Böylesi bir sistemde öğretim tıpkı eğitim gibi ömür boyu bir hal alacak ve örgün eğitim üstü bir kavram haline gelebilecek, gerektiğinde kendisini yenileyebilecektir.
Kaldı ki bizde amaç bilim yerine maddi getirisi olan meslekler iken program dahilinde yer alan mevcut bilgi ve değer aktarımı konusunda dahi maalesef zayıfız.
Son noktaya gelir isek bir ülkeyi yalnız tıp fakültesi ve hukuk fakültesi mezunları taşıyamaz. Eğitim öğretim faaliyetlerine katılan tüm öğrencilerin hedefi yalnızca bu ise o vakit o eğitim sistemine gelecek çoğu ıslahat, reform hareketi altyapısı olsa dahi sonuçsuz kalacaktır. Sistem çocuklara farklı güzergahlar, yeni seçenekler koyamadıkça bir düzelme beklemek boşuna olacaktır.
Eğitim kadar telaffuz edilmeyendir. Üvey evlat muamelesi görür.
Oysa öğretim de en az eğitim kadar önemlidir. Tahsildir. Bir konuda uzmanlaşan insanın öğretimi sağlamdır. Daha sık göz önüne getirilmesi, kıymetinin bilinmesi elzemdir.
Oysa öğretim de en az eğitim kadar önemlidir. Tahsildir. Bir konuda uzmanlaşan insanın öğretimi sağlamdır. Daha sık göz önüne getirilmesi, kıymetinin bilinmesi elzemdir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar