/67
bi paket petibör ile bende şekersiz içebilirim çayı.
Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazlarından olan milli içeceğimiz.

(bkz: çay tiryakiliği)
Bence Dünyanın en güzel içecegidir.Ve farklı ülkelerde denemiş biri olarak bence çayı en iyi demleyip içen ülke biziz.
Bu aralar sigara içememenin verdiği boşluk hissini kapatmak için hunharca tükettiğim bitki. Ağızdan sıvı olarak almakla beraber aşırı tüketimi diş sağlığı için olumsuz etkiler yaratır.
Hayatımın her safhasında önemli bir yeri kaplayan içecektir efendim.
Şayet birgün ıssız bir adaya düşüp bana 3 dilek hakkı tanınsa biri kesinlikle çay olur...
Keşke zekaya bir katkısı olsaydı.

Her gün, her saat, her yerde...

Sürekli içiliyor.

Japonya getir götürümüzü yapardı...
büyük bir doğallığa vesile olmuş başlık.

"bazen annem içme diyor döküyor çöpe"

doğallık olsun yeter.
Osman müftüoğlu' nun, özellikle pandemi yaşanan şu lanetli günlerde, antioksidan etkisinden dolayı bol bol tüketilmesini tavsiye ettiği içecek.
Bol bol derken, günde, 8-10 bardak demiştir. Çay bardağı tabii, kupa değil ey romalılar!
B.kunu çıkarmadan yani...
çay candır.
çay deyip geçmeyin, edebiyatı var evveliyatı var.
Çay verdiler bana mecnun.Çay içen insan kötü olurmu Allah'ını da seviyosan.
Çay, çeşitli bitkilerin yapraklarının, çiçeklerinin, köklerinin, gövdelerinin, kabuklarının, tohumlarının kaynatılmasıyla veya haşlanmasıyla elde edilen bir içecek türüdür.
Öncesinde, evde kal resmi çağrısı süresince, sokağa çıkma yasağı olan zamanlarda, can sıkıntısına birebir, içecek.
hastasıyız dedeee!
dünyanın en güzel içeceği.
Olsada icsek.
Kuzey Çin'den bize geldiği için türk, rus ve gürcüler çay der Avrupa'ya güneyden gittiği için tea denme sebebi güney Çin'de çay için te derler.
sudan sonra en çok tüketilen içecek.
Afyonkarahisar’ın küçük ilçesi. Evet.
içmeyince başağrısı yapan milli içeceğim.
çay içmeye bayılıyom. karadenizlilere özeniyorum sanırım. höpürdeterek içiyorlar çok güzel.
Mb isimli cocugun anilari adlı yazarın her gün yudumlayıp ara sıra höpürdetip bazen de gargara yapmak suretiynen içtiği hede hödö.*
dünyanın en güzel şeylerinden biridir. yanında püskevit ile beraber keyfini çıkartmak adettendir. *
Sürekli tüketilmesi demir eksikliğine yol açar. Direnci düşürür.
çaysız bir sabaha başlarsam o gün benim için kötü başlar akşamaları çay içmezsem uyku tutmaz huzurum olmaz bende bir çay bağımlısıyım.
Her türlüsünü sevdiğim meşrubat. Sıcak, soğuk, meyveli, meyvesiz, Türk, Çin, Japon, matcha, sancha....
© copyright 2005 - 2026