bugün
- pkklıların salıverilmesine uludağ sözlüğün tepkisi7
- ayşen gruda4
- gocunun freddy travması6
- pkk lılara af çıkması5
- victor osimhen8
- pazar kahvaltı klasikleriniz6
- namuslu filmi3
- 09 ağustos 2026 istanbul da sağanak ve rüzgar uyar2
- okanınçükü2
- cansever16
- futbol24
- kışlık domates konservesi yapmak5
- çocuğa tecavüz eden adamın kurşuna dizilmesi4
- behlül bihter sevişmesinin reyting rekoru kırması5
- anın görüntüsü10
- aym memur emeklilerine seyyanen zam kararı3
- galatasaray ın yine başını alması2
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- türkiye pazar günü yeni bir sabaha uyanacak6
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj2
- çinliler4
- okan buruk4
- adnan oktar vs fethullah gülen2
- naif insanlar4
- a9 tv2
- özgür özel3
- çirkef galatasaray5
- pocoyo daki pato'nun çok yakışıklı olması3
- ülke gündemini umursamamak4
- katlanır bisiklet2
- magnezyum ve colagen kullanmak6
- almanya11
- enflasyon hedefinin tutmaması4
- 9 ağustos 2026 gaziantep depremi3
- lisede kızlara şiir okuyanlar şimdi ne yapıyor3
- zorunlu eğitim8
- dünyanın 10 da birinin solak olması5
- galatasaray14
- sabah kahvesi5
- bir bayanı kötü adamların elinden kurtarmak5
- vfb stuttgart7
- italya7
- kadınlar neden kötü araba kullanır sorunsalı14
- fc internazionale milano6
- ocakta doğmuş adamdan madam mı olur sorunsalı2
- günlük tutan erkek10
- galatasaray neden transfer yapamıyor16
- cehennem3
- borussia dortmund5
- esin bahat2
Hani gribe iyi geliyordu? Kök halini başımda kırıp bir kere yalayıp 2 kere öpmem söylendi. Yaptım ama hala aynıyım ben. Yalancılar.
mısır ekmekleri çok güzeldi bu restoranın. sonradan bozdular. kosnerve falan kullanmazlar. her şey doğaldır.
fiyatlar da tuzludur. beyoğlunda nişantaşı tarifesi.
fiyatlar da tuzludur. beyoğlunda nişantaşı tarifesi.
faydalı bir bitki olduğu söylenir hep.
"Zencefil mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür
Zencefil kusmaya ve mide bulantısına karşı son derece etkilidir
Zencefil ishali ve bağırsak bozukluklarını giderir
Zencefil bağışıklık sisteminin güçlendirir.
Zencefil regl ağrılarını azaltır
Zencefil öksürüğü keser
Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve iştah açar
Zencefil sindirimi hızlandırır
Zencefil kas kas ağrılarını hafifletir
Zencefil solunum yollarını açar
Zencefil cinsel gücü artırdığı bilinir
Zencefil soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır
Zencefil otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da çok iyi geldiği bilinir."
"Zencefil mide ve bağırsaklardaki gazı söktürür
Zencefil kusmaya ve mide bulantısına karşı son derece etkilidir
Zencefil ishali ve bağırsak bozukluklarını giderir
Zencefil bağışıklık sisteminin güçlendirir.
Zencefil regl ağrılarını azaltır
Zencefil öksürüğü keser
Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve iştah açar
Zencefil sindirimi hızlandırır
Zencefil kas kas ağrılarını hafifletir
Zencefil solunum yollarını açar
Zencefil cinsel gücü artırdığı bilinir
Zencefil soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır
Zencefil otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da çok iyi geldiği bilinir."
mağazamızda yok satan bir çeşit doğal ilaç.
şu kovidli günlerde bağışıklığımı yüksek tutmak için sürekli almaya çalıştığım baharat.
son zamanlarda kadri kıymeti bilinmiştir. kök taze şekilde olanını fazlasıyla kullanırım. ıhlamura bir parça taze zencefil yarım çubuk tarçın atarsanız bomba bir kış çayı olur.
bulduğumda düşenli alırım o yüzden kabaca fiyatını bilirim.
covid çıktığında televizyonlarda lafı edilince fiyatı 3-5 katına çıkmıştı.
sallama poşet çaylarının bi boka hayrı yoktur boşuna paranızı heba etmeyin.
suyunu çıkaramıyorsanız rendeleyip o şekilde çayını yapın. içerken iyi kötü boğazınızı yaksın.
ömür boyunca unutmayın... kür yapmadıktan sonra yeryüzünde hiç bir şeyin faydasını görmezsiniz.
yani bir şeyin hayrını göreyim diyorsanız en az bir hafta on gün yapın. ilk bir kaç gün vücut bir şeyin eksiğini kapatır, stok edebileceğini stok eder. sonrasında fazla geleni kullanmaya başlar. bir iki günlük bir etki de bir şeyleri düzeltmez... bu bir süre devam etmeli ki vücut tamir edecekse tamir edebilsin, temizleyecekse temizlesin.
türk milleti nedense buna benim sülalemdeki insanlar da dahil...şu şuna iyi geliyormuş diye aklında isim isim tutuyor.
size özet... yerken zencefil gibi acı gelen şeyleri yiyin... çoğu vücut tamiri içindir.
turp, zencefil, roka, tere...böyle acılık veren ne varsa... yiyin.
covid çıktığında televizyonlarda lafı edilince fiyatı 3-5 katına çıkmıştı.
sallama poşet çaylarının bi boka hayrı yoktur boşuna paranızı heba etmeyin.
suyunu çıkaramıyorsanız rendeleyip o şekilde çayını yapın. içerken iyi kötü boğazınızı yaksın.
ömür boyunca unutmayın... kür yapmadıktan sonra yeryüzünde hiç bir şeyin faydasını görmezsiniz.
yani bir şeyin hayrını göreyim diyorsanız en az bir hafta on gün yapın. ilk bir kaç gün vücut bir şeyin eksiğini kapatır, stok edebileceğini stok eder. sonrasında fazla geleni kullanmaya başlar. bir iki günlük bir etki de bir şeyleri düzeltmez... bu bir süre devam etmeli ki vücut tamir edecekse tamir edebilsin, temizleyecekse temizlesin.
türk milleti nedense buna benim sülalemdeki insanlar da dahil...şu şuna iyi geliyormuş diye aklında isim isim tutuyor.
size özet... yerken zencefil gibi acı gelen şeyleri yiyin... çoğu vücut tamiri içindir.
turp, zencefil, roka, tere...böyle acılık veren ne varsa... yiyin.
Suşinin tadını nötrlesin diye yanında veriyorlar. Öyle de severim balla da severim.
Öksürüğe iyi geldiği bilinmektedir.
rica ediyorum artık şu ırkçı tavırları, sözleri bırakın. siyahfili diyebilirsiniz başka bir şey diyebilirsiniz...
Zencefil (Zingiber officinale), zencefilgiller familyasından bir metreye kadar boylanabilen, ince-uzun yapraklı, sarı-kırmızı renklerde çiçekler açan, kök yumruları baharat ve ilaç olarak kullanılan, çok yıllık bir bitkidir.
Karışık bir bitki çayı içtikten sonra içine koyduğum zencefil taneleri özellikle büyük kesmiştim. Yemek için. Çatır çutur yedim iki dilim. Alev alevvvvvvvv.
Neyse şifa niyetine.
Neyse şifa niyetine.
facebook,instagram gibi platformlarda zenci kelimesi yerine kullanılan sözcük.
Zencefile alerjisi yahut tüketmesine engel mide sorunu falan olmayan nezle grip olanlara grip ilacı yerine önerilmesi hatta reçete edilmesi gereken, küçük doğranıp biraz bal veya pekmezle karıştırıldığında yenilebilir duruma gelen acı kök. Zira grip ilaçlarının yan etkileri ve vücudu zorlayan tarafları var.
Zencefil, zencefilgillerden olan bir kök bitki olup çeşitli işlerde kullanılır. Zencefil, soğuk algınlığına iyi gelme ve bağışıklığı güçlendirme gibi birçok hastalığı iyileştiren olumlu etkilere sahiptir.
görsel
görsel
Hasta olmamak için sanki bir meyveymiş gibi adeta soydum ve birkaç parça yiyeceğim. iyi geleceksin bana biliyorum..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar