bugün

/244
sağ bek için sabri sarıoğlu ile amansız bir rekabete girmesi beklenen galatasarayın yeni transferi.
(bkz: zall e)
uludağ sözlük'ün kurucusu..

uludağ sözlük'ü kurarak birçok insanın sevgisini kazanmıştır. *
(http://galeri.uludagsozluk.com/r/zall-18410/ )

(http://galeri.uludagsozluk.com/r/zall-20053/ )
deşifre oldum.ne yapacağız zall?
(bkz: abim her şeyi öğrendi)
- ey uludağ sözlüğe hayat veren zall'ım...

- meraba.
(bkz: sözlüğün ağlanacak hali ve nedenleri)
herif hala görsellerle uğraşıyor.. bırak yat hacı.
görseller tamam da hala atma sorunu devam ediyor sözlükte... onu napak de bana zall'ım?
o değil de yeni bir yönetim biçimi geliyordu ona ne oldu zall'ım?
yetkili dersen çocuğumu keserim. o yönetim değil biçim hiç değil.
sürekli eleştirilen moderatör.

her şeyin başı sabırdır; lakin bazı yazarlarda bu yoktur, eğer sabırlı bir şekilde bekleseniz; daha iyi bir yönetm gelecektir, daha iyi bir düzen gelecektir ama siz hata yapıyorsunuz hata yaptıkça da; sözlük kötüye gidiyor..

ve sizin zall abi'ye destek olmanız gerekirken siz köstek oluyorsunuz; sürekli eleştirip sürekli bir eksik bulmak için çabalıyorsunuz.

tekrar söylüyorum; sabır ve hoşgörü her şeyi çözecektir ve bir de inanç..

(bkz: (http://fizy.com/#s/1ls0su))
inci nin kararmaya bailamış. bir cila cekmeli.
sözlük admini. hani tanım yapalım da, sonra silinmesin.

ayır beş dakikanı oku arkadaş. emin ol hak vereceksin.

beni kimsenin kişiliği şu ana kadar zerre ilgilendirmemiştir. ne olursa olsun, ilk önce insanlara değer versin yeter. fakat şöyle bir durum var şu an sözlükte. insanlar, bilip bilmeden bir konu hakkında tanım yapıp, hatta tanım bile yapmayıp boş bkz'lar ile ortalığın içine sıçıyor. açık ve net söylüyorum. yedinci nesil olmama rağmen, - ki sözlük yaşamım 2 seneye dayanıyor - uludağ sözlüğün 2 sene önceden bu güne nasıl geldiğini en iyi bilen insanlardan bir tanesiyim. diğerleri ise şu an sözlükte yazmıyor. bırakıp gittiler teker teker. vaudeville for vendetta, nitratex, kapital karl, deatly, pulp fiction, deep ; bu adamların sözlükten ayrılmasının tek sebebi, sözlük admini olan zall efendidir. çok şey istemediler aslında. istedikleri, adam gibi yazmayan insanların sözlükten uçurulması ve yazar alımlarının zorlaştırılması.

şimdi diyeceksiniz, sen kimsin arkadaş gelip de burada laga luga ediyorsun. bende, ederim lan sanane der geçerim. çünkü burası sadece zall efendiye ait değil, hepimize ait bir yer. isteyen sesini çıkarabilir, isteyen de uçurulmamak için susabilir. bir sürü şey gördü bu sözlük. ilk başlarda güzel olmasına rağmen artık iyice boka batmış durumda. sıvayıp duruyor herkes bir yerleri. sol frame'e baktığımızda sözlüğün içler acısı halini çok net bir biçimde görebiliyoruz.

hemen bir kaç tanesini yazayım.

evet ya da hayır diyorum çünkü
rte nin gerçek yüzü al sana demokrasi
facebook profil resmini sık sık değiştiren kız
idam serbest olsa asılması gerekenler

anket, siyaset, diyen kız, yapan kız vesaire. sözlük bu mudur? buraya sözlük denilebiliyorsa eğer domain dışında evet budur. sözlük böyledir buralarda dolanan bazılarına göre. o onun nick altına gelir yavşar, o onun nick altında gelir iade-i yavşama yapar. yapar da yapar arkadaş.

sözlük ile ilgili çok şey istemedik. istememizin sebebi ise yapılabilecek şeylerin sınırlı olduğunu bilmemiz. şimdi diyorum ki, amına koyim boebi senin ne haddine gelip de zall efendinin nick altında yazmak. sorguluyorum şimdi bunu. fakat delirmek üzere olduğumu da belirtmek isterim.

sözlükte kimin eli kimin cebinde, kim kimle sevgili, kim kime asılıyor zerre umrumda değil. ama görünen bir gerçek var ki, artık burası abazan yeri. yalan diyen çıkabilir mi aranızda? var mı öyle bir babayiğit? görüyoruz nickinden kadın olduğu belli olan kişiler hakkında yazılanları. sürekli bir yavşama, sürekli bi yere göğe sığdıramama olayı var. ekşi veyahut diğer sözlüklerde değil troll, herhangi bir hatuna yavşayan kişi direk uçuruluyor. peki ya bizde? herif bildiğin asılıyor kadına, kadın da şikayet ediyor hala bir bok olduğu yok. yalansa yalan deyin. gördü bu sözlük bunları da.

şu sözlüğe geldim geleli gördüğüm yenilekler ile, diğer sözlükte yapılan yenilikleri karşılaştırmaya utanıyorum. evet, açıkça utanıyorum. önüne gelen yazar oluyor. sonra troll oluyor ve ortalığı karıştırıyor.

yok mu arkadaş? görmüyor musun? troll olduğu açıkça belli. niteliksiz yazıyor herif. ama yazarı topluyor başlığının altına. boş bkz'lar, ayar vermeler havalarda uçuşuyor. o ona küfür ediyor, o ona laf sokuyor. adam açıkça atatürk'e hakaret ediyor, gammazlıyorsun, yetkili siliyor sonra tekrar canlandırıyor.

he bir de, moderatörlerin yükünü(!) hafifletmek için alınan yetkililer var. arkadaş, bana moonlight sonata ve july4th dışında çalışan bir moderatör göster? yok anasını satayım. biri ayda 1 işlem yapar, diğeri 10-15 işlem yapar. sadece bir ayda değil hani. neredeyse 1 senedir böyle bu durum.

zall efendi ; moderatörün çalışmıyor. july4th ne yapıyorsa yapıyor sözlükte. ve sene hala oturduğun o koltukta hala rahat edebiliyorsun. sana bu sözlükte moderatör olmayı gerçekten hak eden adamlar sayardım ama hepsi bırakıp gitti. niye bıraktı? moderatör olamadığından değil, sözlükle adam gibi ilgilenilmediğinden, adam gibi yazarlar alınmadığından, yazarlık vasfı olmayan insanlar uçurulmadığından. çok şey mi istedik? yok hayır istediklerimiz belli.

- yazarlık vasfı olmayanı uçur.
- çalışmaya moderatörü görevden al.
- çalışacak moderatör bul göreve al.
- sözlüğe yeni şeyler ekle. örneğin ;

* facebook, twitter, friendfeed vb. siteler için paylaşma butonu.
* bir yazar günde en fazla 10 defa entry silebilsin. başlıklar anasız babasız kalmasın.
* eksi oy'a sınırlama getirilsin. şimdi diyeceksin, isteyen istediği oyu verir diye. hayır hafız. adam tematik'e bile eksi veriyor. tematik lan bu. ne görüş var ne başka bir şey.
* ard arda başlık açan, tematik modu kapalı olan yazarlar otomatik tematik mod'a geçirilsin. sol frame çöp olmasın.
* çaylaklık sebepleri yazarlara açıklansın. adam çaylak oluyor, 3-4 gün sonra bir derdim vardan cevap alıyor.
* yiğit özgür esprileri başlığı gibi, sözlük yazarlarının itirafları başlığı da şükela'dan kaldırılsın. her şükela'ya tıkladığımızda itiraflar karşımıza gelmesin.
* yazar bu entrysinde coşmuş olayı katılaştırılsın. 1000 karakter ve 50 oy ile bir yazar coşabilsin. 300 karakter ve 10 oy ile yazar coşuyor.
* bkz vermeye sınır getirilsin. bkz yazarlığı ortadan kaldırılsın. bir yazar bir günde en fazla 5 kez bkz verebilsin.

şimdilik bu kadar. görüşmek üzere.
sözlük senin kullan onu.
zall; bu aralar kendimi çok mutsuz ve yorun hissediyorum, duvarlar üzerime üzerime geliyor.

andreas tangen; salla amk.

z; beni hiç anlamıyorsun, hiç dinlemiyorsun bu aralar.. :((

a; hayır cidden dinliyorum, tüm samimiyetimle söylüyorum ama, dert etme geçer.

z; beni kimse beğenmiyor, ve sende bunların içindesin.

a; hayır, gerçekten beğeniyorum, mesela ilyas salman ı çok andırıyorsun, yakışıklısın!

z; ya ya yaaa

a; heyecenlanınca kekeliyorsun, ama.

z; e eevet, ama şu yakışıklı kelimesinden pek hoşlanmıyorum, güzel bence unix bir isim ve bundan dolayı daha anlamlı bence.

a; olabilir.

z; bak yine dinlemiyorsun.. :((

a; hayır, cidden sen anlat.

z; mesela ne düşünüyorum biliyor musun, böyle her yazının belli bir meblası olsa ve ona karşılık bir telif hakkı alsak yazarlardan.

a;...

z; sonra, biraz para biriktirip haiti ye gideriz. oraya çok güzel diyorlar. hem biraz, yardım yaparız, sen ve ben yalnızca ikimiz.

a; eyvallah da, şu ikimiz lafını çok kullanmasan neyse, eee

z; bak, geçen gün aldığım bluz, sence nasıl?

a; güzel.

z; sadece güzel mi?

a; offff.

z; tamam tamam, bu aralar inci sözlük te saldırıyor, geçen yine saldırdılar bir de benim sitem olacaklar. bazen girip okuyorum, güzel şeyler yazıyorlar, cinsel konularda bayağı bilgililer. sonra, dinle bak n'aptım, bunların bulduğu açığı giderip, arkadaşlar düzeldi yazdm, ama sonradan gördüm o sıra düzelmemiş.

a; takmaaa, zaten oldum olası senin şu ikna becerini beğenmişimdir. kendini rahatça ifade edişini falan...

z; ya ya yaaaa

a;...

z; sustun, senin gözlerin elamıydı ya, ışıkta farklı durdu, biraz daha yakından bakıyım.

a; yavaşş.

z; tamam tamam. öyle olsun.

a; hadi selametle, benim eve gitmem lazım.

z; bu kadar erken mi?

a; geç oldu.

z; ya, yalnızken korkuyorum, salca ve july4th olunca yine hep beraber, bi şeyler yapıyoduk ama şimdi.. bugün burada kalamaz mısın?

a; olmazzz.

z; sadece bugün.

a; uzatma istersen.

z; off :((

a; ...

z; kapıya kadar eşlik ediyim, nerdeydi ceketin?

z; ayy ışıklar gitti, tüh mum da nerdeydi şimdi, hah geldim, dur kolundan tutunuyum, ha tuttum.

a; yapmaaaaaaaaaaaaaaaaa.

sabah uyandığımda rüya olduğunu gördüm. hiç değiştirmeden rüyada geçen diyaloglarım.
sahura kalkıp sözlüğe giren yazar. az önce gelişmeler butonundan seslendi bize. bu saatte ayakta olmasının tek sebebi sahurdur eminim.
24 saat onlayn bence. e ekmek parası tabii *
tam yerinde ve zamanında yaptığı "arkadaşlar düzeldi", "hosting şirketinden kaynaklanan sebepler ile sözlüğe 5 dk ulaşılamadı" ve benzeri açıklamalarla kalbimi zallmış olan sözlük botu, pardon sözlük şeysi, amann sözlüğün nesi lan bu?
(bkz: gta zall andreas). öff gece gece nerden aklıma geliyo amk böyle şeyler. kusura bakma zallaaam nik altını kirlettim.
gerçekten bu kadar 'hoş görülü' mü merak ettiğim kişi.

ben, ne zaman bu adam hakkında kötü bir şey yazsam, hatta bazen çokca hakaret bile etsem, takmıyor.

sadece, bir tek, geç hakarete varanı, olumsuz yorum yapıldı diye, yazar silik yapan, hatta direk laf sataşmalarına giren, adamlar var. açıkçası, bu denli hoşgörülü olması olağan değil.

ya çok paragöz, ya yüzsüz. yada farkında değil, sallamıyor.

ama bu denli, kayıtsız kalması enteresan. öyleyse helal olsun, ama bilmiyorum.

4 modla, yine iyi idare ediyor. aynı ayardaki başka sözlüklerde, en az 8-9 mod varken, yine çok çok başarılı. pintiliğinden ya da cidden sözlüğü önemsediğinden.

öyle çok havalı duruşu yok, sözlüğü düşünene ssg yapacak kadar kendisiyle barışık, çoğu küçük sözlük adminleri bile bunu yazmayı küçüklük olarak görürken, büyük iş vesselam.

ve tarafsız olma adına, sadece, küresel ısınma, moda gibi, kimseyi incitmemek adına yarı eşcinsel ağızlı cümleler kurmuyor. çoğu zaman, haksız da olsa, daha doğrusu yanlışda olsa, haklı olarak doğru bildiklerini söylüyor. bir ona bir ona, mavi boncuk dağıtan hareketleri de yok gibi. bir çizgisi var, biraz darda olsa.

açıkçası iyi bir adam, ama sivas fen lisesi mezunuymuş galiba, yolda görsem döverdim o ayrı. cumhuriyet anadolu mezunu biri olarak.
sözlükten kendisine böğğğğ gelmiş olması muhtemel adamdır.
valla para için olmasa kendisine dakika katlanmayacağım coder kişisi..

mesajı anladınız umarım sayın yazarlar *
buralar dutluktu, o yine buraların sahibiydi ve hala da sahibi. ömrünü bilgisayar olayına harcayacak onu anladık artık. başka siteleride varmış. çok paralı ama heyecanlı bir arkadaş. tv'yi yasaklıyoruz kendisine. yıktı o gizli ama mükemmel olan karizmayı...
zall bebegim ya
yakın zamanda sözlükteki üye üyeligimi kapatmayı düşünüyorum, sözlük yazarlarının bu mod la alıp veremedigini hala anlamış degilim.

en iyisi nick'imide alıp gideyim burdan.

(bkz: o değilde zall kim ya)

edit: ne kadar resmiyette yazar olsamda sözlükte hala çaylak mertebesindeyim.*
(bkz: zalloğlu rüstem)
sözlüğü kurtarması beklenen kral.

siyaset ne hale getirdi sözlüğünü uyuma lan
© copyright 2005 - 2026