bugün
- fusya semsiyeli yabanci'nın gerçek kimliği38
- tai lung vs gocu22
- true nickli yazar18
- asrın soygunu5
- sözlüktekiler kaç yaşında10
- teslimiyet4
- kürtler asimile edilmelidir11
- habire1227
- sözlüğe renk katan yazarlar hangi rengi katıyor20
- analı avratlı sözlük kavgaları8
- bu ne soğuk amk5
- 1 gocu'ya 4 kişi dalması7
- sözlükte kavga olacak hissi4
- tuvaletin evin dışında olması6
- kadınların reddedemediği teklifler6
- karılı kızlı tiktok yerine sözlükte takılan tip4
- manisada okul saldırısı17
- et döner dürüm9
- gocusuz bir sözlük5
- sarı poşet kudurtması13
- türkiye medeni bi ülkeyse neden hristiyan yok28
- yanlışlıkla plaj şemsiyesine diklemesine oturmak6
- şemsiyeli olayının gerçek yüzünü açıklıyorum8
- özel den turgutlu saldırısı öğrencilerine telefon2
- evliliği ayakta tutan güçler13
- allah'ın yasakladığı cinsel ilişkiler10
- bir erkek ile yanlışlıkla göz göze gelmek5
- krt tv4
- ecevit döneminin kepazeliği5
- afrikalılar gariban avrupa emperyalist yalanı17
- uludağ sözlük adalet sistemi5
- erkek kavgasının çok sıkıcı olması5
- seviyenin bugün yükselmesi için ne yaptın5
- sözlükten soğumak için fırsat gözleyen yazarlar3
- sözlüğün embesillerle dolu olması4
- sürekli birilerine cevap yetiştirmek9
- kadir inanır'ın kendi ailesine miras birakmaması6
- 22 eylül istanbul gecesi2
- ikizler burcu kadını olmak7
- türkiye de muhalefet var mı9
- kendinden bile sakladığın şey5
- botswana2
- tas kafa traşlı hırt sorunu12
- gocu'nun çaylak olması3
- götünden tanırım seni7
- sözlüğe renk katan yazarlar7
- introsuyla bizi bizden alan şarkılar5
- çok hastayım sözlük6
- varlık sebebimiz3
- erkeklerin bir kızda aradığı kriterler7
kendisi x isinlarini bulmak icin yaptigi calismalar esnasinda kendi esine bile ne yaptigi konusunda aciklama yapmamistir. bu durumu kendisi su sekilde aciklar."I was working on something which, when people learned about it, would make them say 'Roentgen must have lost his mind". Yani "Oyle birsey uzerinde calisiyordum ki; insanlar ogrendiginde 'Rontgen kafayi yemis olmali' diyeceklerdi.". Calismasi esnasinda sonuca yaklastigi birkac gun tum islerini birakmis, ve labaratuvarda yiyip icip sabahlamis, asistanlarini bile labaratuvarina sokmamistir. Aldigi sonuclari bir biyolog arkadasi ile paylasan Roentgen ilk baslarda calismasinin dogruluguna inanamamis, ancak daha sonrasinda bulusunu dunya ile paylasmistir. Tipta ilk radyografi, bugun isimlendirdigimiz sekliyle ilk cakilen Rontgen, ise Roentgen in esinin eli olmustur. Iste boyledir x isinlari ve Roentgen. *
27 mart 1845'de lennep-prusya'da doğmuş, 10 şubat 1923'de münih-almanya'da ölmüş alman biliminsanı.
röntgencilerin babası niteliğindeki zat-ı kerim.
modern fiziğin ba$langıcı, modern fizikçilerinin babası olan bilimadamı..
bugün Ölümünün 86. yıl dönümü olan Alman fizikçi.
Almanlar'ın "Röntgen Işınları" dediği, fizikçiler tarafından "X-Işınları" olarak isimlendirilen elektromanyetik dalgaları keşfeden Alman fizikçidir. X-Işınlarının canlı dokusundan geçebildiğini de keşfederek tıbba büyük katkı sağlayan, fizikçi olmazsa kimse yaşayamaz düşüncesini doğrulayan bir şahsiyettir...
yüksek ögrenimini isvicre'nin zürih kentinde tamamlamış alman makine mühendisi fizikçi. ilk Nobel Fizik Ödülü sahibi. Bu ödülden aldığı 50.000 kron u Würzburg Üniversitesi'ne bağışlamıştır.
1889 yılında patent enstitüsü başkanının "artık keşfedilecek bir şey kalmadı" sözünden 6 yıl sonra x-ışınlarını keşfederek @2 hadisesi yaşatan bilim adamıdır. işin ilginci x-ışınlarının keşfinden 1 yıl sonda becquerel radyoaktivite'yi keşfetmiştir. kısacası enstitü başkanının içinde boy veren verene olmuştur.
''ben sizin içinizi bilirim'' sözünün sahibi. *
görsel
1896'da Wilhelm Röntgen tarafından çekilen ilk röntgen görüntüsüdür. eşi Anna Bertha' ya aittir.
1896'da Wilhelm Röntgen tarafından çekilen ilk röntgen görüntüsüdür. eşi Anna Bertha' ya aittir.
O dğilde düşünsene türkiye den birinin bulduğunu.. ben bi “yılmaz” çektireyim ya da doktor beni “koç” çektirmeyr gönderdi.. ya da doktor “yıldırım”ına baktığımda üç çeşit kırık görüyorum.. dese.. yok abi türkiyedeki soyisimleriyle olmuyor yav.. nasıl oturmuş bu röntgen yıllar içinde.. çok garip değil mi?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar