bugün

Latince kökanli ama ingilizcede de kullanılan 'yüz yüze' anlamındaki kelime.
allah las grubunun güzel bir parçası.

http://www.youtube.com/watch?v=3HaFMaTlryY

bazı bekleyişler güzeldir. onun orda beklediğini bilmek daha bir güzeldir. hedefe kilitlenilmişse, er ya da geç varılacak yere varılır. hiçbir güç engelleyemez.

remember when we were the best of friends
and you thought that we'd always be together.
but things have changed
and some things can't be undone
but that doesn't mean it was all just a waste of time.

and i'm not saying that things could've worked out fine.
it's just what could've been keeps coming into mind.
and now that what we had is gone i just want it back
wheni see that photograph.

your hand in mine
in that sweet summer sunshine
and your smile seemed like it could last forever.
but things have changed and i don't know what to do
so i sit at home and i stare at my telephone

and i'm not saying that things could've worked out fine.
it's just what could've been keeps coming into mind.
and now that what we had is gone
i just want it back
when i see that photograph.
içerik bulunamadı.
ilk iki sezonunu soluksuz izlediğim ispanyol dizisi. üçüncü sezonu hiç beğenmedim. yine de tavsiye ederim. şu an dördüncü sezon yayınlanıyor.
4. sezonda finaliyle veda edip içimi yakan dizi. son 2 yılım istisnasız salı günleri dizibox'ta yeni bölümünü, çevirilerini beklemekle geçti. çocuğum olsa yürümüştü şimdiye. *
final mi fazla duygusaldı yoksa her bir karakterini ayrı ayrı sevdiğim dizinin artık yayınlamayacak olması mı üzdü bilemiyorum ama zulema'yı görmeden ne yapacağımı bilmiyorum ya.

--spoiler--
sole'nin; ''gideceğim ben. ama bu kadar sevildiğimi bilerek gideceğim. başka ne isteyebilirim ki?'' deyişinin ardından sevdiği insanların arasında ölmesi, birbirlerine yapmadıklarını bırakmayan kadınların birlik beraberlik içinde uyumla hareket etmesi, kendilerini aşağılan tüm erkeklere hadlerini bildirmeleri muazzamdı.

önceki bölümde de sürekli sosyal mesajlar, sisteme göndermeler, kadın birliğini tetikleyen replikler vardı. amaaan onu da ispanyollar düşünsün banane.
--spoiler--

edit: af buyurun? avlu çakması derken? bunu vis a vis'e hakaret sayarım, kendime edilmiş gibi öfkelenirim.
vis a vis 2015'te yayınlanmaya başladı. 3-5 aylık dandik türk dizisiyle vis a vis'i karşılaştırmanız yıktı.
Dün itibariyle 24 saatte ilk 2 sezonu bitirdim. Bölümler cok uzun ama diziyi sevdim.
Gömünün yerini gösteren bir iki tane hd fotoğrafın bir sim karttan çıkmasıyla beni çok şaşırtan, araya mahkumların el kamerasıyla çekilmiş görüntülerinin verilmesi çok sıkan bir dizi. ilk sezondayım. Şimdilik bu kadar.
Konusu hapishanede geçen dizi.
ilk sezondayım. Sardı da; tabi şu anlık.
Selam Fabio.
ilk iki sezon güzel. sonlara doğru acayip saçmalayan dizi. bazı bölümleri insanları aptal yerine koyuyor. bu arada macarena ablamızın memelerine selam.
çok çok iyi bir ispanyol dizisi. gerek görüntüsü, gerek oyunculuklar, gerekse senaryosuyla dolu dolu bir dizi. özellikle zulema zahir karakterini canlandıran najwa nimri'ye sevgi ve saygım sonsuz.
basrolunu pismis tavuklarin oynadigi dizi. amina koyayim kiz serbest kalacak ama sans bu ya, hapisten firar edeceklere denk gelir, onlar da kizi zorla kacirir. ama bitmez sonra kiz yanlislikla ona saldiran birini oldurur falan. bu dizi bence iyi hos da, iyi seyler cok cabuk boka sariyor, cok boktan durumlar da bir anda duzeliyor.

2. sezonu atlaya atlaya 2.5 saatte izledim sanirim. ama tum sezonlari bitirecegim, merak ediyorum bakalim daha neler ters gidebilir.
ilk sezonu baya beğendim. Avlu dizisinin çok farklı boyutu ama daha güzel daha orijinal ve kalite açısından yüksek dizi. Bakalım nasıl ilerleyecek.
Şimdi öncelikle, ben bir dizi yorumcusu değilim. Öyle bir meslek varsa da ben duymadım. Sadece bu diziye başlayacak olanlar için veya izleyip "ulan ne izledim ben" diye kendini hırpalayanlar için yazıyorum bunları. Sonra vay efendim böyle mi yazılır şöyle mi okunur dimeyin.
Ayrıca spoiler içerir. izlemediyseniz o kısımları atlayın.

Dizi kadınlar hapishanesinde geçiyor ve 1. sezon, bizim salak başkarakter macarena'nın enayiliği sebebiyle mapus damlarına düşmesini, çıkabilmek için de ödenmesi gereken kefaleti konu alıyor.

Çoğu dizide olduğu gibi bu dizide de seyirciyi sahte editlerle ekrana kilitleme olayı var. hele sonraki bölümde olacaklar diye outro eklemişler her bölüme, dizinin en tilt olduğum kısmı bu. Adamı vurulurken görüyorsun meğer gerçekte sahne geçişi farklı, aslında silahı deniyormuş falan. Biraz gözümden düşüren kısmı oldu benim için. Ama bunun için izlenmez mi? izlenir. Gelelim konu işlenişine.

--spoiler--
Dizide konu bütünlüğü yok arkadaşlar. Oldu bittiye getiriliyor çoğu şey. Mesela ilk bölümlerde yemekhanede arama sahnesi var, hani birinde bıçak görülüyor kameralarda. Bizim salak oğlan o sırada kapı geçiş kartı taşıyor. Napıyor garibim çorbaya atıyor. Hoop macarena tecrit hapsine. Bıçak? Kargaşada kayboldu. Bitti.
--spoiler--

Gizem unsuru arka planda. Örneğin bir suç işlenmişse ve bir kişiye sürekli kamera yaklaşıyorsa, o kişi suçlu çıkıyor. Bırak seyirci merak etsin, ulan acaba şu yapmış olabilir mi desin. Ama yok. Seyirciyi sonuca kendisi ulaştırmak istiyor.

--spoiler--
Bunun örneği de baştaki gardiyan olayıdır. Kendimi suçlu olanın Fabio olduğuna inandırmaya çalıştım, fakat öyle çıkmadı.
--spoiler--

Vee son olarak, oldukça erotik. Ailenizle izlemeye uygun değil. çocuğunuz varsa bence açmayın. Gidin köşede usul usul izleyin. Por favor, bien falan üç beş i̇spanyolca da öğrenirsiniz. Başka bi katkısı olmaz.

--spoiler--
Ha bir de yangında delillerin yok edilebildiğini öğrenirsiniz. Heheh
--spoiler--
Beşinci sezonunda tadı kaçan ve yoran dizidir. Kızcağızın başına gelmeyen kalmadı. Konu bütünlüğünün olmayışı da handikap olmakla beraber Najwa Nimri kırmızı çizgimizdir!
Bunu izleyen kızlar varsa fabio hakkında konuşmak istiyorum biraz. Swh.