bugün

entry'ler (2252)

en müslüman özelliğinizi yazın

duştan sonra gusül alma alışkanlığım var.

sürekli gitmek istemek

Sürekli gitmek istemek de bir yerde hiçbir yerde olmak istemek değil mi? Aslında kendini hiç bir yere ait hissedememek ve ait olmadığın bir yerde aciz de olmaz mısın? Kaplanın kafeste olması gibi gerçi kral olabileceği bir yeri var onunda. Merak ediyorum beni özgür hissettirecek bir toprak var mı yoksa kendimden mi kaçmaya çalışıyorum..

kendi poponu okşarken kendini yakalamak

Bir garip olay.

kurana göre dünyanın düz olması

Bakara suresi 22 ayet.

Tefsiri şu şekildedir.

Yüce Rabbimiz, sadece kendisine kulluk etmesi için yarattığı insanı yeryüzünde başıboş ve çaresiz bırakmamıştır. Kâinatı onun hizmetine vererek, insanın bedenî ve ruhî bütün ihtiyaçlarını karşılayacak muazzam bir nizam kurmuştur. Kur’ân-ı Kerîm bu muhteşem nizamın mâhiyetini beyân eden ilâhî kelamdır. işte âyet-i kerîmede bu nizamdan bir kesit takdim edilmektedir:
Ayette geçen ilk kelime اَلْاَرْضُ (arz)dır. Toprak için de kullanılan arz kelimesi, sözlükte “yiyip bitirme”, “sarsma” ve “çiğneme” anlamlarına gelmektedir. Hz. Ali’nin ifadesine göre, “içinde bulunan her şeyi yiyip yok ettiği için”; bir başka görüşe göre ise, “ayak ve tırnaklarla çiğnendiği için” toprağa arz ismi verilmiştir. Üzerinde yaşadığımız gezegene de yukarıdaki kök anlamlarından hareketle arz denmiştir. Aslında dünyamız, bir “su gezegeni” olmakla birlikte, kendilerini dört bir yandan karaların kuşatmış olduğunu gören kadim insanlar Yerküre’yi arz diye adlandırmış ve asırlarca Yerküre’nin sathının -birtakım su kaynakları dışında- tamamen kaya ve topraktan oluştuğuna inanmışlardır.
Allah Teâlâ, şu anki Yerküre’yi meydana getirirken, onu üzerinde rahatça hayat sürdürebileceğimiz bir döşek şeklinde düzenlemiştir. Aslında kararsız, sebatsız, oynak bir ateş koru olan Yerküre, zamanla suyun fevkinde ve yumuşaklıkla sertlik arası bir kıvama erişmiş; canlıların, üzerinde yerleşip yaşamasına, huzur ve karar bulmalarına elverişli hâle gelmiştir. Yeryüzündeki dağlar, sert kayalıklar ve denizler gibi “döşek” mefhumuna aykırı gözüken kısımlar ise, yeryüzünün döşek gibi kullanılmasını sağlayan bölgelerdir. Nitekim “Biz yeryüzünü bir döşek yapmadık mı? Dağları da onu sağlam tutan birer kazık” (Nebe’ 78/6-7) ayetinde, dağların arz döşeğini istikrarlı bir şekilde tutan birer “kazık” olduğu belirtilmiştir.

uludağ sözlük te birinin osurması

Ahahahhahaha. Böyle şakalara niye çok gülüyorum ya perisi is here.

oropsu çocuklarıyla mücadele derneği

Mücadelen mücadelemizdir.

(bkz: ara elaman)

selam sözlük

Selam bebeküler. Bişi dicem ya ara ara bana kıvırcık Ali’nin kel oluşuna bi yükselme geliyor. Bi canım sıkılıyor ya durup dururken size de oluyor mu?

kedinizin ölmesi

Henüz öyle bir şey yaşamadım ama şu oldu. Kedimin 2 tane yavrusunu vermek zorunda kalmıştım yani o sıra zorunda olduğumu düşünmüştüm ama sonra çok pişman oldum. Ansızın aklıma gelir hüzünlenirim.

klarnet calan sarapci koala 6

Crush. candy olanından.

günaydın küçük ipneler

içimden bişiler demek geliyor ama ne onu çözemyorum.. herkese günaydın..

kedinizin ölmesi

Benim de çocuklardan birinin ölmesi beni ciddi bunalımlara sokabilir ve hiç zamanı değil gerçekten.

günaydın küçük ipneler

AHAHAHH. BAZILARI iBNEYE DEĞiL DE KÜÇÜĞE ALINMIŞ.

devletin sözlüğü de izlemesi

ben zaten kuran okurken yakalanmış bir rahibeyim.

görsel

yeni zamla gelirini finanse etmek

yapılan her zam ile yeni gelir ve hali hazırdaki giderlerin belirlenmesi için yapılan planlamadır.

arkadaşlar geçen giderlerimin hesabını yaptım ve fark ettim ki benim bir gelirim yokmuş. tşk.

zeynep bastık ın buzdolabında yarım limon olması

krem şanti gördüm.

tat ketçap mı o?

günaydın sözlük

masadayız hocam. günaydın.

yolum uzun gör güzelim
vakit doldu ben gideyim
küçük yaşta ağlar oldum
fırtınamsın benim
sen estikçe ben titrerim

içimden geldi..

morria vs eskiamaeksikbiri

Tamam abartma kanka.

kukla ya aşık olan kızın racon kesmesi

Ahahah. Pembe racon erkekte hiç çekilmiyor yalnız.

morria nın elimizde büyümüş olması

Arkadaşlar mecaz yapıyor. Tabi ki beni beşikte sallamadılar.

teni bebek götü gibi olan erkekler

bunlarda genelde kız güzelliği olur. çünkü güzelliklerini anneden almışlardır. 10/10 şanstır bence.