bugün
- çırçıplak yatmak9
- eski seni özlüyor musun6
- nervio yu çok seviyorum ne yapmalıyım7
- türklerin ileri olduğu konular20
- yazarların çektiği manzara fotoğrafları7
- bir kadının en güzel bölgesi8
- ioçke'nin elleri4
- seninle şurada olabilirdik5
- caner taslaman7
- dünyanın en güzel tatlısı8
- bugün sağlığın için ne yaptın7
- vantilatörü kendine çevirmek6
- bir insanın daraldığında sığınabileceği yerler5
- özlenen hissiyatlar6
- ruh hastası olan yazarlar6
- her başlığın altında biten sözlük paraziti3
- kasiyer kızdan hoşlanmak4
- evdeki alkolün bittiği anda yapılacaklar5
- basit bir olayı çok uzun anlatan insanlar3
- gocu pandela barışı3
- ayak istiyorum ayak bulun bana ayak3
- kız yazarların daha çok artı oylanması3
- kültür seviyesi yüksek esprilerin havada kalması4
- abd vizesi3
- uysaljakoben gocu'nun fake hesabı mı4
- kürt milletinin çirkin olma sebepleri3
- bülent ersoyun lolita estetiği4
- dinsize inanır mısın17
- gocu meme ucu5
- kadının en güzel yerinin ayak ve bacak olması4
- uyuyorum ben bir şey diyor musunuz2
- kültürün bireyi boğması2
- salak yazarlar7
- sözlüğün kalitesindeki artış2
- pandela6
- gülümse diye darlayan fotoğrafçı3
- misafir çocuğunun arkasından edilen küfürler4
- geceye bir şarkı bırak22
- evliliği kurtarmak için çocuk yapmak7
- çerkez ethem3
- yorgun mermi4
- atatürk ün en büyük hobileri2
- seksen sekiz kilo sözlük kızı3
- yazarların kendileri hakkındaki gereksiz bilgiler3
- tüm yazarların ısrarla format dışı entry girmesi4
- gece gece uzun entry giren yazar2
- birinci inönü muharebesi4
- acun ılıcalı2
- en sevdiği film pulp fiction olan erkek4
- kuran da neden namaz yok8
Aylardır hasret kaldığımdır.
Geceleri en erken saat 3 gibi uyuyabiliyorum, sabah da 7.30 da kalkıyorum.
Uyuduğum bu 4-5 saattede en az 2-3 defa mide ağrısı nedeniyle uyanıyorum.
Bakalım nereye kadar sürecek.
Geceleri en erken saat 3 gibi uyuyabiliyorum, sabah da 7.30 da kalkıyorum.
Uyuduğum bu 4-5 saattede en az 2-3 defa mide ağrısı nedeniyle uyanıyorum.
Bakalım nereye kadar sürecek.
bazen uyku sayesinde hayata tahammül edebilir insan...
Sabah dokuzda finali olan birine göre fazla eksik değil misin canım bana da uğrasan biraz?
japon yazar haruki murakami'nin 1990 yılında yayınlanmış, 90 sayfalık kısa romanı.
17 gündür uyuyamayan evli bir kadının yaşadıklarının anlatıldığı romanın en ilginç özelliği gerçekle rüyanın birbirine karışmasıdır. özellikle 2. bölümden sonra okuduklarınızın rüya mı, gerçek mi olduğunu sorgulamaya başlarsınız. fakat kitap, bıçakla kesilmişçesine aniden bitmekte. gayet detaylı işlenebilecek bir konunun böyle 90 sayfaya sığdırılması, okuyucunun hevesini kursağında bırakıyor. ayrıca kitabı okurken sürekli anna karanina romanını okuma isteği ortaya çıkmakta.
17 gündür uyuyamayan evli bir kadının yaşadıklarının anlatıldığı romanın en ilginç özelliği gerçekle rüyanın birbirine karışmasıdır. özellikle 2. bölümden sonra okuduklarınızın rüya mı, gerçek mi olduğunu sorgulamaya başlarsınız. fakat kitap, bıçakla kesilmişçesine aniden bitmekte. gayet detaylı işlenebilecek bir konunun böyle 90 sayfaya sığdırılması, okuyucunun hevesini kursağında bırakıyor. ayrıca kitabı okurken sürekli anna karanina romanını okuma isteği ortaya çıkmakta.
Gelmek bilmez.
yokluğu can sıkar.
dertten sıkıntıdan değil de yastıklar, yorganlar, sivrisinekler* yüzünden uyuyamadığım günlere geri dönmek istiyorum.
dertten sıkıntıdan değil de yastıklar, yorganlar, sivrisinekler* yüzünden uyuyamadığım günlere geri dönmek istiyorum.
henüz gelmeyendir. bekliyoruz ne zaman gelecek diye.
Zamansız gelen para gibidir. ihtiyacken siktirip gider hangi kosebaslarinda kimlerle fingirdeştigi bilinmez bu fahişenin.
özlenen..
bu arada ben ilkokuldaykene serviste özlenen isminde bi kız vardı.. tee o yaşlarda bi garip hareketler tavırlar, işte o esnada ben am denen nesneyi çakozladığım gerçeği vuku bulmuştu..
neyse yıllar sonra ben orta sondum sanırım, sen tut bi tanıdığın kuzeni çık.. A asaa olur iş değil bir de kuzenimi getiriom die bunu eve getirmesin mi.. A aaaaa
insan kendi yazsa bu kadar olmaz.. işte o gece de a practical approach to vagina kitabını yazdım..
ilerleyen yılların tam bugününde ise işte böyle sıkıntı fln..
a aaaaa!
bu arada ben ilkokuldaykene serviste özlenen isminde bi kız vardı.. tee o yaşlarda bi garip hareketler tavırlar, işte o esnada ben am denen nesneyi çakozladığım gerçeği vuku bulmuştu..
neyse yıllar sonra ben orta sondum sanırım, sen tut bi tanıdığın kuzeni çık.. A asaa olur iş değil bir de kuzenimi getiriom die bunu eve getirmesin mi.. A aaaaa
insan kendi yazsa bu kadar olmaz.. işte o gece de a practical approach to vagina kitabını yazdım..
ilerleyen yılların tam bugününde ise işte böyle sıkıntı fln..
a aaaaa!
Yok ki.
ama entry var. işte tam burada.
ama entry var. işte tam burada.
aldatıldığı gecenin ardından ahı tutar.
(bkz: geldi yine tipini siktimin)
Kimilerinin dostu, kimilerinin düşmanı.
Benimse ebedi dostum. Ölmek istediğimde, sonsuz uykuya yatıyorum.
Benimse ebedi dostum. Ölmek istediğimde, sonsuz uykuya yatıyorum.
zaten özlemle aradığım bir çok şey varken bu aralar sen de gittin be uyku. özledim seni de.
Uyku kalesinin rüya kapıları açılır ve içine dolar. Sarsılıp uyandırılmadan hemen öncesine dek yaşadığın gerçekken bir saniye sonra tüm kurgu yıkılmış aptalca bir sersemlikle tanıdık olana alışma süreci ve nihayet unutuluş başlar. inandırıcılığını kaybeden her bir detay yavaş yavaş kaybolmaktadır. Halbuki bir saniye evvel hala rüyanın içinde salınırken tek gerçeğin bu olduğuna dair inancın tamdı. uyanmak için bir sebebin yokken uykuya doyarak uyanmak en büyük işkence şekli olmalı. Uyumak için değil rüya görmek için uyunmalı. Rüyaların verdiği görsel, işitsel ve madde dışı hazzı başka ne verebilir ki?
Şuan imkanlardan dolayı uyuyamıyorum fakat mesai bitiminde eve gidip hayvan gibi uyuyacağım.
“Olur biter
Geçer gider.
Ama canımı yaka yaka yutkunduğum şeyler var.
Olup bitmeyen,
Geçip gitmeyen.
Zaman zaman yine uykusuzluk çekiyorum ama…
Çokta takılmıyorum artık bu uyku konusuna,
Uyuyunca geçmeyen şeylerin olduğunu
anladığımdan bu yana…”
Geçer gider.
Ama canımı yaka yaka yutkunduğum şeyler var.
Olup bitmeyen,
Geçip gitmeyen.
Zaman zaman yine uykusuzluk çekiyorum ama…
Çokta takılmıyorum artık bu uyku konusuna,
Uyuyunca geçmeyen şeylerin olduğunu
anladığımdan bu yana…”
Her gece "uyku bugün seni uyuyacağım ulan" deyip, dediğimi yediğim şey.
Selam uykusuzluk... Sana da depresyon... Kapıda durma sanki yabancısın. Sanki ilk defa geldin... Haydi içeri gir... haydi çabuk gir...Cereyan var...
görsel
görsel
Uyku haram oldu bize bu gece yahu ...bir turlu gelmedi ...
Ansızın bastırandır.
hasret kalınandır.
dünyanın gerçeklerinden, stresinden bir süreliğine de olsa uzaklaşıp yenilenme, terapi görme hali.
hayatın en güzel şeyi *
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar