bugün
- balık etli mi kuru götlü mü3
- ilk seçimde akp'nin alacağı oy2
- bjk tv2
- türk müsün türkiyeli misin12
- alin3
- milli muharip uçağı kaan3
- bu ülkeye başka erdoğan gelmez4
- ona bir şey söyle10
- nasıl birisiniz6
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık14
- mcdonalds nasıl okunur sorunsalı3
- beni özleyenler elime mum diksin15
- hırvatistan12
- çıkma teklifinin eskide kalması4
- araba sürerken olmasından en çok korkulan şey5
- rüyada nervio yu görmek8
- ayrılık6
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor14
- yunanistan29
- anın görüntüsü16
- ispanya daki göçmen krizi8
- türkiyeliyim doğruyum çalışkanım5
- yazarların en son bitirdiği kitap6
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı9
- ölüm5
- korku filmi izlerken sarılacak birisinin olmaması6
- gecenin rap şarkısı3
- karadeniz'e neden karadeniz denmiştir2
- mutlu kalmak için öneriler6
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri8
- yazarların ruh hali3
- favori coldplay şarkınız4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak27
- gecenin şarkısı3
- aylık 511 bin tl iyi para mıdır sorunsalı4
- japonya23
- izmirli kızların met çukuruna düşmesi3
- en son aldığınız iltifat14
- puantiye modasının bokunun çıkması4
- sırtımı kaşıyan kızlardan hoşlanmam3
- irmik helvası vs un helvası18
- her gün alkol almak4
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri6
- yeni dünya düzeni4
- arkadaşlar hangi diziye başlasam4
- yapay zekaya entry yazdırmak5
- en çaresiz hissettiğinde kime gidersin22
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması7
- gürcistan26
- sözlükteki derin yapılanma4
Uykudan sık sık uyanmıyorum ama uykuya dalmak benim için güç. En iyisi uykuya geç daldığım için 12'den geç yatmayayım.
son günlerde yaşamadığım bir problem çok şükür. odanın karanlık olunca ve rahar rahat, mışıl mışıl uyuyunca uyku problemi kalmıyor. rahat uyumak için ayrıca uyumadan önce mastürbasyon yapıyorum, mastürbasyondan sonra uyuyunca daha rahat uyunuyormuş.
bu gece çok şükür uyku problemi yaşamadım. kısa sürede dalabildim. odanın karanlık olmamasından dolayı da olabilir.
Pandemiden beridir başıma musallat olan.
beyin sağlığı için yeterli uyku gerekir. uykusuzluk asla hafife alınmamalıdır.
benim de geçtiğimiz yazki sünnet düğününden beri ara sıra yaşadığım problemdir. ondan önce kısa sürede uykuya dalabiliyorken bu gece sabah ezanına kadar uykuya dalamadım. hem de 8 küsurde kalktım. kahveyi de birkaç ay önce hem iki kahve hem de çay içiyordum, şimdi ise tek kahve içiyorum. soğuk çay içtiğim de olmuştu ama dün soğuk çay içmedim. en azından eskisi kadar kolay dalamıyorum uykuya. belki erken kalkıyordum diye olabilir ama o sünnet düğününden önce yazın bile çok erken kalkmıyordum. gerçi şimdi de hep çok erken kalkmıyorum ama uykuya dalmada güçlük çekiyorum. bunu psikiyatrist doktora söyleyeyim. öğrendiğime göre ilacımı düzenli içmememden dolayıymış.
sorun anksiyete değilse biraz pahalı ama tavsiyemdir.
(bkz: melatonin)
( bağımlılık yapmaz. türkiye de 3 mg lık 60 tablet şuan 400 tl. 3 mg çok. yarıya kırıp kullanmak yeterli)
(bkz: melatonin)
( bağımlılık yapmaz. türkiye de 3 mg lık 60 tablet şuan 400 tl. 3 mg çok. yarıya kırıp kullanmak yeterli)
Bende olmayan problemdir. Uykum gelince hemen uykuya dalıp uyuyorum.
yatmadan önce, özellikle un, şeker veya margarin içeren gıdalar ile sindirim sistemini zorladığımızda başımıza gelen olay.
Bugünlerde mecburiyetiniz yoksa hiç kasmayın uyuyamıyorum diye. Ne zaman uykunuz gelirse o zaman yatın. Öbür türlü yatagın içinde iki saat dön dön daha geriliyor ve uykusu kaçıyor insanın.
uykuyu o kadar çok severdim ki son 5 gündür 3 saat uyuyorum. zihnim çalışıyor beden yorgun. umarım daha uzun sürmez.
Son 29 yıldır çektiğim problem. Evet nedir?
Yani bu problemi çözüyorsunuz sonra yeni bir problem ortaya çıkıyor. Ben artık takmamaya çalışacağım.
Yoğurt. Evet bildiğiniz yoğurt bu illetin devası. Yatmadan evvel bir kase sade yoğurdu kaşıklayın. Çok değil 10 dk. içerisinde mışıl mışıl uyuyacaksınız inşallah.
ciddi ciddi sahip olduğum bir şeydir. resmen bünyem uykuyu reddediyor.
temelde üzüntü sinir ve stresten kaynaklanması muhtemel olan bir problemdir. yarasa gidi yaşatır insanı.
2. öğretim olmanın verdiği zararların başında gelir. Bütün arkadaşların uyurken sen boş boş oyalanırsın, uykuya dalamazsın. Çünkü erken uyursan erken kalkıp ne yapacaksın ?
bilir kişi değilim tahmin yürütüyorum bence sebebi ya nefes problemidir yada en büyük ihtimal psikolojiktir.
Melatonin sayesinde büyük oranda çözdüğüm sorun ama tam çözebilmiş değilim.
asıl temelde yatan sorun ise stres ve kaygı.
asıl temelde yatan sorun ise stres ve kaygı.
24 saat nöbetten 24 saat nöbete koşan insanlarda sık görülür.
Yoğurt ile biraz çözülür.
(bkz: insomnia)
Anksiyete sebebiyle dönem dönem yaşadığım, uykudan önce melisa çayı içerek ya da doktorumun yazdığı düşük doz uyku ilacını içerek uyumaya çalışıyorum..
Anksiyete sebebiyle dönem dönem yaşadığım, uykudan önce melisa çayı içerek ya da doktorumun yazdığı düşük doz uyku ilacını içerek uyumaya çalışıyorum..
Kötüdür. Uykuya dalamama, yorgun uyanma, uyku felci... Genelde kişinin hayatında bi şeylerin yolunda gitmediğine işarettir.
hafta içi öyle ya da böyle sabah erken kalkıp işime gücüme bakıyorum da iki haftadır hafta sonları beni korkutuyor.
10 civarı kalkarım hem uykumu alırım hem de vaktim olur diyerek yattığım yataktan kaçta çıktığımı söylemekten utanıyorum sözlük.
ne lan bu şimdi?
10 civarı kalkarım hem uykumu alırım hem de vaktim olur diyerek yattığım yataktan kaçta çıktığımı söylemekten utanıyorum sözlük.
ne lan bu şimdi?
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar