bugün

suçsuz yere mısırlıların analarının günahını aldığım matematik dalı.
(bkz: ben bu matematiği bulanın anasını avradını) gibi...
(bkz: birim çember)

bütün trigonometrik teoremlerin temelidir.
tanx.cotx=1
sinx.cosekx=1
cosx.secx=1
cos 1 + cos 2 = cos 3 etsin be abi diye yalvarılacak matematiğin en zor konusu.
Lise 2 öğrencilerinin gözünü korkutan konudur.
lise 2 öğrencilerinin intahar etmelerindeki en büyük etken.
bu konu yüzünden lise 2 ye giderken matematik dersim sıfır gelmişti, bir dönem boyunca okula boşuna gitmişim, geçte olsa anladım.
hani insan bazen "kafam girsin" diye haykırmak ister ya? işte nam-ı değer lise 2 öğrencileri bu lafı, trigonometri için kullanabilirler efenim.
Lise 2 yıllarını bir zamanlar kabusa çeviren konudur. Hiç unutmam 0,3 almışlığım vardır bu konudan.
çok fena formül ezberletip bir ay sonra hafızadan silinip kabus haline gelen konu.
(bkz: trigonometri ölsün istiyorum).
sınavından 10 aldığım matematik konusu. bu sebepten kendisinden nefret ettirendir.
konuyu öğrenilmekte güçlük çekiliyorsa karekök yayınlarını kullanmaları tavsiye edilir. akıl çivisi yöntemi vardı o kitabın , tüm soruları o yönteme göre çözebiliyorduk ey gidi günler.
kesinlikle mustafa mete ekol * dan dinlenilmesi gereken konudur.
bir mühendisin dört işlemidir.
söz konusu kabusta, her şey 3-4-5 üçgeninin bulunmasıyla başlamıştır.
bir zamanların en kek konusu.

hey gidi günler.
bu konu kimi dersanelerde* matematik değil geometri dersinde öğretilmektedir. yadırgadım en başta ama işin esasına girince hak verdim sonuçta trigonometri varlığını geometriye borçlu.
bulanın çok küfür yediğini düşündüğüm geometri dalı.
olsa da çerez niyetine yesek dediğim konu.
evet en başta sevilendir. işte hocam ya gerçek matematik bu dedirtendir. sonra efendim dönüşümlere gelinir hafif çorba olunur. integralde önünüze atıverir hoca. işte o gün finali gözden çıkardığın gündür abidin.

(bkz: öpüyorum onu ben ya)
urfa'da keşfedilmiştir.
şaka falan değil bildiğin urfa yani... el battani tarafından.

bunu matematik öğretmenime söylediğinde verdiği tepki:

"vay be, anadolu medeniyetin beşiği diyorlardı filan da... cidden öyleymiş"
Candir. Formullerinin ezberlenmesi pek zor degildir. 2 kere goz attiktan sonra kendiniz yazmayi deneyiniz. Seviniz erenim trigonometriyi.
matematiğin özünü oluşturan en önemli konulardan biridir. yalnız öğrenilmesi o kadar kolay değildir, öğrencinin canını çıkarır.
lise 3'ün matematik ve fiziğinin temellerinin dayatıldığı konu. 7 sülalemi ve ecdadımı öpmüştür... bunu da el battani adında bir adam çıkarmış... urfa'da çıkmış türk icadı yani... kızamıyorum ki bunu çıkarana da... şimdi ne olacak yani?
matematiğin en uğraştıran dallarından biridir. özellikle lise yıllarında farklılığını ortaya koymuştur. şimdi sayısal bölümden mezun olup üniversiteye giden her bireyin bilmesi gereken bir daldır.
© copyright 2005 - 2026