bugün
- dem'in bize elektriği parayla satamazsınız demesi19
- kurtar bizi müsavat15
- nervio14
- kızlar çaylak olunca nickaltında ağıt yakan tipler5
- engelli kızı kaçırıp 4 kişinin istismar etmesi10
- tai gay3
- devran dönecek6
- garip başlıklar5
- ülke gündemini umursamamak6
- 14 ağustos 2026 galatasaray çorumspor maçı26
- sevgilinizin vajinasını yalar mısınız5
- idam cezasının geri gelmesi6
- yeni parti7
- aralıksız 14 dakika boyunca osurmak3
- shell2
- gs yine yanak okşatacak mı2
- 18 ağustos 2026 fenerbahçe lyon maçı15
- meme gerdirme operasyonu8
- sabah yürüyüşü8
- lan ın ingilizcesi4
- cumartesi pazarı4
- güç zehirlenmesi yaşamamak için yapılması gereken5
- ayakkabıları ters giymek4
- bakırköy4
- sözlükteki galatasaraylılar7
- baharın uzayıp yazın gelmemesi2
- okan buruk11
- kemal kılıçdaroğlu4
- victor osimhen16
- ahmet baran yazgan8
- dem seçmeni erdoğan'a oy verir mi2
- meczubun peşinden gitmek4
- rahatın hiç uğramadığı kalp4
- karpuzcu libos panda2
- patates sulusu2
- hayat seks yemek kültür ve sanattır2
- süt ısıtıp içine kahve ve şeker katmak5
- yahudi cesaret madalyalı lider mi olur sorunsalı2
- biranın üstüne rakı içmek6
- jinekomasti olmuş erkeğin göğüsleriyle oynamak3
- kuşbaşılı pide3
- ona bir şey söyle4
- jinekomasti yaptıran sözlük erkekleri3
- damarsız tüysüz manisa yaprağı25
- chplilerin camileri ahıra çevirmesi21
- z kuşağı5
- anın görüntüsü30
- dursun özbek4
- 13 ağustos 2026 süleymancılara operasyon yapılması2
- toprağı öpen gözyaşları3
sosyoloğun anlaşılamama sebebi, gerçeği anlatmasıdır. bu bir bardak. bu kadar.
insanlar, siz konuştuğunuzda, aidiyetinizi anlamaya çalışırlar, anladıklarında, rahatlarlar. bir cümle kurduğunuzda, bu adam chp li, akp li, şuralı, buralı, şu dinden şeklinde çıkarımlar yaparlar. onlar için, söylediğiniz sözün bir değeri yoktur. eğer onun klanındansanız, ya da ona yakın bir gruptansanız, sizi alkışlarlar ya da onaylarlar.
insanlar, siz konuştuğunuzda, aidiyetinizi anlamaya çalışırlar, anladıklarında, rahatlarlar. bir cümle kurduğunuzda, bu adam chp li, akp li, şuralı, buralı, şu dinden şeklinde çıkarımlar yaparlar. onlar için, söylediğiniz sözün bir değeri yoktur. eğer onun klanındansanız, ya da ona yakın bir gruptansanız, sizi alkışlarlar ya da onaylarlar.
gereksiz bulduğum meslek ve ünvan türü. sebebi de şu; sosyoloji aşırı geniş ucu bucağı olmayan bir tabirdir. bu tabiri 4 seneye sığdırıp(arkadaşlarımdan biliyorum) laylaylom geçen ders saatleri ve daha kötüsü hocaların kopyaya göz yumduğu sözel bir bölümdür. ki bu iş daha liseden böyle başlıyor. liselerde sözel bölümleri it kopuğun doluştuğu bölümler oluyor. ki çevremde gördüğüm sonuçlara görede sosyoloji okuyanların büyük bir çoğunluğu " bari diplomam olsun" mantığıyla hareket ediyor. bu tarzda insanların topluma bırak yararı daha çok zararı olur. saygılar.(tabi ki lafım meclisten içeri)
Bazıları asosyal oluyor bunların. Kimyalarına ters ama öyle, topluma karışmıyorlar.
Sosyolog deyince aklıma sokakta günlük 20 lira ücretle çalışan anketörler geliyor. Bir de açık Öğretimi bile bitireni Cv'sine sosyolog yazıyor. Sonra ortalıkta bilim Adamı pozları felan..
sosyoloji güzel alan ama hobi olarak yoksa meslek olarak çekilecek dert değil. türkiye lan burası! bi bak etrafına...
Sosyolog ha deyince olmayan bir şeydir. Üniversitede okutulan sosyoloji sadece bakış açısı kazandırmaktır. Sosyolog olmak için yıllarını adamak gerekir. Ben sosyologum demek büyük cesaret ister. Hani nerde teorilerin, toplumdaki sorunlara karşı çözümlemelerin ya da önerilerin? Demezler mi adama?
(bkz: ulus baker)
türkiye'de yoktur.
ayrıca türkiye'de kafası çalışmayan ne kadar solcu (türk solcusu değil, atatürk'e düşman kürtçüler) varsa sosyoloji bölümündedir. bir çoğu 6-7 yıldır oradadırlar. amaçları o eylem senin bu eylem benim insanları yavaş yavaş pkk, dhkp-c gibi terör örgütlerine ısındırmaktır.
türkiye'de ne zaman en zeki, vatansever çocuklar sosyoloji bölümüne girer, işte o zaman sosyolog yetiştirebiliriz.
edit: gerizekalı, ben de sosyal bilimciyim ve iddia ediyorum türkiye'de sosyolog yoktur. almanca sosyoloji kitabını türkçe'ye çevirt. sonra o kitabı ezberle. noldu şimdi? sosyolog mu oldun? s.ktir lan. sosyoloji bölümünde daha araştırma yazısının nasıl yazılacağını bilen doğru düzgün insan yok.
ayrıca türkiye'de kafası çalışmayan ne kadar solcu (türk solcusu değil, atatürk'e düşman kürtçüler) varsa sosyoloji bölümündedir. bir çoğu 6-7 yıldır oradadırlar. amaçları o eylem senin bu eylem benim insanları yavaş yavaş pkk, dhkp-c gibi terör örgütlerine ısındırmaktır.
türkiye'de ne zaman en zeki, vatansever çocuklar sosyoloji bölümüne girer, işte o zaman sosyolog yetiştirebiliriz.
edit: gerizekalı, ben de sosyal bilimciyim ve iddia ediyorum türkiye'de sosyolog yoktur. almanca sosyoloji kitabını türkçe'ye çevirt. sonra o kitabı ezberle. noldu şimdi? sosyolog mu oldun? s.ktir lan. sosyoloji bölümünde daha araştırma yazısının nasıl yazılacağını bilen doğru düzgün insan yok.
türkiye de yokmuş söz hakkı mı verildi ki yok diyorsunuz.
tv de kaç sosyolog psikolog ya da felsefeci gördün tartışmak sorgulamak analiz etmek en son ne zaman geçerli oldu bu toplumda bi düşünüp hatırlamak gerek.
Osmanlının selçuklunun yükseliş dönemlerinin hepsinde sosyal bilimcilerin katkısı var.
tv de kaç sosyolog psikolog ya da felsefeci gördün tartışmak sorgulamak analiz etmek en son ne zaman geçerli oldu bu toplumda bi düşünüp hatırlamak gerek.
Osmanlının selçuklunun yükseliş dönemlerinin hepsinde sosyal bilimcilerin katkısı var.
Dünya'da iyi iş sahibi olunabilen ama ülkemizde para etmeyen meslek erbabı.
Türkiye'de akademilerdeki bir kaç akademisyen hariç çalıştığı, atandığı hiç bir kurumda kendi işini yapamayan meslek grubudur. istihdam yaratmak için alakasız işler için sosyologlara kadro açılmaktadır. Çoğuda tamamen bölümünden bağımsız işlerde çalışmaktadır. Çünkü özel sektörde kimse sosyolog çalıştırmaz. Zaten ihtiyaç duyulmaz. Ne iş yaptığını kimse bilmez. Ancak iyi bir sosyoloji bölümünden mezunsa kazandığı bakış açısı çoğu işin üstesinden gelmesine yeterlidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar